Emirhan Topçu, Fenerbahçe’nin Listesine Girdi!

Ocak'ta stoper almak isteyen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'dan Emirhan Topçu'yu listesine aldı.

emirhan 1

Geride bıraktığımız yaz aylarında yaptığı transferlerle adından söz ettiren Fenerbahçe, takıma eklenen yeni isimlerin büyük bir kısmından verim elde etmeyi başardı. Takımın çehresini birkaç ay içerisinde tamamen değiştiren sarı lacivertliler, 12 haftanın sonunda ligde Galatasaray’ın averaj farkıyla önünde yer alıyor. Neredeyse her mevki için en az bir yeni isim takviyesi yapan Fenerbahçe yönetimi, 6 numara transferinde ise Ocak ayını bekleme kararı almıştı. Ancak sarı lacivertli ekibin Ocak hedefleri arasında ilk sırayı 6 numara haricinde bir pozisyon devraldı.

Geçtiğimiz haftalarda savunmada üst üste krizler yaşayan Fenerbahçe, devre arasında bu bölgeye en az 1 transfer yapmayı hedefliyor. Yabancı sınırını doldurmuş olması sebebiyle takviye planını yerli isimler üzerinden geliştiren yönetim, listenin ilk sırasına Atletico Madrid’de forma giyen Çağlar Söyüncü’yü ekledi. Çağlar’ın İspanyol devinde istediği süreleri elde edememesi, EURO 2024 kadrosunda yer almak isteyen yıldız oyuncunun kiralanma ihtimalini ortaya çıkardı. Bu fırsattan yararlanmayı hedefleyen yönetim, milli oyuncuyu 6 aylığına renklerine bağlayabilir.

Çağlar Söyüncü ile ilgili temasları henüz başlatmayan Fenerbahçe yönetimi, Aralık ayının ortalarından itibaren deneyimli savunmacı için nabız yoklamayı planlıyor. Stoper tandeminde Şubat ayına dek belirli oranlarda eksiklik yaşaması beklenen sarı lacivertliler, Çağlar’ın Fenerbahçe’ye imza atmaması durumunda ise listedeki iki numaralı isme yönelecek. Son günlerde ortaya çıkan haberlerde, bu ismin Çaykur Rizespor’un başarılı oyuncusu Emirhan Topçu olduğu öğrenildi.

Süper Lig’e bu sezon dönen Çaykur Rizespor’da istikrarlı bir grafik çizen Emirhan Topçu, Avrupa’dan birçok ekibin de takip listesinde yer alıyor. Sol ayaklı olması ve pas oyununda başarılı bir profile sahip olması, genç oyuncunun Fenerbahçe tarafından da takip edilmesini sağladı. Sarı lacivertlilerin yöneticileri, Ocak ayının ilk günlerinde Çaykur Rizespor’la görüşme yapmayı planlıyor. Emirhan’ın kontratının sezon sonunda bitecek olması ve başarılı ismin kontrat yenilemeye yanaşmaması, Karadeniz ekibinin de pazarlık ihtimaline açık olabileceğini gösteriyor.

Rizespor’un lige dönüşünde de önemli katkıları olan Emirhan Topçu, İlhan Palut’un göreve gelmesiyle birlikte takımın değişilmezlerinden biri olmuştu. Fenerbahçe’nin scout ekipleri tarafından da olumlu rapor verilen 23 yaşındaki savunmacı, sezon sonunda sarı lacivertli formayı sırtına geçirebilir. Ocak ayından anlaşma sağlayarak oyuncuyu Çaykur Rizespor’da kiralık bırakmak isteyen yönetim, Çağlar Söyüncü hamlesinin başarılı olmaması durumunda ise kış aylarında doğrudan takımın kadrosuna ekleyecek.

Alt yapı eğitimini Çaykur Rizespor’da alan ve burada profesyonel kariyerine başlayan Emirhan Topçu; 2020’de Bosna ekibi Celik Zenica, 2021’de ise Menemenspor’a kiralanmıştı. Bu sezon ligdeki 12 maçın tamamında forma giyen Emirhan, bu maçlarda 2 asiste imza attı.

Exit mobile version