Eyüpspor, Bu Akşam Süper Lig’i Garantileyebilir!

TFF 1. Lig'de uzun süredir liderliği kaptırmayan Eyüpspor, bu akşamki maçı sonrasında Süper Lig'e çıkmayı garantileyebilir.

eyup 1

Süper Lig’e yükselen ilk takım bu akşam oynanacak maçların ardından netleşebilir. Yaklaşık 3 sezondur TFF 1. Lig’de yer alan Eyüpspor, tarihinde ilk kez Süper Lig’de oynamaya hazırlanıyor. En yakın rakibi Göztepe’nin 8, play-off potasının zirvesindeki Çorum FK’nın 16 puan önünde olan İstanbul ekibi; bu akşam Adanaspor deplasmanında galip gelmesi durumunda 1. Lig’den Süper Lig’e çıkmayı garantileyecek. Ligin bitimine 6 hafta kala bu başarıyı elde etmeye çok yaklaşan sarı morlu ekip, bu başarıyı tarihte en erken yakalayan takımlar arasına girecek.

Galatasaray ve Milli Takım’ın efsane ismi Arda Turan’ın teknik direktörlüğünü üstlendiği Eyüpspor, yakın dönemde de birçok kez Süper Lig’e çıkma konusunda iddialı dönemler geçirdi. Önceki yıllarda play-off aşamasında elenmek durumunda kalan İstanbul temsilcisi, bu sezonki üstün başarısı sayesinde liderliği neredeyse hiçbir haftada teslim etmedi. 27 maçta 64 puan toplayan Eyüp, bu akşamki maçında alacağı sonuçla birlikte uzun süredir hedeflediği Süper Lig biletine kavuşabilir. Birkaç yıldır Süper Lig’de yer alan İstanbul ekiplerinden biri olmasına kesin gözüyle bakılan Eyüpspor, ilk kez bu hedefini resmiyete dökmeye çok yaklaştı.

Arda Turan’ın İlk Teknik Direktörlük Başarısı!

A Milli Takım, Galatasaray, Atletico Madrid ve Barcelona formalarıyla büyük başarılara imza atan Arda Turan; teknik direktörlük kariyerine Nisan 2023’te Eyüpspor’da başladı. İlk sezonunda çıktığı maçlarda beklentileri tam anlamıyla karşılayamayan 36 yaşındaki teknik adam, ilk tam sezonunda ise şampiyonluğu almak üzere. Milli Takım’daki dönemdaşları Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi isimlerle benzer dönemlerde teknik direktörlüğe adım atan Turan; içlerinden somut başarı kazanan ilk isim olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Arda – Caner İşbirliği

Arda Turan’ın Eyüpspor’da elde ettiği başarı ve sahaya koyduğu pozitif futbol anlayışı, izleyiciler tarafından da takdir topluyor. Süper Lig’de boy gösteren birçok önemli oyuncuyu da kadrosunda barındıran Eyüpspor, zirveye giden yolda en büyük katkıları yine Süper Lig kökenli isimlerden elde etti. Başakşehir’den alınan Ahmet Kutucu ve Gent’ten alınan tecrübeli forvet Gianni Bruno, takımın en golcü isimleri olarak ön plana çıktı. Ahmet ve Bruno’nun ardından en yüksek skor katkısını veren isim ise, takımın en tecrübeli oyuncusu Caner Erkin oldu.

Süper Lig’de uzun yıllar geçiren ve büyük başarılar kazanan Caner Erkin, bu sezon Eyüpspor’a geldi ve takımın kaptanlığını üstlendi. Teknik direktör Arda Turan’ın futbolculuk döneminden yakın arkadaşı olan tecrübeli sol bek, TFF 1. Lig’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. İstanbul ekibinde 6 gol 7 asist kaydetme başarısını gösteren 35 yaşındaki yıldız isim, Eyüpspor formasıyla Fenerbahçe’nin son şampiyonluğundaki (2013-14) asist kralı olduğu sezondan çok daha fazla skor katkısı yaptı.

Eyüp Yönetimi: Stadyum Bekliyoruz!

Eyüpspor yönetimi de elde ettikleri bu başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını kamuoyuyla paylaştı. Asbaşkan Fatih Kulaksız, uzun yıllardır verdikleri mücadelenin başarıya ulaşmasından ötürü çok sevinçli olduğunu ifade etti. Kulaksız, Süper Lig’e çıkılmasıyla birlikte stadyum ihtiyacı duyacaklarını ve bunun çözümü için yeni belediye başkanı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklerini beklediklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz Pazar günü Eyüpsultan Belediyesi Başkanlığı’na seçilen Mithat Bülent Özmen ise, kulübe olan desteğini bugün paylaştığı sosyal medya mesajıyla duyurdu. Eyüpsultan’ın yeni belediye başkanı Özmen; Semtimizin köklü kulübü, çok değerli markası Eyüpspor büyük bir başarı hikayesi yazıyor. Eflatun Sarı, Türkiye Süper Ligi’ne çok yakışacak. Bugün büyük bir coşku ve heyecanla semtimizin takımını destekleyeceğiz.” sözleriyle bu akşamki mücadelede Eyüpspor’a başarı dileklerini iletti.

Exit mobile version