Fenerbahçe, Ocak’ta Medina’yı Getiriyor!

Cristian Medina transferini yaz döneminde bitiremeyen Fenerbahçe, Boca Juniors ile Ocak ayı için anlaşma sağladı.

medina 01

Süper Lig’in 5. haftasında Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu hafta sonu oynayacağı Galatasaray mücadelesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni transferlerden Sofyan Amrabat’a da Kasımpaşa karşısında şans veren teknik direktör Jose Mourinho, Eylül ayında takıma katılan Filip Kostic’i ise dev derbide oyuna alabilir. Bu yaz yapılan transferlerle taraftarlarını fazlasıyla heyecanlandıran Fenerbahçe yönetimi, yalnızca orta alan için beklenen ikinci eklemeyi tamamlayamadı. Ancak son günlerde gelen haberler, bu eklemenin de Ocak’ta tamamlanacağına işaret ediyor.

Fenerbahçe taraftarının bu yaz en çok beklediği hamleler, sol kanat ve santrfor takviyeleri olmuştu. Bu pozisyonları Saint-Maximin ve En-Nesyri gibi önemli oyuncularla dolduran sarı lacivertli ekip, Ferdi Kadıoğlu’nun ayrılığıyla oluşan boşluğu ise Jayden Oosterwolde ve Filip Kostic’le doldurmayı deneyecek. Orta sahada Fred’in elzem olduğunun görülmesiyle birlikte, Brezilyalı yıldızı yedekleyebilecek bir orta saha eklemesi için de araştırmalar hızlanmıştı. Bu bölge için Cristian Medina’nın ismi fazlasıyla ön plana çıkarken, Fenerbahçe yönetiminin de Eylül ayının ortalarında dahi Medina ısrarının sürdüğü öğrenildi.

Fenerbahçe ve Boca Juniors Anlaşmaya Vardı!

Yaz döneminde Medina transferini bir an önce tamamlamak için yoğun bir çalışma süreci geçiren Fenerbahçe, Mario Branco önderliğindeki bu operasyonda aradığını henüz bulamadı. Boca Juniors’ın başkanı Juan Roman Riquelme’nin sunulan tekliflere sıcak baktığı konuşulurken, bir yandan da Medina’nın alternatiflerini araştırdığı iddia edilmekteydi. Ancak Arjantinli yıldızın yerine gelebilecek bir isim bulamayan Boca yönetimi, Medina için süregelen pazarlıkları uzattı ve yaz döneminde transferin tamamlanmaması yönünde karar aldı.

Medina için Jose Mourinho’nun da istekli bir tavır sergilemesi, Fenerbahçe’nin bu plandan vazgeçmemesini sağladı. Bu sayede Boca ile pazarlıklarına yakın dönemde de devam eden yönetim, 15 milyon dolar bonservis ve 5 milyon dolar bonus karşılığında Arjantin deviyle anlaşma sağladı. Medina’yla da uzun vadeli ve gelecekteki satışına alan sağlayacak bir kontrat imzalamaya hazırlanan yönetim, 2025’in ilk günlerinde 22 yaşındaki orta sahayı İstanbul’a getirmeyi planlıyor. Bu sayede Fenerbahçe’nin alternatifi en az olan pozisyonunda yeni bir rekabet süreci başlayacak.

Fred’in sakatlandığı veya yüksek bir bedelle ayrıldığı senaryo için de Medina’yı çok isteyen Fenerbahçe yönetimi, bir yandan da yıldız ismin sonraki yıllarda büyük bir bonservis geliri sağlayabileceğine inanıyor. Son yıllarda yapılan transfer yatırımlarından büyük karlar elde eden sarı lacivertliler, Boca Juniors’ı ve oyuncuyu da bu sayede ikna edebildi. Boca’nın da Ocak ayı için Orlando City’den Facundo Torres’le görüşmelere başladığı ve büyük ölçüde anlaşma sağladığı iddia ediliyor. Medina’nın yerini Torres’le dolduran Arjantin devi, Medina’dan gelecek bonservis bedelinin bir kısmını bu hamlesinde kullanacak.

Cristian Medina Kimdir?

Boca Juniors altyapısında yetişen ve 2020’den bu yana A Takım seviyesinde mücadele eden Cristian Medina, özellikle de bu yıl gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına girdi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Arjantin adına mücadele veren kadroda da yer alan Medina, bu sezon Boca formasıyla 31 maçta 3 gol 4 asist kaydetti.

Exit mobile version