Cody Gakpo Liverpool’da!

Dünya Kupası'nda Hollanda'yla yıldızını parlatan Cody Gakpo, Liverpool'a transfer oldu.

gakpo

Transferde kış ayları için perde aralanmaya başladı. Ocak ayının ilk günlerinde resmi olarak başlaması planlanan kış transfer dönemi; Dünya Kupası’nın da etkisiyle erkenden ilk işaretlerini verdi. Matheus Cunha ve Christopher Nkunku transferleriyle ilk hamlelerini yapan Wolves ve Chelsea; devre arasında büyük isimlerin boş durmayacağını net bir biçimde kanıtladı. Dünya Kupası sonrasında transferi beklenen isimlerin birçoğunun da; Ocak ayında imza atma sürecine geçmesi ve sezona yeni takımında devam etmesi beklenmekteydi.

Sezonun geri kalanına Avrupa devlerinde devam etmesi beklenen başlıca isimlerden olan Cody Gakpo ise; konuşulan iddiaların tam aksi bir yöne ilerledi. Manchester United’ın ve Arsenal’ın uzun süredir temasta olduğu bilinen Hollandalı yıldız; dün yapılan resmi açıklamayla birlikte yeni takımını ilan etti. PSV Eindhoven’ın resmi sayfalarından yapılan açıklamada; Gakpo’nun Liverpool’a transfer olduğu belirtildi. Hücum hattına takviye yapmak isteyen Kırmızılar; Hollandalı golcüyü renklerine bağladı.

Yaz aylarındaki transfer döneminde Darwin Nunez’i kadrosuna katarak sezona başlayan Liverpool; hücum hattının dönüşümünde bir yeni ismi daha rotasyona ekledi. Luis Diaz’ın sakatlığının uzun süreceğinin bilinmesinin de; transfer sürecinin hızlandırdığı konuşulmakta. PSV Eindhoven’ın kamuoyuyla paylaştığı bilgilere göre; yıldız oyuncunun kısa bir süre içerisinde İngiltere’ye gideceği ve resmi imzaları atacağı öğrenildi. Liverpool yönetiminin, Gakpo transferi için PSV’ye 40+15 milyon euroluk bir ödeme paketi sunduğu iddia ediliyor.

Gakpo Hücumun Her Yerinde!

23 yaşındaki yıldızın Liverpool’a gideceğini aktaran PSV Eindhoven yetkilileri; transfer için elde ettikleri bonservis ücretini açıklamayacaklarını söyledi. Ancak alınan ücretin PSV’nin bonservis rekoru olduğu ve bu bilginin yeterli olacağı belirtildi. Yapılan araştırmalar sonucunda basına yansıyan rakamla birlikte; yaklaşık 55 milyon euro seviyesinin görüleceği anlaşıldı. PSV Eindhoven’ın alt yapısından yetişen Gakpo; aynı zamanda takımının kaptanlarından biriydi. Yakın dönemde Dumfries ve Malen gibi isimleri Avrupa’ya ihraç eden Hollanda ekibi; kazanç rekorunu ise Gakpo’yla kırmış oldu.

Dünya Kupası performansında da hücum varyasyonlarını gösteren Gakpo; ileri hattaki tüm seçeneklerde var olabilen bir isim. Forvet, forvet arkası ve kanatlarda rol alabilen Hollandalı golcü; ağırlıklı olarak kanat pozisyonunda tercih ediliyor. Liverpool’un bu transferle birlikte ileri üçlüdeki dönüşüm ihtiyacını büyük ölçüde giderdiği öngörülüyor. Merseyside devi; orta sahada da önemli hamleler yapmak adına, sezon sonundaki transfer dönemine özel çalışmalar yürütecek.

Kariyerinin tamamını PSV Eindhoven’da geçiren Cody Gakpo; 2018 yılından bu yana A Takım seviyesinde boy gösteriyor. Elde ettiği rakamlar ve Dünya Kupası’ndaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken yıldız isim; kulüp kariyerindeki 159 maçta 55 gol 50 asiste imzasını attı. Başarılı oyuncu, aynı istikrarı İngiltere’de de göstermeye çalışacak.

Exit mobile version