Fenerbahçe Beko seriyi eşitledi 2-2

THY Euroleague play-off çeyrek final serisi dördüncü maçında, Fenerbahçe Beko, Yunanistan'ın Olympiakos takımını Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk etti. Müsabaka 73-69 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Fenerbahçe Beko seriyi 2-2'ye getirdi.

fenerbahce beko seriyi esitledi 2 2 habermeydan

Fenerbahçe Beko seriyi eşitledi 2-2

THY Euroleague play-off çeyrek final serisi dördüncü maçında, Fenerbahçe Beko, Yunanistan’ın Olympiakos takımını Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti. Müsabaka 73-69 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Fenerbahçe Beko seriyi 2-2’ye getirdi.

Fenerbahçe’de Dyshawn Pierre 17 sayıyla oynarken, Olympiakos’ta Shaq McKissic kaydettiği 20 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

3 galibiyete ulaşan takımın adını Final Four’a yazdıracağı serinin beşinci maçı 9 Mayıs Salı günü Yunanistan ekibinin ev sahipliğinde TSİ 21.30’da Pire’de Barış ve Dostluk Salonu’nda oynanacak. Mücadelenin kazananı adını Final Four’a yazdıracak.

Fenerbahçe Beko’da maçın kazanılmasında en büyük pay sahibi isim, son bölümde üst üste bulduğu kritik üç sayılık isabetleriyle Dyshawn Pierre oldu. ABD’li oyuncu 17 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Tyler Dorsey de eski takımına karşı 16 sayıyla oynadı. Sarı-Lacivertliler’de Nigel Hayes-Davis de mücadeleyi 12 sayıyla tamamladı.

Olympiakos’ta Shaquielle McKissic, 18 dakika 25 saniye süte almasına rağmen ürettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Isaiah Canaan ve Moustapha Fall 12’şer sayıyla oynadılar.

Dimitris Itoudis, 2. çeyrekte gelen bazı tepkilerden sonra bir taraftara benchi göstererek “Gel sen yönet” şeklinde bir tepki gösterdi.

NBA’deki milli yıldızlarımızdan Alperen Şengün de mücadeleyi Fenerbahçeli iş insanı Acun Ilıcalı ile birlikte Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda takip etti.

Fenerbahçe Başantrenörü Dimitris Itoudis, galibiyet sonrası yaptığı açıklamada, “Takımımı tebrik ediyorum. Sahaya giren oyuncular, sakatlığı nedeniyle kadroya giremeyenler… Herkesi tebrik ediyorum. Olympiakos’u her çeyrekte 20 sayının altında tuttuk. Belki bir çeyrekte 26 sayı atmış olabilirler. Savunmada çok özel bir iş çıkarttık. Olympiakos yetenekli bir takım, 11 asistte kaldılar. Bizim nasıl maç çıkarttığımızı gösteriyor. İyi bir savunma sahipler.” dedi.
Sarı lacivertli taraftarlara teşekkür eden Itoudis, “Taraftara ayrı bir parantez açmam lazım. Bize inanmaktan vazgeçmediler. Bu bir süreç. Bu seviyeye ait olduğumuzu kanıtladık. Kim olursa olsun mücadele edebileceğimizi gösterdik. Final maçı zor olacak elbette ama anı yaşamaya çalışıyoruz. Herkesi tebrik ediyorum, hem oyuncuları hem de taraftarları. Bize inanmaktan hiç vazgeçmediler. Kamera arakasında olan çok fazla şey var. Taraftarlar bazı şeylerin farkında, bazı şeylerin farkında değiller. Kapalı kapalı ardında ne yaparsan onun sonuncunda mükafatı alırsın. Kameraların olmadığı yerlerdeki çalışmaların sonucunda buradayız. Bu bir süreç. Aramızda çok fazla mücadele oluyor. Bu sürece inanmaya devam ediyoruz. Dahil olan herkes tebriği hak ediyor. 1. maçtan sonra da uzun bir seri olacağını biliyordum. Uzun bir seri bu. Anın keyfini çıkarmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

SALON: Ülker Spor ve Etkinlik

HAKEMLER: Miguel Angel Perez, Sasa Pukl, Mehdi Difallah

FENERBAHÇE BEKO: Calathes 5, Dorsey 16, Pierre 17, Hayes-Davis 12, Jekiri 2, Motley 9, Guduric 4, Metecan Birsen, Edwards 8

OLYMPIACOS: Walkup 8, Canaan 12, Papanikolaou 4, Vezenkov 2, Fall 12, Sloukas 3, Black 3, Larentzakis, McKissic 20, Bolomboy 3, Peters 2

1’İNCİ PERİYOT: 18-17

İLK YARI: 32-33

3’ÜNCÜ PERİYOT: 48-49

Exit mobile version