Denzel Dumfries Premier Lig Yolcusu!

Inter'in başarılı sağ beki Denzel Dumfries, Premier Lig'den iki dev ekip tarafından takip ediliyor.

dumfries 1

İtalya Serie A’da ilk 11 haftanın sonunda liderlik koltuğu Inter’in oldu. Ezeli rakipleri Juventus ve Milan’ın önünde yer almayı başaran İtalyan devi, 2 sezondur elde edemediği Serie A şampiyonluğu için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bir önceki sezon Şampiyonlar Ligi’nde final oynamayı başaran mavi siyahlılar, sezon başında yaşadıkları kayıpları da başarılı bir şekilde giderdi. Brozovic ve Lukaku’nun yerlerine Frattesi ile Marcus Thuram’ı transfer eden Inter, kadronun geri kalan diğer pozisyonlarında da istikrarlı bir görüntü sergiliyor.

İki sezon önce Achraf Hakimi’nin PSG’ye gidişine engel olamayan Inter, Faslı yıldızın yerine Denzel Dumfries’i transfer etmişti. Conte döneminden bu yana üçlü savunma dizilimiyle sahaya çıkan İtalyan ekibi, sağ kanat bekinde rol alan isimlere fazlasıyla önem veriyor. Takımın günümüzde de teknik direktörü olan Inzaghi, Dumfries’den de yüksek performans almayı başarmıştı. Hakimi’nin sonrasında aynı bölgede kalite eksikliği yaşamayan Inter’in, bu sefer de Hollandalı yıldızı elinden kaçırma ihtimali ortaya çıktı.

İtalyan basınında ortaya çıkan iddialara göre, Dumfries’in transferi için Premier Lig ekipleri devreye girdi. Sağ bek pozisyonunda sorun yaşayan ekiplerden Chelsea ve Manchester United, Hollandalı oyuncu için yüklü teklifler yapmaya hazırlanıyor. Milano deviyle olan kontratı 2025’te sona erecek tecrübeli oyuncu ise, teklif gelmesi halinde kariyerine İngiltere’de devam etmeye sıcak bakıyor. İtalya’da ilk yurt dışı deneyimini yaşayan ve rüştünü fazlasıyla ispatlayan Dumfries, kariyerinin en verimli dönemini Premier Lig’te geçirme ihtimaline olumlu yaklaşıyor.

Devlerin İhtiyacı Dumfries!

Chelsea’de Azpilicueta’nın ayrılığı sonrasında sağ bek rotasyonu Reece James ve Malo Gusto ikilisinden oluşuyor. Ancak takımın kaptanlığını da üstlenen James’in sık sakatlanması ve Gusto’nun henüz üst seviye için tecrübesiz olması, Pochettino’nun yeni bir sağ bek istemesine yol açtı. Inter’le olan kontratını yenileme ihtimali düşük görülen Dumfries, bu nedenle Chelsea’de de transfer listesine üst sıralardan girdi. Manchester United’da da Dalot ve Wan-Bissaka’dan memnun kalınmaması, çözümün Hollandalı sağ bekte aranmasına neden oldu.

Hem Inter’de hem de Hollanda Milli Takımı’nda hücuma sunduğu katkılarla yıldızlaşan Denzel Dumfries, istikrarını koruması sayesinde her iki takımın da gözdesi konumunda. Özellikle de üçlü savunmaların kanat beki pozisyonunda başarılı işlere imza atan 27 yaşındaki oyuncu, Haziran ayından itibaren gelen teklifleri değerlendirmeyi düşünüyor. Inter’le Serie A’da zafere ulaşmak isteyen yıldız isim, Ocak’ta gelebilecek tüm tekliflere ret yanıtı vermeyi planlıyor.

Kariyerine Sparta Rotterdam’da adım atan Denzel Dumfries, 2017’e dek burada forma giydi ve yıldızını parlatmaya başladı. 750 bin euroya Heerenveen’e geçen Hollandalı oyuncu, burada da kısa sürede kendisini gösterdi ve 2018’de PSV’ye transfer oldu. PSV’de de 3 sezon boyunca top koşturan Dumfries, buradaki performansıyla Hollanda Milli Takımı’na yükseldi. Milli takımla katıldığı EURO 2020’de kalitesini kanıtlamayı başaran yıldız isim, 2021 yazında 14 milyon euro karşılığında Inter’e imza attı. Inter formasını 109 kez terleten Dumfries, bu maçlarda 9 gol 18 asist kaydetti.

Exit mobile version