Christian Atsu Enkazdan Kurtarıldı!

Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu, 27 saatlik sürecin sonunda enkaz altından çıkarıldı.

atsu

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 büyüklüğündeki deprem, tüm ülkeyi yasa boğdu. Bir yandan Kahramanmaraş ve çevre illerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, öte yandan ülkemizin tüm noktalarından yardım gönderme seferberliği sürdürülmekte. Depremden en çok etkilenen illerden olan Hatay’da; ulaşım ve iletişim problemleri yaşanmasına rağmen kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şehrin Süper Lig’deki futbol takımı Hatayspor’da da enkazla mücadele için seferberlik ilan edilmiş durumda. Takımın birçok mensubunun kurtarıldığı öğrenilirken, 27 saattir enkazda bekleyen Christian Atsu’nun da bulunduğu açıklandı.

Deprem anından bu yana Hatayspor yönetimi ile teknik heyeti; şehrin ihtiyaçlarını giderebilmek adına yardımları beklediklerini açıklamaktalar. Hatayspor’un teknik direktörü Volkan Demirel’in Instagram hesabından yaptığı yayınla başlayan süreç; Hatayspor’un da enkazdan kurtarma ve yardım çalışmalarında aktif rol oynamasıyla devam etti. Dün itibarıyla takım içerisinde en çok merak edilenler ise; uzun süredir enkaz altında olan isimler olmuştu. Ganalı futbolcu Christian Atsu ve sportif direktör Taner Savut’a 24 saat boyunca ulaşılamaması; tüm ülkenin bu iki isim için de endişelenmesine neden olmuştu.

Bu sabah itibarıyla Christian Atsu’dan iyi haber geldi. 27 saatlik bir sürecin ardından enkazdan çıkarılan Atsu, enkazın altından çıkmasıyla birlikte tedavi altına alındı. Yaralı olduğu tespit edilen Ganalı yıldız, tüm futbol paydaşlarını az da olsa sevindirecek bir habere vesile oldu. Ancak takımın sportif direktörü Taner Savut’un enkazdan çıkarılamadığı ve çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Hatayspor yöneticisi Mustafa Özat; Taner Savut’un kurtarılabilmesiyle birlikte takımın tamamına ulaşmış olacaklarını belirtti.

Bu sabah saat 08:51’de Hatayspor yöneticisi Mustafa Özat’ın yaptığı açıklamayla birlikte; Christian Atsu’nun enkaz altından çıkarıldığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Depremden sonraki ilk saatlerde enkazdan kurtarılan Burak Öksüz, Ekrem Ekşioğlu, Bertuğ Yıldırım, Osman Ateş gibi isimlerin ise Hatayspor tesislerinde konaklamaya başladığı belirtildi. Kendi imkanlarıyla enkazdan çıkan Kerim Alıcı’nın da tesislere geçtiği bilgisi verildi. Şehrin her yerinde yardıma ihtiyaç olduğunu açıkça belirten Mustafa Özat; depremin üzerinden yaklaşık 1 gün geçmesine rağmen, birçok noktada yardım merkezlerinin kurulmadığını dile getirdi.

Christian Atsu’nun uzun bir süre enkaz altında kalmasıyla birlikte, geçmişte oynadığı kulüplerin de kendisi için iyi dilek mesajları paylaştığı görüldü. Chelsea ve Newcastle United; Ganalı yıldızın bir an önce kurtarılmasını dilediklerini sosyal medya aracılığıyla paylaşmıştı. Hatayspor’un diğer futbolcuları ise, deprem süreci sonrasında sağlık durumlarının iyi olduğunu ve yıkıntılar altında kalmadıklarını paylaştı. Enkazdan çıkan isimler ise, sosyal medya üzerinden kendilerini takip eden vatandaşları bilgilendirdi. Hatayspor bünyesindeki her isim; şehir için yardım dilediklerini de mesajlarında belirtti.

Exit mobile version