Cristiano Ronaldo’nun Newcastle İhtimali!

Al Nassr'a transfer olan Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'ne yeniden dönmek için Newcastle'ı bekleyecek.

ronaldo 1

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’ın Al Nassr kulübüyle sözleşme imzalayan Cristiano Ronaldo, futbolculuk kariyerinin son kontratında önemli bir kazancı garantilemişti. Yıllık yaklaşık 200 milyon dolar kazanacağı öğrenilen Portekizli yıldız, Avrupa defterine tam anlamıyla nokta koymamak adına kontratına önemli bir madde ekletti. Kariyeri boyunca Şampiyonlar Ligi‘nde oynamayı ve burada elde ettiği başarıları önemseyen Ronaldo; kupa tarihinin en golcüsü olma unvanını geliştirecek bir fikir ile Suudi Arabistanlı yetkilileri ikna etti.

İspanyol basınından çıkan habere göre; Cristiano Ronaldo’nun Avrupa hayalleri henüz tam anlamıyla bitmedi. Al Nassr’la 2.5 yıllık bir kontrat imzalayan Portekizli efsane; bu kontratın bitimiyle birlikte 40 yaşına gelecek ve futbol kariyerini noktalayacak. Futbol kariyeri sonrasında Al Nassr ve Suudi Arabistan’ın futbol elçiliğini yapması beklenen tecrübeli yıldız; bu kontrat içerisinde de Avrupa futboluna göz kırpabilir. Al Nassr’la aynı fonun içerisinde konumlanan Newcastle United; Ronaldo’nun Devler Ligi’ne vedasını gerçekleştireceği yer olabilir.

Cristiano Ronaldo’nun kontratına eklettiği maddede, Newcastle’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması halinde yıldız ismi kiralayabileceği yer alıyor. Gelecek sezon veya iki sezon sonra siyah beyazlı ekibin bu başarıyı görmesi halinde; takımın ilk büyük transferi, kupanın en önemli yıldızı olacak. Bu sezon Premier Lig’de 3. sırada yer alan İngiliz ekibi; Devler Ligi konusunda oldukça iddialı bir oyun sergiliyor. Eddie Howe yönetiminde ve yapılan transferler sayesinde seviye atlayan Newcastle; ilk büyük hedef olan Şampiyonlar Ligi katılımında Cristiano Ronaldo’yu da kadroda görebilecek.

Yakın dönemde İspanyol basını tarafından dillendirilen bu iddia; Cristiano Ronaldo hayranlarının yüreğine su serpti. Al Nassr transferinden bu yana hayal kırıklığı yaşayan Ronaldo hayranları; Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun bir diğer takımı olan Newcastle’ın başarılı olması için temennilerde bulunmaya başladı. Kariyerinin son dönemecinde de Şampiyonlar Ligi ihtimalini açık tutan Ronaldo ise; 20 yıla yaklaşan kariyeri için büyük bir veda fırsatını değerlendirmek için Newcastle’ın üst sıralarda kalmasını isteyecek.

Ronaldo’nun Yeni Kontratı Da Duyuldu!

Al Nassr transferiyle hayranlarının büyük bir bölümünü şok eden Cristiano Ronaldo; Suudi Arabistan ekibiyle imzaladığı kontrat sayesinde Dünya’nın en çok kazanan futbolcusu unvanını elde etti. Yıllık 200 milyon euro maaş alacağı kesinleşen Portekizli yıldız; kulüpten istediği “gereksinimler” ile de dikkat çekti. 37 yaşındaki star; 2 yıl ücretsiz uçuş hakkı, 1 adet özel zırhlı jip araç, 1 adet özel zırhlı spor araba, maç ve gol başına ayrı ayrı 200 bin euro, iki villa ve daha pek çok isteğini kulübe kabul ettirdi. Ronaldo, kariyerinin son kontratında maddi gücünü katbekat arttırmış oldu.

Futbol tarihinin en büyük yıldızlarından biri olan Cristiano Ronaldo; 5 Ballon d’Or ve 5 Şampiyonlar Ligi zaferiyle de başarısını ödüllere dökebilen ender isimlerden oldu.

Exit mobile version