Fenerbahçe, Premier Lig’den İki Yıldızın Peşinde!

Süper Lig'de zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe, Premier Lig'de top koşturan ve kontratlarının son yılında olan iki oyuncuyu takibe aldı.

amad diallo

Yaz döneminde yoğun bir transfer süreci geçiren Fenerbahçe, önümüzdeki dönemler için de hazırlıklarını sürdürüyor. Ağustos ayında Fred’in alternatifi olarak düşünülen Cristian Medina için çok uğraştığı bilinen Mario Branco, Boca Juniors yönetimiyle Arjantinli oyuncuyu Ocak’ta getirebilmek için anlaşmaya vardı. Genç yıldızın orta saha rotasyonuna derinlik getirmesine kesin gözüyle bakılırken, sarı lacivertlilerin devre arasında yalnızca Medina’yla bu defteri kapatmayacağı tahmin ediliyor. Sarı lacivertlilerin Ocak ve yaz planlarına dair ilk bilgiler, basına yansımaya başladı.

Sportif direktörlük görevini üstlenen Mario Branco’yla birlikte çok daha planlı bir transfer akışı yakalayan Fenerbahçe, teknik direktör Jose Mourinho’nun da onayını alan birçok oyuncuyu izleme havuzuna ekledi. Özellikle de sezon sonunda kontratını tamamlamaya hazırlanan yıldız isimler, sarı lacivertli ekibin hedefleri arasında en üst sıralara çıkıyor. Bu sezonki kadro yapısında bazı noktaların alternatifsiz kalması epey eleştirilmişti. Ancak Ocak ayında ve yeni sezonda bu sorunun hızlıca giderilmesi bekleniyor.

İlk Hedef Yine Sol Bek!

Ferdi Kadıoğlu’nun Brighton’a satılmasının ardından Fenerbahçe’de sol bek pozisyonunun as ismi Jayden Oosterwolde oldu. Ancak Hollandalı yıldızın stoper pozisyonunda çok daha verimli performanslara imza atması, Jose Mourinho’nun Eylül ayında bir sol bek daha istemesine yol açmıştı. Transferin son günlerinde Filip Kostic’i kiralayan sarı lacivertliler, Ocak’ta veya önümüzdeki sezonda savunmaya bir müdahale daha yapacak. Stoper tandemindeki oyunculardan Djiku’ya gelecek teklifleri değerlendirmeyi düşünen yönetim, Oosterwolde’yi merkeze çekerek yeni sol bekini kadroya katabilir. Bu pozisyon için ilk düşünülen ismin Sergio Reguilon olduğu öğrenildi.

Sezon başında da Fenerbahçe’nin gündeminde olan İspanyol sol bek, kulübün Tottenham’la anlaşamaması sebebiyle takıma katılamamıştı. Ancak tecrübeli oyuncunun sözleşmesinin sezon sonunda sona ermesi, Fenerbahçe’nin hem Ocak’ta hem de Haziran’da transferi tamamlama imkanını da beraberinde getiriyor. Tottenham’da Ange Postecouglou’dan istediği forma şansını bulamayan Reguilon, Ocak’ta cüzi bir miktar karşılığında sarı lacivertli formayı sırtına geçirebilir. Ocak planı başarılı olmazsa, Haziran’ın ilk takviyesi Reguilon olabilir.

Yeni Hedef: Amad Diallo!

Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon için düşündüğü bir diğer isim ise, Manchester United’da top koşturan Amad Diallo oldu. Bu sezon hızlı kanat kontenjanını Allan Saint-Maximin’e ayıran Jose Mourinho, tecrübeli ismin yerine takıma bonservisiyle katılacak ve uzun vadeli planda yer alabilecek bir oyuncu istiyor. Bu sebeple Mario Branco’nun da Diallo’yu önerdiği ve Portekizli çalıştırıcıdan da onay aldığı öğrenildi. Sezon sonunda ManU’yla olan kontratını tamamlamaya hazırlanan yıldız isim, kulüp opsiyonu kullanılsa dahi listede kalmaya devam edecek.

Bu sezon Manchester United’da beklediğinden çok daha fazla şans bulan Diallo, buna rağmen istikrar problemi yaşayan İngiliz devinde kalmak istemiyor. Ancak Diallo’nun kontratındaki opsiyonun kulüp odaklı olması, genç yıldızın bonservissiz olarak takıma katılmasına engel olabilir. Opsiyonun yalnızca 1 yıllık oluşu, Fenerbahçe’nin Diallo’nun piyasa değerinden çok daha düşük bir rakamla Manchester United’ın kapısını çalmasını sağlayabilir. Jose Mourinho’nun Fildişili yıldızın yeteneklerine güvenmesi, transferin Fenerbahçe lehine gelişmesine vesile olabilir.

ManU’da en çok süre aldığı dönemi geçiren Amad Diallo, 10 maçta 1 gol 1 asiste imza attı. Tottenham’da gözden düşen Reguilon ise, bu sezon henüz hiç sahaya çıkmadı.

Exit mobile version