Cengiz Ünder İçin Fenerbahçe’den Yeni Teklif!

Transfer çalışmalarını erkenden bitirmek isteyen Fenerbahçe, Cengiz Ünder'i transfer etmek için görüşmelerini sürdürüyor.

cengiz 1 1

Dün oynanan Zimbru maçıyla sezonu açan Fenerbahçe, lig sezonu başlamadan transferlerin büyük bir çoğunluğunu tamamlamak istiyor. Başkan Ali Koç’un dün yaptığı açıklamayla netleşen bu hedef, sarı lacivertlilerin önümüzdeki 1-2 haftasının çok daha hareketli geçeceğine işaret ediyor. İlk 11 seviyesinde en az 3-4 oyuncu daha alacağı iddia edilen Fenerbahçe’nin; kaleci, sağ bek, orta saha ve kanat transferleriyle lig fikstürü başlamadan taraftarlarına müjde vereceği tahmin ediliyor.

Transferi tamamlanması beklenen ilk isim ise; Marsilya’da forma giyen milli oyuncumuz Cengiz Ünder. Sağ kanattaki rotasyon açığını Cengiz’le kapatmak isteyen Fenerbahçe yönetimi; bu transferle hem kaliteyi arttırmak hem de Türk rotasyonunu güçlendirmek istiyor. Bir süredir Marsilya yönetimiyle görüşmelerine devam eden yönetim; bonservis pazarlıklarında son aşamalara geçmek üzere. Önceki sezonlara oranla çok daha fazla harcama limiti bulunan Fenerbahçe; bu transferde istediği sonucu almaya yakın görülüyor.

Cengiz İle Anlaşma Sağlandı!

Bir süredir Fenerbahçe’yle temasta olduğu iddia edilen Cengiz Ünder, ilk etapta Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak bakmamaktaydı. Uzun bir süredir Avrupa’da futbol oynayan yıldız oyuncu, son iki sezon boyunca formunu arttırdığı Marsilya’dan ayrılmak istememekteydi. Ancak Fenerbahçe yönetiminin, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de çok daha başarılı olabileceği konusunda ikna ettiği iddia ediliyor. Fenerbahçe’nin de Avrupa nezdinde önemli bir sıçrama tahtası olarak görülmesi de, Cengiz’i ikna eden bir başka konu olarak göze çarpıyor.

Cengiz’le olan görüşmelerle eş zamanlı olarak Marsilya’yla da görüşen Fenerbahçe yönetimi; Fransız ekibiyle de anlaşmaya varmaya çok yakın. İlk etapta 9 milyon euroluk bir teklifle masaya oturan sarı lacivertliler, Marsilya’nın 13-14 milyon euro civarındaki isteğine gitgide daha fazla yaklaştı. 12 milyon euro civarında bir bonservis bedeliyle transferi tamamlaması beklenen yönetim; Marsilya yönetimiyle bonuslar ve sonraki satıştan pay konusunda pazarlıklarını sürdürüyorlar.

Fenerbahçe cephesinden bugüne dek Cengiz’e dair hiçbir yorum ortaya çıkmadı. Ancak dünkü Zimbru maçında resmi hesapların Ferdi Kadıoğlu’nun attığı golde yaptığı “Vuruş spoiler içeriyor.” yorumu; taraftarların Cengiz Ünder’i hatırlamasına yol açtı. Cengiz’in şutlarının benzer bir versiyonuyla golü bulan Ferdi; taraftarların görüşüne göre, milli takımdan arkadaşının transferini müjdelemiş oldu. Fenerbahçe’nin Cengiz’i transfer etme sürecinin Temmuz bitmeden tamamlanacağı iddia ediliyor.

Altınordu alt yapısında yetişen ve burada yıldızını parlatan Cengiz Ünder; tek sezonluk Süper Lig deneyimini ise Başakşehir’de elde etti. Buradaki performansıyla Avrupa devlerinin ilgisini çeken Cengiz; 2017’de 14,25 milyon euroya Roma’ya transfer oldu. Roma’daki ilk iki yılında da performansıyla takdir toplayan milli oyuncu; sonrasındaki sezonda ise sakatlık ve form düşüklüğü gibi sorunlarla uğraştı. 2020’de Leicester’da kiralık oynayan yıldız isim, burada beklentileri karşılayamadı. 2021’de Marsilya’ya kiralanan Cengiz, Fransız ekibinde yeniden yükselişe geçti ve 8,4 milyon euro karşılığında Fransız ekibine bonservisiyle geçti. Marsilya ‘da 93 maça çıkan Cengiz, bu maçlarda 18 gol 12 asiste imza attı.

Exit mobile version