En Değerli 10 Milli Futbolcu Belli Oldu!

Futbol istatistikleri alanında çalışan CIES'in yaptığı değerlendirmede, Milli Takım'ın en değerli 10 futbolcusu tespit edildi.

arda 1

Pazar günü Beşiktaş ve Galatasaray’ın lig karşılaşmalarıyla sona eren 8. haftanın ardından, Ekim ayının 2 haftasını kapsayacak milli araya girildi. EURO 2024 sonrasındaki ikinci milli ara sürecini yaşayan Türkiye, Almanya’da elde ettiği çeyrek final başarısının üzerine çıkabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. UEFA Uluslar Ligi’nin ardından 2026 Dünya Kupası Elemeleri’nde boy göstermeye hazırlanan Millilerimiz, 20 yılı aşan süredir beklenen en büyük kupada var olma hasretini giderebilmek için önümüzdeki yıl itibarıyla zorlu bir mücadeleye girişecek.

Avrupa Şampiyonası’nda gösterdikleri performansla dikkatleri üzerine çeken Milli Takım’ın yıldızları, kulüpler seviyesinde de iddialı birer oyuncuya dönüştüler. Son yıllarda ülkemizden gerçekleşen oyuncu ihracatının artması ve Avrupa’da yetişen oyuncuların da istikrarlı performanslar göstermesi, gün geçtikçe futbol piyasasındaki değerlerinin artmasını sağladı. Türk futbolcularının yükselişini tespit ede CIES, A Milli Takım formasını terleten ve piyasa değeri takım arkadaşlarının üzerinde olan 10 futbolcuyu listeledi.

Arda Güler İlk Sırada!

CIES’in oluşturduğu listenin ilk sırasında Real Madrid formasını giyen Arda Güler yer alıyor. EURO 2024’te Milli Takım formasıyla başarılı maçlara imza atan 19 yaşındaki oyuncu, İspanyol devinde de rotasyonun önemli parçalarından biri olmayı başardı. 2023 yazında Fenerbahçe’den 20+10 milyon euro karşılığında Real Madrid’e transfer olan Arda, eflatun beyazlı formayı giydiği ilk sezonun son dönemlerinde 6 gole ulaştığı dönemde de adını fazlasıyla duyurdu. Milli Takım’ın EURO 2024 macerasında ise, Gürcistan’a attığı golle tüm dünyada konuşulan bir figür oldu. Arda’nın şu anki değeri 73,2 milyon euro olarak ölçülüyor.

Juventus’ta forma giyen Kenan Yıldız, CIES’in listesinde ikinci sırada bulunuyor. 62,6 milyon euro piyasa değeri olduğu tespit edilen milli oyuncu, geçtiğimiz sezondan bu yana Juventus rotasyonunun en önemli isimlerinden biri haline geldi. Bu yaz Paul Pogba’dan alınan 10 numarayı sırtına geçiren 19 yaşındaki hücumcu, Thiago Motta önderliğinde zirve yarışına giren Torino ekibinin en önemli gol silahlarından biri konumunda.

Listenin üçüncü sırasını, Benfica’da bu sezon gösterdiği performansla yeniden elit bir oyun kurucu olduğunu kanıtlayan Orkun Kökçü aldı. Geçtiğimiz sezon Portekiz devinde teknik direktör Roger Schmidt’le sorunlar yaşayan yıldız oyuncu, bu sezon Bruno Lage yönetiminde performansını epey yükseltti. 43,2 milyon euro değerinde olduğu tespit edilen Orkun’u, 40 milyon euro piyasa değeriyle Hakan Çalhanoğlu takip ediyor. Inter’in Serie A şampiyonluğunda kilit rol oynayan Milli Takım’ın kaptanı, 30 yaşında kariyer zirvesini yakaladı.

CIES’in piyasa değerlemesi listesinin 5. sırasında, bu sezonun en beklenmedik hikayelerinden birini yazan Kerem Aktürkoğlu bulunuyor. Galatasaray’dan 12 milyon euro karşılığında Benfica’ya geçen milli oyuncu, Portekiz ekibinin hücumda yakaladığı başarının sürükleyicilerinden biri. Orkun Kökçü’yle yakaladığı uyumla da dikkat çeken 25 yaşındaki kanat oyuncusu, şu anda 35,4 milyon euro değerinde görülüyor.

Kerem’in hemen ardından gelen Ferdi Kadıoğlu ise, bu sezon Süper Lig’deki Türk oyuncu bonservis rekorunu kırmıştı. Brighton’a 30 milyon euro karşılığında transfer edilen başarılı sol bek, çok yönlülüğü ve oyun bilgisiyle İngiliz ekibinde de dikkat çekiyor. Şu anki piyasa değeri ise 31,2 milyon euro civarında değerlendiriliyor.

Listenin 7. sırasını Beşiktaş’ın genç hücumcusu Semih Kılıçsoy 27,6 milyon euro’yla, 8. sırayı Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz 26,3 milyon euro’yla, 9. sırayı Eintracht Frankfurt’un genç yeteneği Can Uzun 20,1 milyon euro’yla, Hoffenheim’ın tecrübeli savunmacısı Ozan Kabak ise 10. sırayı 15,1 milyon euro’yla elde etti.

Exit mobile version