Fenerbahçe, Anthony Martial’in Peşinde!

Sezon sonunda şampiyonluğa erişmek isteyen Fenerbahçe, Manchester United'ın yıldız ismi Anthony Martial'i transfer etmek istiyor.

martial 1

Geride bıraktığımız yaz transfer döneminde kadrosunu önemli ölçüde değiştiren Fenerbahçe, ligde ve Avrupa’da yakaladığı istikrarla şampiyonluk konusundaki iddiasını arttırdı. Galatasaray’la aynı puanda olan ve averaj farkıyla ezeli rakibinin önünde yer alan sarı lacivertliler, sezonun geri kalanında da zirveden inmemek için Ocak ayını verimli geçirmeyi hedefliyor. Stoper bölgesinde sakatlık temelli rotasyon problemini ve sezon başında yapılamayan 6 numara hamlesini tamamlamak isteyen yönetim, bu iki hedefin yanında hücuma yönelik seçenekleri de değerlendirebilir.

Ocak ayı için düşünülen iki net hedef konusunda çalışmalara başlayan Fenerbahçe yönetimi, hücuma yapılacak eklemeyi ise eldeki isimlerin durumuna göre değerlendirme kararı aldı. Takımdaki hücum rotasyonundan şu an itibarıyla memnun olan yönetim ve teknik heyet, oyuncuların memnuniyetsizliği nedeniyle yol ayrımına gidebilir. Takımda daha fazla süre alma isteği bulunan Ryan Kent veya sakatlık sorunları bulunan Joshua King’in, sarı lacivertli ekiple vedalaşma ihtimali oldukça yüksek görülüyor. Ayrıca Michy Batshuayi’nin Belçika Milli Takımı’nda yer alabilmek için düzenli oynama talebinin bulunması, yıldız ismin yerine takviye yapılma ihtimalini yükseltiyor.

Fenerbahçe’yle olan kontratının son yılına gelen Belçikalı golcü, EURO 2024’te milli takımında oynayabilmek adına ayrılığı düşünmeye başladı. Belçika kulüplerinden teklifler aldığı iddia edilen tecrübeli oyuncu, Haziran’a dek form tutabilmek adına makul bir bonservis bedeli karşılığında takımdan ayrılabilir. Fenerbahçe yönetimi ise, Batshuayi’nin ayrılması ihtimali için golcü arayışlarına başladı. Sarı lacivertlilerin Batshuayi yerine düşündüğü ilk ismin Manchester United’dan Anthony Martial olduğu iddia ediliyor.

Sezon başında İngiliz devinden Fred’i alan ve Altay Bayındır’ı buraya gönderen Fenerbahçe, ManU’yla olan iyi ilişkilerini kullanarak Fransız yıldızı renklerine bağlamak istiyor. United’la olan kontratının son yılını yaşayan Martial, uzun yıllardır kadrosunda bulunduğu United’dan ayrılma kararı aldı. Manchester kariyeri boyunca hiçbir dönemde istikrar yakalayamayan tecrübeli isim, hiçbir antrenörün gözüne girmeyi başaramadı. Her antrenör döneminde iyi bir yedek olarak değerlendirilen Martial, iyi bir fırsatın çıkması durumunda Ocak ayında ayrılmaya da sıcak bakıyor.

Fransa’nın rotasyonunda çok fazla yıldızın bulunması ve Martial’in uzun süredir bu havuza dahil olamaması, deneyimli ismin EURO beklentisinin düşük olduğunu gösteriyor. Ancak gideceği yeni takımda sürekli oynayarak yeniden Avrupa futbolunda adını duyurmak isteyen tecrübeli isim, kariyerinin ikinci yarısından maksimum verim almayı deneyecek. Fenerbahçe yönetiminin, Manchester United yöneticileriyle Galatasaray – Manchester United maçının olduğu dönemde görüşme yapması bekleniyor. Martial’in ayrılma isteğini lehine çevirmek isteyen yönetim, tecrübeli oyuncuya Dzeko ve Tadic’in oynamadığı her anın sözünü verecek.

Lyon alt yapısında eğitim alan ve buradan Monaco’ya geçen Anthony Martial, 2014-2015 sezonundaki performansıyla Avrupa’nın önemli golcülerinden biri olarak gösterilmişti. Bu sezonun ardından Manchester United’ın yolunu tutan Fransız yıldız, 9. sezonunu geride bıraktığı United kariyerinde istediği başarı ve istikrar ortamını yakalayamadı. 2022’de 6 aylığına Sevilla’da da boy gösteren tecrübeli oyuncu, ManU kariyerinde çıktığı 313 maçta 89 gol 54 asiste imza attı.

Exit mobile version