Fenerbahçe, Sander Berge Transferine Çok Yakın!

Fenerbahçe'nin ön libero listesinde bir numara olan Sander Berge, Ağustos ayında sarı lacivertli formayı giyebilir.

berge 1

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanşında dün akşam Lugano’yu eleyen Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Kupa 1’deki yolculuğuna Lille eşleşmesiyle devam edecek. Fransa’nın köklü ekibi karşısında yeni transferleri Saint-Maximin ve En-Nesyri’yi de denemesi beklenen teknik direktör Jose Mourinho, yazın ilk yarısında istediği üç kritik takviyenin ikisine kavuştu. Ancak üçüncü sırada talep ettiği orta saha hamlesinin de elzem olduğu Lugano eşleşmesinde görüldü. Portekizli teknik adamın sistemi, yeni bir ön liberoyu şart kılıyor.

Geçtiğimiz sezon da ön libero arayışında fazlaca oyalanan Fenerbahçe, o dönemki başlıca hedefi Rade Krunic’e Ocak ayında kavuşmuştu. Ancak Boşnak oyuncunun beklentilerin gerisinde performans sergilemesi, Fenerbahçe’nin yeniden ön libero takviyesi için arayışa girmesine yol açtı. Jose Mourinho’nun istediği tipte oyuncuları dikkatle inceleyen Fenerbahçe sportif direktörü Mario Branco ve ekibi, hem pasör özellikli hem de defansif sezgileri kuvvetli isimler arasından kısa bir liste oluşturdu.

Berge İlk Sırada!

Mateo Kovacic, Ibrahim Sangare, Manu Kone gibi orta sahaları da gündemine aldığı bilinen Fenerbahçe yönetimi; Jose Mourinho’nun ideal profil olarak gösterdiği başlıca ismi de liste başında tutuyor. Burnley’de geçirdiği ilk sezonda küme düşme deneyimini ikinci kez yaşayan Sander Berge, Portekizli çalıştırıcının Fenerbahçe orta sahası için düşündüğü ilk isim konumunda. Birkaç haftadır Norveçli yıldız için nabız yokladığı bilinen Mario Branco, tecrübeli orta sahayı kulübe kazandırmak adına son günlerde çok daha yoğun bir çaba sarf etmeye başladı.

İngiliz basınında çıkan haberlerde de, Mourinho’nun Fenerbahçe’de görmek istediği başarılı orta sahanın transferinde önemli oranda mesafe kat edildiği belirtiliyor. Geçtiğimiz sezon hüsrana uğrayan Burnley’nin en iyi oyuncusu olarak gösterilen Berge, tıpkı o dönemki teknik direktörü Kompany gibi seviye atlama aşamasında. Geçmişte Sheffield United’la da küme düşen Norveçli yıldız, yeniden Championship’te oynamamak adına Fenerbahçe’nin teklifini kabul edebilir. Premier Lig ve Bundesliga’dan da teklifler aldığı bilinen Berge, Mourinho’nun projesindeki kilit isimlerden biri olabilir.

Burnley ile 2027’ye kadar sözleşmesi bulunan Berge’nin transferinde nasıl bir yöntem izleneceği henüz bilinmiyor. Fenerbahçe’nin kiralama fikrine de sıcak baktığı bilinse de, oyuncunun birçok farklı kulüp tarafından takip edilmesi sebebiyle bonservisiyle alınma ihtimali de gündemde. Mevcut piyasa değeri 20 milyon euro civarında olan 26 yaşındaki orta saha, takımının küme düşmesi sebebiyle 12-14 milyon euro civarında bir bedelle Fenerbahçe’nin yeni orta saha güvencesi olabilir.

Sander Berge Kimdir?

Norveç’in Asker takımında futbola başlayan ve burada ilk kez profesyonel olarak sahaya çıkan Sander Berge, 2015’te transfer olduğu Valerenga’da ise yıldızını parlatmayı başardı. Ocak 2017’de Valerenga’dan Genk’e geçen Norveçli yıldız, Belçika ekibinde de istikrarlı yükselişini sürdürdü. Ocak 2020’de 25 milyon euro karşılığında Sheffield United’ın oyuncusu olan Berge, İngiliz ekibiyle geçirdiği 3.5 sezonun 2’sinde Championship’te görev aldı. Sheffield’daki son yılında takımını Premier Lig’e çıkaranlardan biri olan tecrübeli oyuncu, 2023 yazında 13.9 milyon euroya Burnley’e geçti. Burnley’de de istikrarını korumayı başaran Berge, buna rağmen kariyerinde ikinci kez Premier Lig’den düşüş sürecine tanıklık etti.

Exit mobile version