Fenerbahçe – Zenit: 2-2

Bilet gelirlerinin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelere bağışlanacağı hazırlık maçında Fenerbahçe ile Rusya ekibi Zenit Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Jorge Jesus'un, gençlere şans verdiği mücadele 2-2 sona erdi. Bilet gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağı maçta 13 bin bilet satıldı.

Fenerbahce Zenit 2 2 Habermeydan

Bilet gelirlerinin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelere bağışlanacağı hazırlık maçında Fenerbahçe ile Rusya ekibi Zenit Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Jorge Jesus’un, gençlere şans verdiği mücadele 2-2 sona erdi. Bilet gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağı maçta 13 bin bilet satıldı.

Fenerbahçe Teknik direktörü Jorge Jesus bu özel maçta gençlere şans verdi. İlk onbirde Jin-Ho Jo (19), Yiğit Efe Demir (18) ve Ahmet Necat Aydın’a (17) forma veren Portekizli hoca, ikinci yarıda da Bora Aydınlık (18), Ensar Brahic (18), Yusuf Kocatürk (18) ve Muhammet Imre’yi (18) sahaya sürdü.

Mücadele 2-2 sona erdi. Fenerbahçe’nin golleri Mert Hakan Yandaş ve genç oyuncu Bora Aydınlık’tan gelirken, 34. dakikada Joao Pedro penaltıdan yararlanamadı. Rus ekibi ise gollerini penaltıdan Malcom ve Clauidinho’yla buldu.

Fenerbahçe ile Zenit arasında oynanan maçta rakip takımın ilk golünden sonra tribünde gerginlik çıktı. Fenerium Alt Tribünü’nde Fenerbahçeli taraftarların arasında yer alan Zenitli taraftarlar ile gerginlik yaşanırken statta görevli polisler yaşanan olaya müdahale etti. Zenitli taraftarlar, mücadelenin 2’nci yarısını misafir tribününde izledi.

Maçın 7. dakikasında Mert Hakan kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu köşeye bıraktı Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 21. dakikasında Malcom penaltı vuruşunda topu ve kaleci İrfan Can’ı ayrı köşelere gönderdi. Skor şimdi 1-1.

Maçta 33. dakikada Serdar Dursun’un pasında topla buluşan Jin-ho Jo’nun beklemeden yaptığı ortada Joao Pedro, ceza alanı içerisinde Arsen Adamov’un müdahalesi ile yerde kaldı ve maçın hakemi Cihan Aydın, penaltı noktasını gösterdi. 34. dakikada Fenerbahçe’de penaltıyı kullanan Joao Pedro’nun vuruşunda top, üst direğe çarparak auta gitti.

Maçın 42. dakikasında Zenit atağında yapılan ortayı Fenerbahçe savunması çıkardı fakat ceza alanı dışına açılan topla buluşan Malcom’un pasında ceza sahası içi sol çaprazdan Claudinho’nun yaptığı düzgün vuruş, ağlara giderek Zenit’i öne geçirdi: 1-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı Zenit’in 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın 68. dakikasında Ceza yayının gerisinde topu bir anda önünde bulan 2005 doğumlu Bora Aydınlık seken topa çok sert vurdu ve şık bir gol attı. Skorda yine denge var: 2-2.

Mücadele Fenerbahçe – Zenit: 2-2 sona erdi.

Fenerbahçe’nin 11’i: İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Yiğit Efe, Jin-Ho Jo, Nazım Sangare, Ahmet Necat, Crespo, Mert Hakan Yandaş, Joao Pedro, Serdar Dursun.

 

Exit mobile version