Fenerbahçe, Adana Demirspor ile deplasmanda berabere kaldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında yeni adana stadı'nda Adana Demirspor karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 berabere sonuçlandı. Maç bitimi Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, yaptığı itirazlar neticesinde kırmızı kart gördü.

fb adanademirspor habermeydan

Fenerbahçe maçın 14. dakikasında Mert Hakan Yandaş‘la harika bir gol buldu. Fakat Ali Palabıyık elle oynama gerek çesiyle golü geçerli saymadı. Maçın 29. dakikasında Adana Demirspor penaltı kazandı, Belhanda’nın kullandığı bu penaltı gol ile sonuçlanmadı.  Mücadelenin ikinci devresi de büyük heyecana sahne oldu. Maçın 52. dakikasında Adana Demirspor’da Emre Akbaba’nın vuruşu direğe takıldı. Maçın 81. dakikasında Adana Demirspor bir penaltı daha kazandı. Bu kez penaltıyı Cherif Ndiaye kullandı top ile Altay’ı farklı köşelere göndererek Adana Demirspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gole cevap 88. dakikada Valencia’dan geldi ve durumu 1-1 getirdi. Bu golle Valencia bu sezon 19. golünü attı. Beraberlik ile biten bu maçtan sonra takımlar 1’er puanla sahadan ayrıldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe ile Lider Galatasaray arasındaki fark 6’ya çıktı. Fenerbahçe puanını 45 yaparken, Adana Demirspor da puanını 38’e yükseltti, 9 maçlık evindeki yenilmezlik serisine devam etti.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Mert Hakan Yandaş ceza sahası dışından çok sert vurduğu top filelerle buluştu. Ancak hakem Ali Palabıyık, VAR’dan yapılan uyarı sonrasında golü elle oynama gerekçesiyle iptal etti.

Maçın 29. dakikasında Adana Demirspor tarafından kullanılan kornerde Akintola’nın kafa vuruşunda, top ceza sahası içinde İrfan Can Kahveci’nin eline çarptı. VAR’da pozisyonu izleyen Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Belhanda’nın vuruşunda kaleci Altay topu ayağı ile çeldi, üst direğe çarpan top oyun alanına döndü.

İkinci yarının 52. dakikasında Adana Demirspor’da Emre Akbaba ceza alanı dışından, Szalai’ye çarpan top yan direğe çarptı, çizgi üzerinde gitti ancak gol olmadı.

Maçın 76. Zajc’ın derin pasında, Valencia kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu üstten auta attı.

80. dakikada Badou Ndiaye’nin pasında, Cherif Ndiaye kaleci ile karşı karşıya şutunu çekti, Altay gole izin vermedi.

Maçın 81. dakikasında kaleci Altay’la, Svensson’un hava topu mücadelesinde hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cherif Ndiaye top ile Altay’ı farklı köşelere gönderdi, Adana Demirspor’u 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 88. dakikasında Arao’nun uzun pasında, Valencia kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağ çaprazdan uzak köşeye vurup durumu 1-1’e getirdi.

Fenerbahçe’de sarı kart gören Michy Batshuayi, 6 Şubat’ta iç sahada oynanacak Konyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Gelecek hafta Fenerbahçe sahasında Konyaspor‘u konuk edecek. Adana Demirspor ise deplasmanda Ümraniyespor’la karşılaşacak.

Exit mobile version