Fenerbahçe, Weston McKennie’yle İlgileniyor!

Yeni sezon öncesinde kaliteli bir orta saha takviyesi düşünen Fenerbahçe, Juventus'tan McKennie'yi listesine aldı.

mckennie 1

Şampiyonluk hasretini geride bıraktığımız sezonda da gideremeyen Fenerbahçe, yeni sezonun çalışmalarına erkenden başladı. Yeni teknik direktörü Jose Mourinho’yla kamp dönemini erkenden başlatan sarı lacivertliler, bu esnada transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Birçok oyuncusuna önemli miktarlarda teklifler alan ve bu isimleri kadroda tutmak için yoğun çaba sarf eden Fenerbahçe yönetimi, bir yandan da Jose Mourinho’nun kadroda istediği oyuncu profillerini takıma kazandırmak için incelemelerine devam ediyor.

Fenerbahçe’de Ali Koç’un yeniden başkanlığa seçilmesiyle birlikte, sportif direktör Mario Branco’nun çalışmalarına kaldığı yerden devam edildi. Portekizli futbol adamının kadrodaki eksikler için yaptığı incelemelerin yanı sıra, Jose Mourinho’nun taktiksel gereksinim olarak gördüğü oyuncu profilleri için de birçok isim gündeme geldi. Santrfor, kanat forvet ve orta saha takviyelerini ilk 11’e eklemeyi hedefleyen Mourinho, oyuna hız katabilecek oyuncu figürlerini takıma kazandırmak istiyor. Yakın dönemde bu hedefler doğrultusunda önemli isimlerle anılan Fenerbahçe, Temmuz ayıyla birlikte bu isimlerden bir kısmını kadrosuna katabilir.

Yeni Hedef McKennie!

Orta saha transferinde uzun bir süredir Pierre-Emile Höjbjerg’le adı anılan Fenerbahçe, Danimarkalı orta sahayla kurulan temaslar sonrasında bu girişimini geri plana aldığı öğrenildi. Höjbjerg’le benzer özelliklere sahip olan ve ağır olmayan bir oyuncuyla görüşmesi beklenen sarı lacivertli ekip, Branco’nun sonraki hedeflerinde de bu özellikleri gözetiyor. Son günlerde İtalyan basınında çıkan iddialarda, Fenerbahçe’nin orta saha için yeni hedefinin Weston McKennie olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Galatasaray’la da adı anılan ABD’li orta saha, bonservis şartlarında anlaşılması durumunda rotasını Türkiye’ye çevirebilir.

Hem fizikli hem de hızlı olması sebebiyle Fenerbahçe’nin ilk hedeflerinden biri olan McKennie, bu yaz Juventus’la olan birlikteliğine son vermek istiyor. Geride bıraktığımız sezonda form düzeyini yeniden yükselten ABD’li orta saha, Thiago Motta’nın takımın başına geçmesiyle birlikte geri plana düştü. Benzer rolde forma bulan Rabiot’u da gönderen Juventus ise, Douglas Luiz ve Koopmeiners transferleriyle bu bölgede seviye atlamaya çalışacak. McKennie’nin de kontratının son yılında olması, Fenerbahçe’nin pazarlık sürecinde avantaj kazanmasını sağlayabilir.

İtalyan basınındaki haberlerde, Fenerbahçe sportif direktörü Branco’nun oyuncunun menajeriyle ilk teması gerçekleştirdiğini belirtiyor. Bu transferde Jose Mourinho etkisini fazlasıyla kullanmak isteyen Mario Branco, başarılı orta saha oyuncusu için beklenenden çok daha düşük bir bonservis bedeli üzerinden pazarlık yapmayı hedefliyor. Mevcut piyasa değeri 28 milyon euro civarında olan Amerikalı futbolcu, Fenerbahçe’ye 15 milyon euro civarında bir rakama mal olabilir.

Weston McKennie’nin Kariyeri

Altyapı eğitimini ABD ve Almanya’da alan Weston McKennie, Schalke’nin alt yaş takımlarında yetişti ve profesyonelliğe de Schalke’de adım attı. Alman ekibinde yaklaşık 3 sezon kesintisiz bir şekilde forma giyen başarılı oyuncu, bu dönemde ABD Milli Takımı’nın da değişilmez ismi haline geldi. 2020 yazında ise, şu anki adresi Juventus’la anlaştı ve İtalya kariyerine başladı. Juve’deki 3. sezonunda rotasyonda geri plana düşen McKennie, 6 aylık Leeds macerası sonrası yeniden Torino ekibine dönmüştü. Bu sezon ise Juve’nin önemli rotasyon oyuncularından biri olan 25 yaşındaki orta saha, 38 maçta 10 asiste imza attı.

Exit mobile version