Fenerbahçe, İsmail Yüksek İçin 20 Milyon Euro İstiyor!

Avrupa devlerinin takibinde olduğu bilinen İsmail Yüksek için, Fenerbahçe'nin 20 milyon euro istediği konuşuluyor.

ismail 1

Süper Lig’in 5. haftasında Kasımpaşa’yla karşı karşıya gelen Fenerbahçe, dün gündüz saatlerinde oynadığı bu mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Yeni transfer Sofyan Amrabat’ın da ilk kez forma şansı bulduğu bu maçın ardından, sarı lacivertlilerin Galatasaray derbisi için hazırlıkları başladı. Jose Mourinho ve öğrencilerinin derbide göstereceği performans merakla bekleniyor.

Bu sezonun transfer penceresini Filip Kostic’le kapatan Fenerbahçe yönetimi, bir yandan da ülkemiz tarihinin en pahalı yerli oyuncu satışını tamamlamıştı. Ferdi Kadıoğlu’nun Brighton’a gidişiyle birlikte, Fenerbahçe’nin son yıllardaki oyuncu yetiştirme ve satma özelliği bir kez daha tescillendi. Kadrodaki birçok ismin de önümüzdeki transfer dönemlerinde büyük teklifler almasına kesin gözüyle bakılıyor.

İsmail’e Avrupa Kancası!

Transfer döneminin son günlerinde, Fenerbahçe’nin başarılı orta sahası İsmail Yüksek için Atletico Madrid’in kiralama teklifi yaptığı konuşulmuştu. Fenerbahçe yönetiminin bu teklifi reddettiği ve pazarlık kapısını 20 milyon euro’dan açtığı öğrenildi. Aynı dönemde Sofyan Amrabat’a da talip olan İspanyol devi, bu hedefini de sarı lacivertlilere kaptırmıştı. Önümüzdeki dönemde de İsmail için 20 milyon euro civarında teklifler bekleyen yönetim, bu miktara yakın olmayan tüm teklifler için kapıyı kapatmayı planlıyor.

İsmail Yüksek için geçtiğimiz Ocak ayında da Fransız devi Lyon’un teklif sunduğu, Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışındaki kadroyu bozmak istememesi sebebiyle olumsuz yanıt verdiği konuşulmuştu. İsmail için 13 milyon euro’ya kadar fiyat arttıran Lyon yönetimi, bu hedefini gerçekleştiremedi ve yaz aylarına dek orta sahaya takviye yapamadı. Yazın yapılan eklemelere rağmen İsmail’i takip ettiği bilinen Lyon’un, bir diğer Fransız ekibi Marsilya’yla İsmail için rekabete gireceği iddia ediliyor. Fransız basınında da duyulan bu iddia, milli oyuncunun değerini fazlasıyla arttırabilir.

Lyon ve Marsilya’yla birlikte birçok Bundesliga ekibinin de radarında olan İsmail’in sözleşmesi 2027 yazında sona eriyor. 25 yaşındaki orta sahayı takımdan yüksek bedeller karşılığında göndermek isteyen Fenerbahçe yönetimi, bu yıl içerisinde başarılı isme yeni bir kontrat önermeyi planlıyor. İsmail’in sözleşme bitiş süresini 2028 veya 2029’a güncellemek isteyen yönetim, oyuncunun aldığı ücrette de önemli oranda iyileştirme yapmayı planlıyor. İsmail’in yeni sözleşmede serbest kalma maddesi koydurmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak yönetimin de oyuncunun geleceği için 20 milyon euro baremine sadık kalması bekleniyor.

İsmail Yüksek’in Kariyeri

Bursaspor ve Bursa’daki birçok takımın altyapısında top koşturarak futbola adım atan İsmail Yüksek, 2020 yazında 500 bin TL karşılığında Gölcükspor’dan Fenerbahçe’ye transfer oldu. Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Bursaspor’da kiralık olarak top koşturan yıldız isim; 2022 yazından itibaren Fenerbahçe’nin ana planına girmeyi başardı. Jorge Jesus’un sisteminde yer edinerek Milli Takım seviyesine çıkan İsmail, sonraki yıllarda da Fenerbahçe ve Milli Takım’ın önemli simalarından biri haline geldi. Bu sezonla birlikte sarı lacivertli formayla 88 maça çıkan 25 yaşındaki orta saha, toplamda 2 gol 7 asist kaydetti.

Exit mobile version