Eda Erdem Kimdir? Milli Takım ile Hangi Başarıları Kazandı?

Fenerbahçe Opet'in kaptanlığını yapan Eda Erdem, Milli Takım'ın da sembol isimlerinden biri olarak biliniyor.

eda erdem 1

Türk voleybolunun sembol isimlerinden biri olan Eda Erdem; kariyerinin sonlarına yaklaştığı dönemde dahi oyunuyla dikkat çekmeyi başarıyor. Tecrübesi ve oyun görüşüyle Türkiye Milli Voleybol Takımı’nın başat unsurlarından olan Erdem; hem ülkemiz hem de Fenerbahçe Opet için oldukça önemli katkılar sunmakta. Her iki takımda da kaptanlığı üstlenen yıldız oyuncu; bu sezonki performansıyla da Avrupa’nın en önemli voleybolcularından biri olduğunu bir kez daha ispatladı.

Eda Erdem kimdir? Milli takım ile hangi başarıları kazandı? Fenerbahçe’de kaç yıldır oynuyor? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Eda Erdem’in Hayatı

22 Haziran 1987 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Eda Erdem Dündar; dün itibarıyla 36. yaşına adım attı. 2000 yılında Beşiktaş’ta voleybola başlayan Erdem; 2004 yılında ise Beşiktaş’ın A takımına yükseldi. Siyah beyazlı ekipte alt yapı da dahil olmak üzere 8 yıl forma giyen ünlü voleybolcu; profesyonel olarak da 4 sezon boyunca Beşiktaş’taydı. Son iki sezon Beşiktaş’ın kaptanlığını da yapan Erdem; 2008 yılında ise günümüzde de formasını terlettiği Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Fenerbahçe’ye gelmeden önce de milli takımın değişilmez isimlerinden biri olan Eda Erdem; sarı lacivertli ekipte geçirdiği süre boyunca hem Türkiye’nin hem de Fenerbahçe’nin kaptanlığına getirildi. Bu görevi üstlendikten sonra hiçbir dönemde bırakmak durumunda kalmayan Erdem; geride kalan 15 sezon içerisinde orta oyuncu pozisyonunun Avrupa’daki en iyilerinden biri haline geldi. Fenerbahçe’de geçen sezonlarında takımın büyümesine ve başarılı sürecine de yakından tanıklık eden ünlü isim; bu sayede kariyerindeki başarı haznesini epey genişletti.

Fenerbahçe’de kulübün sembol isimlerinden biri haline gelen Eda Erdem; takımıyla birçok kez Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. CEV Şampiyonlar Ligi ve CEV Kupası şampiyonluklarını da Fenerbahçe’de kazanma şansına erişen Erdem; bu sezonki final four heyecanında da en önemli figürlerden biri oldu. Birçok turnuvada kişisel bazda ödüller de alan ünlü voleybolcu; bu sayede alanının en iyilerinden birisi olduğunu da ispatlamış oldu.

Milli takımın son yıllarda yaşadığı yükseliş sürecinin de öncülerinden olan Eda Erdem; kaptanlığını üstlendiği Türkiye ile de birçok önemli başarıya tanıklık etti. 2012 ve 2020’de Olimpiyat Oyunları’na katılan Türkiye Milli Takımı’nın başlıca isimlerinden olan Eda Erdem; birçok kez de Avrupa Şampiyonası derecesi kazanan ekipte yıldızını en çok parlatan isimler arasına girdi. 2019’da 2., 2021’de 3. olan Türkiye’nin en öne çıkan isimlerinden olan Eda Erdem; her iki turnuvada da en iyi orta oyuncu ödülüne layık görüldü.

Fenerbahçe’deki 16. sezonuna başlamaya hazırlanan başarılı voleybolcu; bir yandan da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu başkanlığı görevini üstlenmekte. Türk sporunun simge figürlerinden biri haline gelen Erdem; Fenerbahçe’de de efsaneler arasında anılmakta.

Exit mobile version