Djokovic’in Aşı Tutumu, ABD’deki Turnuvalara Katılmasına Engel Olacak!

Bir yıl önce Covid aşısı olmaması sebebiyle çok konuşulan Novak Djokovic, bu yıl da aşı karşıtlığı sebebiyle bazı turnuvalardan men edilecek.

djokovic 1

Dünya tenis tarihinin en önemli isimlerinden Novak Djokovic, pandemi sürecinden bu yana kariyeri açısından zorlu günler yaşıyor. Kariyerinde 21 grand slam şampiyonluğu bulunan Sırp tenisçi, Covid aşısı olmaması sebebiyle birçok ülkenin giriş protokollerini karşılayamamakta. Geçtiğimiz yıl Avustralya Açık’a katılmak için gittiği Avustralya’da bu durum nedeniyle havaalanında ve bir otelde günlerce mahsur kalan ünlü tenisçi; bu yıl ise ABD’nin protokolleri sebebiyle bir kez daha turnuvalardan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi’nin yaptığı açıklamaya göre; ülkeye giren her kişinin Covid-19 aşısı olma zorunluluğu süresi 10 Nisan’a dek uzatıldı. Bu nedenle de Djokovic’in katılması planlanan iki turnuvadan çekilmesi durumu ortaya çıktı. Koronavirüs tedavisi için başlıca gereksinim konumundaki aşıyı olmayı reddeden ünlü tenisçi; ABD’nin ev sahipliğinde yapılacak turnuvalarda boy gösteremeyecek. ATP 1000 turnuvaları arasında yer alan Indian Wells Masters ve Miami Açık’a katılamayacağı kesinleşen Djokovic; bir sonraki ABD Açık’ta oynamak için aşı zorunluluğunun kalkmasını bekleyecek.

6 Mart’ta başlayacak Indian Wells Masters ve 19 Mart’ta başlayacak Miami Açık süresinde ABD’ye alınmayacağını bilen Djokovic; bu turnuvalardan resmi olarak da çekildi. Aşı karşıtlığının sembol ismi olarak görülen Sırp tenisçi; Avustralya Açık öncesinde yaşadığı bürokratik problemlere rağmen, aşı olmama kararını değiştirmedi. Sporcu olması sebebiyle vücuduna dikkat etmesi gerektiğini ve aşıdan gelecek zararları bilemediğini söyleyen Djokovic; yaygın görüşün aksine gösterdiği tavır nedeniyle çoğu spor otoritesi tarafından eleştirilerin odağında tutuldu.

Djokovic, Avustralya Açık’a Dönüyor!

Geçtiğimiz yılki Avustralya Açık turnuvasında yaşadığı aşı skandalı nedeniyle tepkilerin odağındaki isim haline gelen Novak Djokovic; Avustralya hükümetinin yasakları gevşetme kararı sonrasında turnuvaya katılma kararı aldı. Ülkeye girişinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacak konuma gelinmesinin ardından yeniden turnuvada boy gösterecek olan efsane tenisçi; iki yıllık aranın ardından bir kez daha turnuvayı kazanmak için mücadele verecek.

Yaşadığı bürokratik sıkıntılar esnasında aşı karşıtlığı sebebiyle eleştirilerden kurtulamayan Djokovic; sınırda görev yapan Avustralyalı yetkililere ve Avustralyalı bürokratlara karşı gösterdiği tepkiyle de birçok aşı karşıtı tarafından takdir toplamıştı. 16 Ocak’ta başlayacak olan turnuvanın favorileri arasında yer alan Djokovic’in; ABD’deki turnuvaları es geçerek, Avustralya Açık grand slami sonrasında doğrudan Wimbledon için hazırlık yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version