Fenerbahçe ve Galatasaray, Birmancevic’in Peşinde!

Geçtiğimiz sezon hem transfer hem de lig sıralamasında rekabete giren Fenerbahçe ve Galatasaray, bu yaz da transferde karşı karşıya gelmeye başladı.

birmancevic 01

Geride bıraktığımız 2023-2024 sezonu, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kıyasıya rekabetiyle geçmişti. Biri 102 diğeri 99 puan toplayan dev ekipler, sezon öncesindeki transfer döneminde de birçok kez karşı karşıya gelmişti. Fred, Szymanski, Zaha ve Tete gibi isimlere aynı anda talip olan sarı lacivertliler ve sarı kırmızılılar; bu transferlerde de diğer rakiplerini kolaylıkla geride bırakmıştı. Önümüzdeki sezon da zirvenin en önemli iki adayı olması beklenen Fenerbahçe ve Galatasaray, bu yaz da birçok hamlesinde karşı karşıya gelmeye başladı.

Galatasaray’ın bu sezonki ilk transfer hamlesi, Fenerbahçe’yle kontrat yenilemeyen Michy Batshuayi’yi renklerine bağlamak oldu. Sarı lacivertlilerin farklı golcülere yönelmesiyle birlikte adım adım Galatasaray’a yaklaşan Belçikalı golcü, iki dev ekip arasındaki rekabeti yeniden alevlendirdi. Batshuayi transferi Galatasaray taraftarını sevindirirken, Fenerbahçeliler nezdinde ise tereddüt içeren bir sürecin başlangıcı oldu. Batshuayi sonrasında bir transferde daha aynı isimle anılan iki dev ekip, Tottenham’dan Höjbjerg için şartları zorlamaya başlamıştı. Danimarkalı orta sahanın kadro seviyesini yükselteceğini düşünen Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimi, bu hedeflerinde de zorlu bir yarışa girmişti.

Höjbjerg’de Sonuç Hüsran!

Höjbjerg transferinde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın imza aşamasına ulaşamadığı öğrenildi. Tecrübeli orta sahanın kariyerine İtalya’da devam etmeyi istemesi ve bu yönde gelen teklifleri değerlendirmeye alacağının duyulması,  Süper Lig’in zirve ekiplerini hüsrana uğrattı. Höjbjerg’in Milan’a transfer olması beklenirken, son günlerde yine Fenerbahçe ve Galatasaray’ı karşı karşıya getirecek bir isim ortaya çıktı. Kanat rotasyonunda değişikliğe gitmesi beklenen İstanbul devlerinin yeni hedefinin Veljko Birmancevic olduğu iddia edilyor.

Birmancevic İçin Şartlar Zorlanabilir!

Yeni şampiyonluğun iki dev adayı olarak sahaya çıkmaya hazırlanan Fenerbahçe ve Galatasaray, eksiksiz bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Batshuayi ve Höjbjerg transferlerinde aynı anda adları geçen iki dev kulüp, son günlerde Sparta Prag’ın yıldız ismi Birmancevic’le de anılmaya başlandı. Bu sezon Sparta Prag’da kiralık oynayan ve bugün itibarıyla satın alma opsiyonu sayesinde Çekya ekibinin kontratlı oyuncusu olan Birmancevic, skorerliği ve tekniği sayesinde birçok Avrupa ekibinin de radarına girmiş durumda. Sparta Prag’ın yıldız isim için pazarlığı 10 milyon euro seviyelerinden başlatması bekleniyor.

Fenerbahçe’de kanat forvet arayışının Jose Mourinho’nun isteği sebebiyle elzem hale gelmesi, bu transferde sarı lacivertlileri bir adım daha öne koyabilir. Ancak taraftarın yıldız beklentisinin çoğalması ve yabancı sınırında gereken alanın açılmaması durumunda, Birmancevic’de ibre Galatasaray’a dönebilir. Sarı kırmızılılarda ise Zaha ve Tete’nin ayrılması halinde Birmancevic’e yer açılacağı öngörülüyor. Özellikle de Kerem veya Barış Alper’in de satılması durumunda, Sırp sol açık için girişimlerin hızlanacağı öngörülüyor. Her iki devin de transfer planlamasında birçok farklı ismin ön planda olmasına rağmen, Birmancevic’i de listeden çıkarmayacakları öngörülüyor.

Veljko Birmancevic Kimdir?

Futbolculuk kariyerine Sırbistan’ın köklü kulübü Partizan’da başlayan Veljko Birmancevic, 2016’da A Takım’a çıktığı dönemden ayrıldığı süreye dek birçok kulübe kiralanmıştı. 2019’da 2018’de kiralık oynadığı Cukaricki’ye katılan Sırp yıldız, burada yakaladığı 2 sezonluk istikrar sonrasında İsveç ekibi Malmö’ye transfer oldu. İlk bonservisli transferini yalnızca 1 milyon euro karşılığında yapan Birmancevic, 1.5 yıllık İsveç kariyerinde de skorer oyununu sürdürdü ve 2022 yazında Toulouse’a katıldı. Toulouse’da ilk verimsiz sezonunu geçiren deneyimli isim, 2023 yazında Sparta Prag’a kiralanmıştı.

Birmancevic’in Çekya kariyeri, diğer tüm sezonlarının önüne geçti. Bugün itibarıyla 2.3 milyon euro karşılığında Sparta Prag’ın oyuncusu olan Sırp kanat oyuncusu, kendisini EURO 2024’e götürecek performansı Çekya’da verdi. 48 maçta 22 gol 12 asistlik büyük bir skor katkısına imza atan 26 yaşındaki hücumcu, burada lig şampiyonluğu ve yılın oyuncusu ödüllerine de kavuştu.

Exit mobile version