Dortmund ve Lyon, Orkun Kökçü’yü Transfer Etmek İstiyor!

Feyenoord'da kaptanlığa yükselen milli oyuncumuz Orkun Kökçü, Dortmund ve Lyon'un radarına girdi.

orkun01

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi finaline yükselen Feyenoord; birçok yıldızının Avrupa sahnesinde yer almasını sağladı. Dev ekiplerin takibine giren oyunculardan birçoğunun, kısa bir süre içerisinde büyük takımlarda boy göstermesi bekleniyor. Sezon başında sol bek Tyrell Malacia’yı Manchester United’a satan Rotterdam ekibi; Sinisterra’yı Leeds’e, Senesi’yi Bournemouth’a ve Aursnes’i Benfica’ya yüklü bonservisler karşılığında gönderdi. Takımın orta sahadaki lideri Orkun Kökçü ise, bu dönem gelen tekliflere olumlu bakmadı.

Bu sezon itibarıyla 10 numarayı ve kaptanlık pazubandını alan milli oyuncumuz, Avrupa’nın önemli ekiplerinin transfer listesinde yer alıyor. Önceki sezonlarda Arsenal ve Tottenham’ın dahi ilgilendiği bilinen 21 yaşındaki oyun kurucu, şu anda ise Borussia Dortmund ve Olympique Lyon’un takibi altında. Konferans Ligi ve Hollanda Eredivisie’deki üstün performansıyla dikkatleri üzerine çeken Orkun; milli takımımızın formasını sürekli olarak giymesi sebebiyle de değerlendirmelerden artı puan almakta.

Borussia Dortmund’un Orkun için transfer teklifi planını sezon sonuna sakladığı öğrenildi. Takımın yıldız orta sahası Jude Bellingham’ın ayrılma ihtimaline karşı düşünülen Orkun; ofansif yönleri sayesinde kaptan Marco Reus’un alternatifi olarak da görülüyor. İlk 11 oynayacağı bir kulüple anlaşmayı arzulayan yıldız orta saha; kendisine teklif yapması beklenen Lyon’u da bu nedenle masada tutabilir. Borussia Dortmund’un; Orkun’u transfer etmek adına, eski kaptanı ve efsanelerinden Nuri Şahin’e temas kurması için ricada bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Lyon’un Teklifi Ocak’ta Gelebilir!

Bu sezona istikrarsız bir tabloyla giriş yapan Olympique Lyon ise; merkezde oyunu yönlendirecek bir isim arıyor. Takımın on numara pozisyonunu uzun bir süre başarıyla idare eden Lucas Paqueta’nın West Ham’a gidişi, Lyon’a 50 milyon euro kazandırdı. Ancak yerini doldurma konusunda sınıfta kalan Fransız devi, bu açığını Ocak ayında mutlaka gidermeyi hedefliyor. Sezon sonunda Avrupa kupaları potasına girmek adına transferi şart gören Lyon; oyun kurucu pozisyonuna Orkun Kökçü’yü getirebilir. Milli yıldızı bir süredir takip eden Fransız temsilcisi; Feyenoord’un Midtjylland karşısında çıktığı maçı da yerinde takip etti.

2025 yılına dek kontratı bulunan Orkun Kökçü, takımı içerisinde tahmini bonservis değeri en yüksek oyuncu olarak biliniyor. Yaz aylarında Sinisterra’nın satışıyla 25 milyon euro bandını gören Feyenoord; Orkun’un transferinde de benzer bir rakama ulaşmak istiyor. 21 yaşındaki orta sahanın yerini doldurmayı öncelikli hedef olarak belirleyen Rotterdam ekibi; transfer penceresinde bu hamleyi yapmadan Orkun’u satmamayı düşünüyor. Öte yandan yıldız oyuncunun kaptanlığı aldıktan sonra yaptığı “Gökkuşağı renkli pazubant takmam.” açıklaması da; taraftarın tepkisini çekti. Dini nedenlerle bu düşüncede olduğunu söyleyen Orkun Kökçü’nün; daha fazla tepki çekmemek adına Dünya Kupası sonrasında ayrılması gündeme gelebilir.

Stromvogels ve Groningen alt yapılarında futbola başlayan Orkun Kökçü, genç yaşta Feyenoord alt yapısına geçti ve kariyerini burada sürdürdü. 2018’den bu yana A Takım bünyesinde yer alan Orkun; özellikle de son 3 sezondur takımının orta sahadaki en önemli isimleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz sezonki Konferans Ligi sürecinde yıldızını daha da parlatan Orkun, takımının bir numaralı ismi konumuna geldi. 2020’den bu yana A Milli Takım’ın formasını da terleten Orkun, oynadığı 17 milli maçta 1 gol kaydetti.

Exit mobile version