Fenerbahçe, Höjbjerg’in Peşinde!

Jose Mourinho'yla birlikte hedeflerini daha da büyüten Fenerbahçe, Tottenham'dan Höjbjerg'i istiyor.

hojbjerg 1

Fenerbahçe’de kongre telaşı sona erdi. Yaklaşık 6 bin oy farkla yeniden başkan seçilen Ali Koç, kongre öncesinde bu sezon çok daha iddialı bir transfer dönemi geçirmenin sözünü vermişti. Jose Mourinho’nun takımın başına geçmesiyle bu iddiayı daha da somut bir hale getiren sarı lacivertliler, kongrenin tamamlanmasıyla birlikte transfer sürecine odaklandı. Haziran ayının son haftasında yeni sezon hazırlıklarına başlaması beklenen Fenerbahçe, kadrosunu birçok önemli isimle güçlendirmenin çalışmalarına erkenden başladı.

Sportif direktör Mario Branco’nun öncülüğünde devam eden transfer süreci, teknik direktör ataması ve başkanlık seçiminin tamamlanmasıyla ivme kazandı. Jose Mourinho’nun kadroda gördüğü eksikleri tamamlamaya girişen Fenerbahçe’nin yeni yönetimi, özellikle de tecrübeli teknik adamın oyun hızına yönelik eleştirileri üzerinden hareket ediyor. Branco ve Ali Koç’a kadroya lazım olan oyuncu profillerini aktaran Mourinho, öncelikli olarak kanat ve ön libero transferlerinin tamamlanmasını talep etti. Bu sezon verim alınamayan Krunic ve Ryan Kent’i göndermeye hazırlanan yönetim, bu iki ismin yerine taraftarı heyecanlandıracak oyuncular alacak.

Jose Mourinho’nun takımı birçok maçta dikkatli bir biçimde izlendiği ve özellikle de savunma hattından memnun kaldığı biliniyor. Bu sebeple Ferdi, Oosterwolde ve Osayi’nin takımda tutulmasını bilhassa talep eden Mourinho; savunma önüne ise mutlaka bir transfer gerektiğini yönetime iletti. Oyuna sertlik katacak ve hızlı oynamayı bilen bir oyuncu talep eden Portekizli teknik adam, bu ölçütlere uygun ve kaliteli bir ismin gelmesini talep etti. Fenerbahçe yönetimi ise, geçmişte Mourinho’yla yüksek seviyelere çıkan bir isme kancayı taktı.

Höjbjerg’in Ayrılığı Yakın!

Fenerbahçe’nin ön libero arayışında listenin ilk sırasını Pierre-Emile Höjbjerg aldı. Tottenham Hotspur’da bu sezon beklentileri karşılayamayan Danimarkalı oyuncu, bulduğu forma şanslarında Bissouma ve Sarr ikilisinin önüne geçemedi. Bu nedenle deneyimli ismin de Tottenham’dan ayrılmak istediği ve menajerini kulüp arama konusunda yetkilendirdiği öğrenildi. Höjbjerg’in aradıkları profilde bir oyuncu olduğunu düşünen Fenerbahçe yönetimi ise, Mourinho’nun da onayıyla bu büyük hamle için kolları sıvadı.

Geçmişte de birçok kez transfer görüşmeleri yapan Fenerbahçe ve Tottenham yöneticileri, bu hafta sonu Höjbjerg transferi için Londra’da yüz yüze görüşecek. Oyuncuyla görüşme safhasını kulüpten sonra gerçekleştirmeyi düşünen sarı lacivertliler, Mourinho’nun da etkisiyle Danimarkalı yıldızı ikna edeceğine inanıyor. Tottenham’la olan kontratının son yılına giren 28 yaşındaki orta saha için kıran kırana bir bonservis pazarlığı gerçekleşecek. Fenerbahçe’nin 8 milyon euroluk bir teklifle masaya oturması beklenirken, Tottenham’ın ise kapıyı 14 milyon eurodan açacak. Höjbjerg’i Tottenham’da Mourinho’dan 1 yıl sonra göreve gelen Antonio Conte’nin yeni kulübü Napoli’nin de istediği öğrenildi. Fenerbahçe yönetimi, Napoli’den çok daha önce sonuç elde etmeye çalışacak.

Pierre-Emile Höjbjerg Kimdir?

Bröndby altyapısında genç yaşta yıldızını parlatan Pierre-Emile Höjbjerg, bu sayede 2012’de Bayern Münih’in alt yaş takımına transfer edilmişti. Profesyonel kariyerine Bayern Münih formasıyla başlayan Danimarkalı orta saha, Augsburg ve Schalke’de kiralık oynadıktan sonra 2016 yılında Southampton’a transfer oldu. İngiliz ekibine 15 milyon euro karşılığında geçen yıldız isim, 4 sezonluk So’ton deneyiminde hem kulübünün hem de Danimarka Milli Takımı’nın da kilit isimlerinden biri oldu. 2020 yazında rotasını Londra’ya çeviren başarılı oyuncu, 16.6 milyon euro’ya Tottenham’a imza attı.

Kuzey Londra ekibinde genel itibarıyla istikrarlı bir dönem geçiren Höjbjerg, bu sezon ise beklentilerin gerisinde kaldı. Bu sezon 39 maçta Tottenham formasını terleten Höjbjerg, gol veya asit katkısı sunamadı.

Exit mobile version