Chelsea’nin Yeni Yaz Hedefi: Alphonso Davies!

Sol bek rotasyonunda güncelleme yapmak isteyen Chelsea, Bayern Münih'in yıldızı Alphonso Davies'e kancayı taktı.

davies

Premier Lig’de bu sezon da orta sıralardan kurtulamayan Chelsea, önümüzdeki sezon için de iddialı hamleler yapmaya hazırlanıyor. Sezon başında Caicedo, Lavia, Palmer ve Nkunku gibi yıldızlara büyük rakamlar ödeyen Londra ekibi; Mauricio Pochettino yönetiminde takımın ana yapısını oturtmaya çalışıyor. Takımın büyük bir kısmının yakın dönemde transfer edilmesi sebebiyle adaptasyon problemini fazlasıyla yaşayan Maviler, bir yandan da uzun süreli sakatlıklarla mücadele ediyor. Bu gibi problemlerle birlikte, takımdaki üst seviye oyuncu eksikliğinin de başarının gelmemesinin bir sebebi olarak gören yönetim; yeni sezon öncesinde birçok yıldız ismi kadrosuna katmak için çaba sarf edecek.

Sezon başından bu yana santrfor pozisyonunda istikrar yakalayamayan Chelsea, ilk hedef olarak golcü transferini yaz aylarının ilk günlerinde tamamlamak istiyor. Victor Osimhen’i listenin ilk sırasına koyan Pochettino ve ekibi, bu transfer girişiminde PSG ve Arsenal gibi devlerle mücadeleye girişebilir. Osimhen’de hedefe ulaşılamaması durumunda ise; Ivan Toney, Viktor Gyökeres ve Boniface gibi isimlerin takıma katılması için çalışılacak. Hücum hattında net bir bitiriciye ihtiyaç olduğunu bu sezon açıkça gören Chelsea yönetimi, öte yandan istikrar yakalanamayan diğer mevkilerde de değişikliğe gidecek.

Sağ bekte Reece James’in sıklıkla sakatlanması sonrasında formayı alan Malo Gusto’dan memnun kalan Pochettino, aynı durumu sol bek pozisyonunda yaşayamadı. Hem Chilwell hem de Cucurella’nın bu sezon beklentileri aşamaması, Maviler’in sol bek transferi için kolları sıvamasına neden oldu. Yeni sezon öncesinde yaklaşık 200 milyon euroluk bir transfer bütçesiyle hareket etmesi beklenen Chelsea’nin ilk sol bek hedefinin Alphonso Davies olduğu konuşuluyor. Ancak Kanadalı yıldızın takıma katılabilmesi için büyük bir engelin aşılması gerek.

Davies’de Real Çıkmazı

İngiliz basınında ortaya çıkan iddialara göre, Chelsea’nin Bayern Münih’in yıldız ismi Alphonso Davies için 50-60 milyon euro civarında bir teklif götürmesi bekleniyor. 23 yaşındaki sol bekin de Chelsea’de oynamaya sıcak baktığı bilinse de, Real Madrid’in Davies için devreye girmesi durumunda anlaşma imzalamaya yakın olduğu görüşü hakim. Real’in de Mendy ve Fran Garcia’dan memnun kalmaması üzerine sol bek arayışına girdiği biliniyor. Bu sebeple Chelsea yönetiminde de Davies transferi için maaş ve ek ücretler konusunda bonkör davranması beklenebilir.

İkinci Hedef Kerkez

Alphonso Davies’in Bayern Münih’le olan kontratının son yılını doldurmadan takımdan ayrılmak istemesiyle birlikte, sol bek piyasasında önemli değişikliklerin yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bayern’in de Chelsea’nin sol beklerinden birini renklerine bağlama ihtimali yüksek görülürken, Chelsea’nin Davies’de hayal kırıklığı yaşaması durumunda tercih edeceği ikinci ismin de şimdiden belli olduğu iddia ediliyor. Bournemouth’ta bu sezon beklentileri fazlasıyla karşılayan Milos Kerkez, İngiliz devinin listesindeki iddialı oyunculardan biri olarak görülmekte.

Bu sezon AZ Alkmaar’dan Bournemouth’a geçen Milos Kerkez, takımıyla çıktığı 22 maçta yalnızca 1 asist yaptı. Ancak hem savunmada hem de hücumda gösterdiği tempolu oyun, Macar oyuncunun Premier Lig’in başarılı sol beklerinden biri olmasını sağladı. Henüz 20 yaşında üst seviyede görülmeye başlanan Kerkez, Chelsea’nin ikinci sol bek planı olarak listede yerini aldı. Davies’in transfer edilememesi durumunda, Londra ekibinin bu hamle için 30 milyon euro civarında bir bütçe ayırması bekleniyor.

Exit mobile version