Cristiano Ronaldo’nun Manchester United ve ten Hag Hakkındaki Açıklamaları Olay Yarattı!

Manchester United'ın efsane ismi Cristiano Ronaldo; son dönemde yaşadığı kadro dışı kalma süreci ve takımının başarısızlığı hakkında uzun bir röportaj verdi.

ronaldo 1

Futbol tarihinin efsane isimleri arasına adını yazdıran Cristiano Ronaldo, Katar’da başlayacak olan Dünya Kupası öncesinde İngiliz basınına röportaj verdi. İngiltere’nin önemli gazetecilerinden Piers Morgan’a konuşan Ronaldo; kupaya dair görüşlerinden ziyade, Manchester United’da son dönemde yaşadıklarına dair şok edici sözleriyle gündeme geldi. Sezon başından bu yana istediği forma şansını elde edemeyen Portekizli yıldız; bu durumdan dolayı son derece mutsuz olduğunu ifade etti.

Geçmişte büyük başarılar kazandığı Manchester United’a 2021 yazında dönen Cristiano Ronaldo; ilk sezonunda iyi bir performans göstermesine rağmen, takımını Şampiyonlar Ligi’ne götürmeyi başaramamıştı. Bu başarısızlık üzerine teknik direktörlük görevine Erik ten Hag’ın getirilmesi; Ronaldo’nun bu sezonki kriz sürecinin habercisi oldu. ten Hag’la birlikte yalnızca 4 maçta ilk 11’de forma şansı bulan Ronaldo; takımın ana planının dışında tutulmaya başlandı. Yedek kulübesinde tutulan ve birçok maçta oyuna alınmayan 37 yaşındaki yıldız; hem kulübü hem de teknik direktör ten Hag’ı sert bir dille eleştirdi.

Manchester United’ın kendisini ayrılmaya zorladığını açıkça dile getiren Ronaldo; kötü gidişatın sorumlusu olarak kendisinin gösterildiğini ve sahada olmamasından dolayı bunu hak etmediğini belirtti. Teknik direktör ten Hag’la birlikte 2-3 United yetkilisinin daha doğrudan kendisini hedef gösterdiğini de söyleyen Ronaldo; uzun yıllar formasını giydiği ManU’da ihanete uğradığını hissettiğini ifade etti. Ayrıca takımın Sir Alex Ferguson’ın ayrılması sonrasında hiçbir gelişme gösteremediğini de aktaran Portekizli efsane; ligdeki diğer rakipleri Manchester City ve Arsenal’ın seviyesine yetişmelerinin şu an için imkansız olduğunu açıkladı.

Erik ten Hag’a Saygı Duymuyorum!

Manchester United’da bu sezon yaşadıklarının başlıca sorumlusu olarak Erik ten Hag’ı gösteren Cristiano Ronaldo; Hollandalı teknik adama saygı duymadığını söyledi. ten Hag’ın kendisine saygı duymadığını açıkça ifade eden yıldız isim; kendisine saygı duymayan bir isme karşı saygı duyamayacağını belirtti. Bu sezon başlayan ten Hag döneminde istediği forma şansını elde edemeyen yıldız isim; özellikle de kenarda oturtulduğu maçlarda düşünülmemesi nedeniyle tepkilerini yükseltti. Geçtiğimiz haftalarda oynanan Tottenham maçında oyuna girmeyi reddeden Ronaldo; özellikle bu sezon kendisine yapılan muamelenin adeta bir ihanet olduğunu aktardı.

Bu sezon United’da yaşananlar nedeniyle kendisini sıkça eleştiren Wayne Rooney hakkındaki soruları da yanıtlayan Ronaldo; eski takım arkadaşının neden kendisine bu kadar yüklediğini anlamadığını söyledi. Tahmin ettiği iki nedeni basınla paylaşan Ronaldo; bu nedenlerin ilkinin Rooney’nin erkenden emekli olması, ikincisinin ise hala Rooney’den daha iyi görünmesi olduğunu dile getirdi. Takımın bir önceki teknik direktörü Ralf Rangnick hakkında da yorumlar yapan 37 yaşındaki yıldız; teknik direktör olmayan birinin neden Manchester United’ın başına getirildiğini anlamadığını belirtti. Ayrıca kendisinin ismini ilk defa kulüpte duyduğunun da altını çizdi.

Kariyerindeki son Dünya Kupası için Katar’a gidecek Cristiano Ronaldo; uzun yıllardır kaptanlığını yaptığı Portekiz’in başarısı için ter dökecek. Efsane ismin bir sonraki maçı, 24 Kasım’da Portekiz’in Gana karşısına çıkacağı maç olacak.

Exit mobile version