Chelsea, Arsenal’dan Ramsdale’ın Peşinde!

Yaz aylarındaki transfer atağına rağmen beklentileri karşılayamayan Chelsea, kaleye Ramsdale'ı transfer etmek istiyor.

ramsdale 01

Yaz transfer döneminin Dünya çapındaki en aktif kulüplerinden Chelsea, geçtiğimiz sezondan beri devam ettirdiği transfer harekatından başarılı bir sonuç elde edemedi. Sezon başında göreve Mauricio Pochettino’yu getiren İngiliz devi, Avrupa’nın birçok potansiyelli yeteneğini kadrosuna kattı. Ancak bu isimlerden beklediği verimi henüz alamayan Maviler, Ocak ayında da birkaç iddialı transferle bu politikayı devam ettirmeyi planlıyor. Pochettino’nun istediği ve yönetimin transfer planına uyan oyuncular için Ocak’ta da iddialı teklifler yapılabilir.

Bu yaz kadrosunun önemli bir kısmını dönüştüren Chelsea yönetimi, bazı yeni isimlere henüz ilk forma şansını dahi veremedi. Ancak transfer gündeminde ortaya çıkan ilk iddia, hiç beklenmeyen bir pozisyon üzerine oldu. Sezon başında Kepa ve Mendy’i gönderen Chelsea, Brighton’da Robert Sanchez’i transfer etmişti. Kaleyi İspanyol file bekçisine emanet edilmesi, uzun bir aradan sonra Maviler’de iyi bir planlama olduğuna işaret olarak kabul edildi. Ancak Sanchez’in performansının beklentilerin gerisinde kalması, Chelsea yönetiminin yeniden transfer piyasasında araştırma yapmasına yol açtı.

28 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Robert Sanchez’in performansı, taraftarların da bir kısmında yoğun eleştiriler oluşmasına yol açtı. Mauricio Pochettino’yla da kaleci transferi hakkında görüşme yapan yönetim, transfer listesine sürpriz bir ismi ekledi. Chelsea’nin ezeli rakibi Arsenal’da forma giyen Aaron Ramsdale, Maviler’in ilk hedefi olarak öne çıktı. Arsenal’da son iki sezonda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken İngiliz kaleci; son haftalardaki geri plana düşmesiyle birlikte, tekliflere açık bir konumda görüldü. Bu nedenle genç file bekçisi için birçok önemli ekibin daha girişimde bulunması bekleniyor.

İki sezondur istikrarlı bir biçimde Arsenal’ın kalesini koruyan Aaron Ramsdale, bu sezon ise formayı Brentford’dan transfer edilen David Raya’ya kaptırdı. İspanyol file bekçisini yerinden etmek için çalışmalarına devam eden Ramsdale, buna karşın menajerine gelen birçok kulübün ilgilendiği haberlerine de kulak kabarttı. Özellikle de yaz aylarındaki EURO 2024’te yaşanması muhtemel forma rekabeti, Ramsdale için farklı planların ortaya çıkmasına yol açabilir. Ocak’tan itibaren formuyla Pickford’ı geçmeyi hedefleyen Ramsdale; ilk 11 garantisi veren herhangi bir kulüple anlaşma sağlayabilir.

Arsenal’da oynadığı dönemde dahi milli takım formasını devralamayan Ramsdale, farklı bir kulüpte de üst düzey performans göstererek rüştünü ispatlamaya çalışacak. Pickford’ın yıllardır Everton’da küme düşmeme mücadelesi vermesi ve çok gol yemesi de, Ramsdale’ın bu konudaki bir diğer avantajı olabilir. Chelsea’den gelecek dolgun bir teklifi kabul etmeye yakın olduğu iddia edilken İngiliz kaleci, forma garantisinin sağlanacağı herhangi bir anlaşmayla Arsenal’dan ayrılma fikrini ciddi bir biçimde gündemine alabilir.

Aaron Ramsdale Kimdir?

Futbolculuk kariyerine Sheffield United’da başlayan Aaron Ramsdale, ilk olarak kiralandığı Workshop kulübünde A Takım seviyesini test etmişti. Sheffield’da da bir süre üst takımda boy gösteren Ramsdale, Ocak 2017’de 1 milyon euroya Bournemouth’a transfer oldu. 2020 yılına dek İngiliz ekibinde forma giyen ve son yılında takımın as kalecisi olan Ramsdale, 2020 yazında ise Premier Lig’e yükselen çocukluk kulübü Sheffield United’a döndü.

20 milyon euro karşılığında Sheffield formasını yeniden sırtına geçiren İngiliz kaleci, tek sezonluk dönüşünde küme düşme talihsizliğini yaşadı. Buna karşın yeteneğini birçok maçta kanıtlayan 25 yaşındaki oyuncu, 2021 yazında 28 milyon euroya Arsenal’a geçti. Arsenal’da 3. sezonuna başlayan başarılı file bekçisi, Topçular’da 84 maça çıktı ve 31 maçta kalesini gole kapattı.

Exit mobile version