De Gea’ya Newcastle Talip Oldu!

Yaz aylarında kontrat bulamayan David De Gea, kaleci krizine giren Newcastle ile kontrat imzalayabilir.

de gea

Geçtiğimiz yıldan bu yana istikrarlı bir grafik çizen Newcastle United, bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. 20 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı başaran İngiliz ekibi, pandemi süreci sonrasında aldığı Suudi Arabistan yatırımını başarılı bir şekilde kullanmasıyla dikkat çekiyor. Devler Ligi’ne dönüş yaptığı sezonda çok sert bir grup kurası çeken siyah beyazlı ekip; PSG ve Milan’ı geride bırakarak gruptan çıkmayı hedefliyor. Premier Lig’de bu sezon da ilk 4 mücadelesi veren Newcastle, hafta sonunda oynadığı mücadelede büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Newcastle’ın Avrupa kupalarına uzanan yolculuğundaki en önemli isimlerden Nick Pope, Manchester United’la oynanan ve 1-0 kazanılan mücadelede sakatlık geçirdi. Maç içerisinde yerini Dubravka’ya bırakan İngiliz file bekçisinin sakatlığının beklenenden de uzun süreceği ortaya çıktı. Yaklaşık 4-5 ay boyunca kaleyi koruyamayacağı anlaşılan Pope’un, İngiltere Milli Takımı’ndaki yeri de tehlikeye girdi. Newcastle’ın sezon içerisindeki hedeflerine ulaşabilmek adına, Ocak ayında kadroya katılabilecek kaleci arayışlarına başladığı öğrenildi.

İngiliz basınında ortaya çıkan iddialara göre, Pope’un uzun süreli sakatlığında kaleyi devralması düşünülen ilk ismin David De Gea olduğu öğrenildi. Sezon başında Manchester United’la olan kontratını karşılıklı fesheden ve kulüp bulamayan İspanyol kaleci, şu anda hala boşta olan en popüler oyuncu olarak değerlendiriliyor. Geçtiğimiz sezona dek United’ın kalesini terk etmeyen deneyimli isim, hiçbir kulübün kendisine istediği forma süresini teklif etmemesi sebebiyle kontrat imzalamamıştı. Suudi Arabistan’dan da beklediği teklifleri bulamayan başarılı isim, Premier Lig’e siyah beyazlı formayla dönüş yapabilir.

Newcastle United yönetiminin De Gea’nın temsilcileriyle kısa bir süre içerisinde görüşmelere başlayacağı iddia ediliyor. Kalede yaşanabilecek kalite eksikliğini İspanyol eldivenle kapatmayı hedefleyen Newcastle’ın, De Gea’nın kısa süreli kontratta isteyeceği maaş baremine olumlu yanıt vermesi bekleniyor. 6 aydır futboldan uzak kalan De Gea’nın ise, sezon başında istediğinden çok daha az bir maaş talebinde bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Deneyimli eldivenin 6 aylık veya 1,5 yılık kontrat imzalayabileceği konuşuluyor.

Manchester United galibiyetine sevinemeden Pope’un sakatlığının şokunu yaşayan Newcastle, De Gea’yla anlaşılamaması durumunda dahi kaleci transferini gerçekleştirmekte kararlı. İngiliz ekibi; Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi’nden devam etmesi muhtemel uluslararası yolculukla birlikte ligde de iddialı bir konumda. Bu nedenle kaleye transfer planları oldukça önemli isimler üzerinden ilerlemekte. Newcastle yöneticilerinin De Gea’nın alternatifi olarak Hugo Lloris, Mattia Perin gibi oyuncuları da listesinde tuttuğu iddia ediliyor.

Kariyerinde yalnızca iki takımda forma giyen David De Gea, 2011’de Atletico Madrid’den Manchester United’a transfer olmuştu. ManU formasıyla birçok önemli başarı kazanan İspanyol kaleci, takımın son Premier Lig şampiyonluğunda da 1 numaralı formanın sahibiydi. Andre Onana’nın gelmesiyle birlikte takımdan gönderilen 33 yaşındaki oyuncu, 6 aydır hiçbir kulüple anlaşma yapmadı.

Exit mobile version