Fenerbahçe’de 3 Golcü Gündemde: Serdar Dursun Dönebilir!

Umut Nayir'i Pendikspor'a kiralayan Fenerbahçe, rotasyonuna 1 yerli oyuncuyu dahil etmek istiyor.

serdar dursun

Ocak ayı transfer döneminde de en iddialı hamleleri yapan takım Fenerbahçe oldu. Ayın bitimiyle birlikte 3 önemli ismi kadrosuna katan sarı lacivertliler, rotasyonunda önemli değişikliklere imza attı. Bonucci, Çağlar ve Krunic hamleleriyle devre arasına dek beliren tüm eksiklerini kapatan Fenerbahçe yönetimi, Şubat ayında ise kadroda oluşabilecek diğer eksiklere odaklanacak. Yabancı oyunculardan bir kısmının ayrılma ihtimali sebebiyle orta saha ve kanat forvet arayışını sürdüren yönetim, santrfor pozisyonuna da bir ekleme daha yapabilir.

Süper Lig’de Galatasaray’la kıran kırana bir şampiyonluk yarışı içerisinde olan Fenerbahçe, sezonun geri kalanında da mutlu sona ulaşabilmek adına transferde yapması gereken tüm hamleleri yaptı. Savunmadaki rotasyon problemini iki yıldız ismi renklerine bağlayarak çözen yönetim, orta alanda 6 aydır yolu gözlenen 6 numara transferini de nihayete erdirdi. Bu dönemde Samet Akaydin, Umut Nayir ve Bartuğ Elmaz’ı da oynayabilecekleri kulüplere kiralayan sarı lacivertli ekip; yeni sezonda gelmesi beklenen yabancı kuralı öncesinde yerli rotasyonunu güçlü tutma hedefini sürdürüyor.

Umut Nayir’in gidişiyle santrfor rotasyonundan bir oyuncusu eksilen Fenerbahçe, kış transfer dönemi sona ermeden yerli bir oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor. Yerli santrfor takviyesi için düşünülen ilk isim ise, Fenerbahçe tribünlerinin hiç yabancısı olmadığı bir oyuncu oldu. Sezon başında Fenerbahçe’den Karagümrük’e transfer olan Serdar Dursun, 6 aylık aranın ardından yeniden sarı lacivertli formayı giyebilir. Karagümrük’te istediği seviyelerde süre bulamayan deneyimli golcü, Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco’yla bir görüşme yaptı ve Fenerbahçe formasını bir kez daha giymeye sıcak baktığını kulübe iletti.

Serdar Dursun’u bonservissiz olarak renklerine bağlamayı hedefleyen Fenerbahçe yönetiminin, bu transferin karşılığında Emre Mor’u Karagümrük’e kiralaması bekleniyor. Fenerbahçe’de geçirdiği 2 sezonda gösterdiği performansla beğeni toplayan 32 yaşındaki golcü, sarı lacivertli ekipteki gol rakamlarıyla Milli Takım’ın da havuzuna girebilmişti. Serdar Dursun transferinde sorun yaşamamayı bekleyen İsmail Kartal ve ekibi, bir aksilik yaşanması durumu için iki oyuncuyu daha yönetime önerdi.

Bu sezon Pendikspor’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Erencan Yardımcı, Fenerbahçe’nin de radarına girdi. Umut Nayir’in transferi sonrasında geri planda kalan 21 yaşındaki golcü, Avrupa’nın birçok önemli ekibi tarafından da takip ediliyor. Bonservisi Eyüpspor’da olan genç golcü, Avrupa’da veya Galatasaray’da forma giymeye çok daha sıcak bakıyor. Ancak Fenerbahçe’nin Eyüpspor ve Pendikspor’a cazip teklifler yapması durumunda, genç yıldızın da kararı değişebilir. 3. santrfor olarak takıma katılması beklenen bir oyuncuya büyük rakamlar önermek istemeyen Fenerbahçe yönetimi, bu transferde ısrarcı olması halinde Erencan’ı sonraki yıllarda kadroda kullanma planını devreye sokabilir. Ancak bu ihtimal de epey düşük görülüyor.

Serdar Dursun ve Erencan transferlerinde beklenen imzanın gelmemesi durumunda ise, Rennes’den Bertuğ Yıldırım’ın 6 aylığına kiralanması gündeme gelebilir. Fransız ekibinde süre bulmakta zorlanan milli golcü, şampiyonluk yarışına girebilmek adına Fenerbahçe’ye katılmaya sıcak bakabilir. Ancak Rennes’in oyuncuyu yeniden Türkiye’ye göndermek istemediği iddia ediliyor.

Exit mobile version