Fenerbahçe, Maxwell Cornet İle İlgileniyor!

Devre arasında kanat takviyesi yapmayı düşünen Fenerbahçe, West Ham'dan Maxwell Cornet'i listesine aldı.

cornet 01

Geçtiğimiz hafta aldığı Beşiktaş galibiyetiyle yeniden şampiyonluk yarışındaki ağırlığını hissettiren Fenerbahçe, devre arasında nokta atışı hamleler yapmayı hedefliyor. Sezon içerisinde yaşanan sakatlıklarla bir numaralı öncelik haline gelen stoper transferi, Ocak ayı için yapılan planlamada en üst sırada yer alıyor. Sezon başında da yapılamayan 6 numara hamlesi ise, stoper transferiyle birlikte en çok üzerine düşülen konulardan biri oldu. Her iki bölgeye de takviye yapmayı elzem gören Fenerbahçe yönetimi, takımdan ayrılan isimlerin olması halinde ise hücuma da ekleme yapmayı hedefliyor.

Stoper ve orta saha arayışlarını tüm hızıyla sürdüren sarı lacivertliler, Ocak ayında ayrılık ihtimalinin yüksek olduğu kanat rotasyonu için de araştırmalarına başladı. Sezon başında takıma katılan Ryan Kent ve geçtiğimiz sezondan bu yana sakatlıklarla mücadele eden Joshua King, kanat rotasyonunun gözden düşen isimleri oldu. Ryan Kent için Premier Lig ve Championship ekiplerinin devreye girmesi beklenirken, King için ise birçok ekibin sezon sonunda kontratını tamamlamasını beklediği iddia ediliyor. Her iki ismin de takımdan ayrılmaya yakın olması, Fenerbahçe’nin bu bölgede de takviye ihtiyacı duyabileceğini gösteriyor.

Fenerbahçe’nin sol kanat pozisyonu için oyuncu araştırmalarına başlaması, piyasadaki menajerlerin de devreye girmesine neden oldu. Özellikle de Premier Lig piyasasında aktif olan menajerler, bu sezon forma şansı bulamayan birçok ismi sarı lacivertlilerin masasına getirdi. Bu isimler içerisinde en çok öne çıkan oyuncu, West Ham’da henüz bekleneni veremeyen Maxwell Cornet oldu. Fildişili kanat oyuncusu için girişimlere başlayacağı iddia edilen Fenerbahçe ise, deneyimli kanat oyuncusunun bonservisini almak istediği konuşulmakta.

Fenerbahçe yönetiminin oldukça sıcak baktığı Cornet hamlesi, İsmail Kartal’ın da onayından geçmesi durumunda çok daha ciddi bir hale bürünecek. Tecrübeli teknik adamın Cornet’i takımda görmek istemesi halinde, yönetimin West Ham ile resmi temasları kurması bekleniyor. West Ham ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki kanat oyuncusu, takımda şans bulamamasını gerekçe göstererek ayrılmak istediğini kulüp yönetimine bildirmişti. Kudus, Bowen ve Paqueta gibi isimlerin gerisinde kalan yıldız oyuncu; İngiliz ekibinden 6-7 milyon euro civarında bir bonservis bedeliyle ayrılabilir.

Sarı lacivertlilerin Maxwell Cornet transferi için planladığı girişim süreci ise, ağırlıklı olarak Ryan Kent’in transfer durumuna bağlı. Kent’in satılması halinde Cornet’in bonservisine talip olmayı düşünen Fenerbahçe yönetimi, kiralandığı senaryoda ise satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sunacak. Geçtiğimiz sezon West Ham kadrosuna katılan deneyimli oyuncunun, Fenerbahçe’nin teklifine sıcak bakacağı iddia ediliyor. Oynama sürelerinin yüksek tutulması ve tecrübeli isimlerle aynı kadroda yer alabilme imkanını öne sürmesi beklenen Fenerbahçe ise; şartların oluşması durumunda yıldız isim için bir numaralı talip konumuna gelebilir.

Metz altyapısında yetişen ve yıldızını burada parlatan Maxwell Cornet, 2015 yazında Lyon’a transfer olmuştu. 6 yıllık Lyon kariyerinde birçok kez takımın skor yüküne katkı sağlayan Fildişili oyuncu, özellikle de Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği başarılı performansla Avrupa çapında tanındı. 2021 yazında Burnley’e geçen yıldız oyuncu, skorer bir sezon geçirmesine rağmen İngiliz ekibinin küme düşmesine engel olamamıştı. Geçtiğimiz yaz West Ham’a 20 milyon euro karşılığında transfer olan Cornet, 1.5 sezonda 27 maçta forma giyebildi ve 6 asiste imza attı.

Exit mobile version