Fenerbahçe ve Galatasaray, Leicester’dan Ndidi’nin Peşinde!

Orta alanda rotasyonunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray, Leicester City'den Ndidi'yi transfer etmek istiyor.

ndidi 1

Yaz transfer döneminde uzun süre orta saha pozisyonuna oyuncu arayan Fenerbahçe ve Galatasaray, transferin son günlerinde farklı aksiyonlara yönelmişti. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için liste teslimi yapılan günde Tanguy Ndombele’yi kiralamıştı. Fenerbahçe ise, mevcut rotasyonla ilerlemeyi ve takviye ihtimalini Ocak ayına bırakmayı tercih etmişti. Ndombele’nin Galatasaray’da bekleneni vermemesiyle birlikte, Ocak ayındaki orta saha arayışına Galatasaray da dahil oldu. İki ekibin de orta alanı güçlendirmek için aynı isimle ilgilendiği öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon Leicester’la küme düşme hüznünü yaşayan Wilfred Ndidi, her iki dev ekibin de listesindeki bir numaralı isim konumunda. Rade Krunic’in Milan’da kalmasından sonra yaz döneminde de Ndidi’ye yönelen Fenerbahçe, tecrübeli oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmayı düşündü. Ancak transferin son günlerinde beklenen bütçe artışının yaşanmaması, sarı lacivertlilerin bu planı rafa kaldırmasına neden olmuştu. Yaz döneminde çift yönlü bir orta saha arayan Galatasaray ise; Paredes, De Paul gibi isimlerden sonuç alamamış ve Ndombele’de karar kılmıştı.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kadrosuna katmak istediği Wilfred Ndidi, Leicester’la olan kontratının son yılında. Bu nedenle birçok dev ekip tarafından takip edildiği biliniyor. Fenerbahçe ve Galatasaray iddialarının ortaya çıkışının hemen sonrasında, İngiltere’den de yıldız oyuncu için transfer iddiaları yükseldi. Premier Lig’de Manchester City’le zirve mücadelesi veren Tottenham Hotspur, 27 yaşındaki ön liberoya talip oldu. Orta alandaki rotasyonunu genişletmek isteyen Londra ekibi, Ocak ayında Leicester’ın kapısını çalması bekleniyor.

Leicester’ın Championship’teki zirve yolculuğunda da iddialı bir performans sergileyen Nijeryalı oyuncu, takımın Premier Lig’e dönüş ihtimali için yoğun bir çaba sarf ediyor. Ancak Leicester’ın kontrat uzatma teklifine yanaşmaması, ayrılık olasılığının da yükseldiğini gösteriyor. Ocak ayında Tottenham ile rekabete girmeye hazırlanan İstanbul devleri; kadrolarındaki eksik parça olarak gördükleri orta alan hamlesini maksimum verimle tamamlamaya çalışacak. Başarılı orta sahanın Ocak’ta takıma katılmaması durumunda ise, Haziran ayı için söz alınmaya çalışılacak.

İngiltere ve Türkiye’den teklifler aldığı öğrenilen Wilfred Ndidi’nin, Leicester’la Championship zaferi elde ettikten sonra kontrat görüşmelerine başlama ihtimali mevcut. Takımın bu sezon da ön plandaki oyuncularından olan Ndidi, İtalya Serie A ekiplerinin de radarına giren bir isim. Geçmişte Leicester ile FA Cup kazanma başarısı da gösteren yıldız isim, orta alanın her bölgesinde fiziksel üstünlük sağlayabilmesiyle tanınmakta.

Ocak 2017’den bu yana Leicester formasını terleten Wilfred Ndidi, 2016’daki şampiyonluk haricinde Leicester’ın deneyimlediği birçok başarıda kendisine yer buldu. 252 kez Leicester formasını terleten Ndidi, bu mücadelelerde 14 gol 16 asist kaydetti.

Exit mobile version