Chelsea, Victor Osimhen’in Peşinde!

Bu sezona büyük transferlerle başlayan ve henüz aradığını bulamayan Chelsea, Napoli'den Victor Osimhen'in peşine düştü.

osimhen 1

Yaz transfer döneminin en hareketli takımlarından Chelsea, önümüzdeki yaz için de iddialı transfer planları yapıyor. Bu sezon Mauricio Pochettino yönetiminde takım yapısını sıfırdan kurmaya çalışan Londra ekibi, henüz birçok yeni yıldızından tam anlamıyla faydalanamadı. Geçtiğimiz sezondan bu yana toplamda 1 milyar euroyu aşan bir bonservis maliyetine ulaşan Maviler, santrfor konusunda kesin bir çözüme ulaşamadı. Villarreal’den alınan Nicolas Jackson’la bu bölgeyi doldurmaya çalışan Chelsea, 2024 yazında çok daha yüksek profilli bir ismi tercih edebilir.

Sezon başından beri gol yollarında beklenen seviyenin altında kalan Chelsea, savunma ve orta alanda yakalanan istikrarın bu alana sirayet etmemesinin sıkıntısını yaşıyor. İlk 13 haftada 16 puan toplayan ve 10. sırada kalan Londra ekibi, genç ve potansiyelli yıldızlara yatırım yapma stratejisini santrfor hamlesinde de sürdürmüştü. Ancak Nicolas Jackson ve Broja’nın bu oyun için aranan isimler olmaması, Pochettino ve ekibinin beklenenden daha alt sıralarda kalmasına yol açabilir. Yönetimin de bu durumun farkında olduğu ve santrfor eklemesine sıcak baktığı öğrenildi.

2024 yılının ilk aylarından itibaren bu transfere odaklanması beklenen Chelsea yönetimi, listesinin ilk sırasına Victor Osimhen’i ekledi. Napoli’nin yıldız isminin takımından ayrılmak istemesi, Chelsea’nin bu transferdeki tek avantajı konumunda. Avrupa’daki birçok dev ekibin Nijeryalı golcüyü takımına katmak istemesi beklenirken, Napoli’nin de bu talebi bonservis bedeline yansıtması son derece olası. Önümüzdeki yıl kontratının son sezonuna girecek başarılı golcünün, buna rağmen en az 100 milyon euro civarında bir bonservis bedeliyle takımından ayrılması bekleniyor.

Chelsea yönetiminin de Osimhen’in ayrılma isteğini ve kontrattaki son yılı olmasını lehine çevirmek istediği biliniyor. Napoli’de son dönemde oldukça zor zamanlar geçiren golcü oyuncu, kontrat uzatma tekliflerine olumsuz yanıt vermişti. Bu nedenle golcü sorunu yaşayan birçok Avrupa devi de, önümüzdeki sezonu iple çekmeye başladı. Napoli’nin oyuncunun bedavaya ayrılmaması amacıyla Osimhen’e gelecek teklifleri kabul etmesi bekleniyor. Ancak Chelsea’nin bu transferde Tottenham, Arsenal, Juventus gibi dev rakiplerinin olmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Todd Boehly’nin takımı devralmasından bu yana oldukça yüklü harcamalar yapan Chelsea, henüz bu harcamaların karşılığını alamadı. Ancak Osimhen transferiyle birlikte bu karşılığın alınabileceği fikri, teknik heyetin bu sezon ortaya koyduğu oyun stili sayesinde daha da netleşmeye başladı. Nijeryalı golcü için tüm imkanları seferber etmesi beklenen Chelsea, bu transferde yol kazası yaşaması durumunda ise alternatif isimlere de yönelebilir. Roma’da forma giyen eski golcüsü Tammy Abraham ve Bayer Leverkusen’den Victor Boniface de listede yer alan isimler arasında.

2020 yazında Napoli’ye transfer olan Victor Osimhen, Güney İtalya ekibinin geçtiğimiz sezonki Serie A şampiyonluğunda yıldızını parlattı. Gol yollarındaki başarısıyla tüm dev ekiplerin radarına giren Nijeryalı yıldız, bu sezon ise 11 maçta 6 gol 2 asist kaydetti.

Exit mobile version