Fenerbahçe ve Galatasaray, Napoli’den Lozano’nun Peşinde!

Yeni sezon öncesinde kanatlara takviye yapmayı planlayan Fenerbahçe ve Galatasaray; Napoli'den Lozano'nun transferi için nabız yokluyor.

lozano 1

Yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, geçtiğimiz sezonlarda yaşanan bazı olayların yeniden yaşandığı da görülmekte. Birçok transferde karşı karşıya gelen Süper Lig devleri, neredeyse her yeni hamlelerinde ezeli rakipleriyle rekabete girmek durumunda kalıyor. Haziran ayının ortalarından bu yana gözlemlenen bu tablo, özellikle de İstanbul ekiplerinin taraftarları arasında birçok kez tartışma çıkmasına da yol açtı. Yakın dönemde Tadic ve Halil Dervişoğlu’nun Türkiye’ye gelişinde yaşanan bu durum, bir başka yıldız isimde de yaşanabilir.

Beşiktaş’la olan rekabetinden Tadic ve Djiku transferiyle çıkmayı başaran Fenerbahçe, bu sefer ezeli rakibi Galatasaray ile transfer savaşına girecek. Geçtiğimiz günlerde yine Beşiktaş’la olan transfer rekabetinde Halil Dervişoğlu’nu kadrosuna katan Galatasaray ise; sezona transfer bombalarıyla başlayan Fenerbahçe’nin hızını kesmeye çalışacak. Sağ kanat arayışlarını sürdüren her iki ekip de, yeni sezon öncesinde aynı isme kancayı taktı. Napoli’den Lozano’yu gözüne kestiren iki dev ekip, transferin lehlerine dönmesi için yoğun bir çabaya girişecek.

Fenerbahçe’de Hedef Kanat Rotasyonunu Genişletmek

Geride kalan sezonda kanatlardan verim almayı başaramayan Fenerbahçe, yalnızca Arda Güler’in oynadığı maçlarda bu bölgede istediği performansları elde etmişti. Arda’nın satılmasından sonra her iki kanada birden takviye yapmayı düşünen Fenerbahçe yönetimi; ilk olarak Ryan Kent, sonrasında ise Dusan Tadic hamlesiyle taraftarlarını sevindirdi. Sağ kanatta bir takviye daha yapılmasını arzulayan teknik direktör İsmail Kartal; Wilfried Zaha’dan gelecek yanıtı öncelik haline getirdi. Ancak Zaha’nın birçok farklı seçeneğinin olması, Lozano’nun takıma getirilme fikrini de ortaya çıkardı.

Galatasaray, Rashica’nın Yerini Doldurmak İstiyor!

Galatasaray’da ise Lozano’nun transferi çok daha acil görülmekte. Geçtiğimiz sezonun en etkili isimlerinden olan Milot Rashica’yı bonservisiyle kadrosuna katamayan Galatasaray yönetimi; bu transferde Fenerbahçe’nin aradan çekilmesine rağmen istediği sonucu alamadı. Kosovalı yıldızla anlaşma zemini bulunamaması sonrasında yeni isimleri aramaya başlayan yönetim ve teknik heyet; Meksikalı kanat oyuncusu için girişimlere başlamayı uygun gördü. Ancak Lozano’nun transferi, beklenenden çok daha zor bir konumda.

Geride kalan sezonda Serie A şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final başarısı yaşayan Napoli; sezonun değerli isimlerinden olan 27 yaşındaki Lozano’yu bırakmak istemiyor. Tecrübeli yıldızın da takımdan ayrılmaya yakın görünmemesi; hem Galatasaray hem de Fenerbahçe için bu durumu imkansız kılıyor. Napoli’nin bu bölgeye bir transfer yapma durumunda ise; ilk 11’de oynayabilmek adına Lozano’nun da ayrılık seçeneğini gündemine alabileceği iddia ediliyor.

2019’da PSV Eindhoven’dan 45 milyon euro karşılığında Napoli’ye imza atan Hirving Lozano, önceki yıllarda oldukça istikrarsız bir grafik çizdi. Ancak geçen yılki şampiyonlukta bu grafiği yükseliş ivmesine çeviren Meksikalı yıldız, toplamda 41 maçta forma giydi ve 8 golde katkıda bulundu.

Exit mobile version