Bursaspor-Amedspor maçında saha savaş alanına döndü!

TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 23. haftasında Bursaspor sahasında Amedspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Bursaspor 2-1 kazandı. Bursaspor'un gollerini Çağatay Yılmaz ve Enver Cenk Şahin'den geldi. Amedspor'un tek golünü ise 89. dakikada Mehmet Gürkan Öztürk kaydetti. Karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti.

Bursaspor Amedspor macinda saha savas alanina dondu Habermeydan

Bursaspor-Amedspor maçında saha savaş alanına döndü.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 23. haftasında Bursaspor sahasında Amedspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Bursaspor 2-1 kazandı. Bursaspor’un gollerini Çağatay Yılmaz ve Enver Cenk Şahin’den geldi. Amedspor’un tek golünü ise 89. dakikada Mehmet Gürkan Öztürk kaydetti. Karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti.

Mücadelenin başlama düdüğü öncesi Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının protestosuyla karşılandı. Amedsporlu bazı futbolcular da tribündeki taraftarlara karşılık verince tansiyon yükseldi. Bunun gelişme üzerine Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. Bu sefer İki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. Yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Polisin müdahalesi sonucu her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri gitti. Amedsporlu futbolcular soyunma odasına giderken tribünlerden pet şişe atıldı.

Karşılaşmada başlama vuruşunun ardından Bursaspor tribünleri sahaya yabancı madde attı. Amedspor kalecisi Cantuğ Temel, kendisine gelen yabancı madde üzerine yere düştü ve oyun bir süre durdu. Karşılaşmada tribünlerden yabancı madde atılması devam ederken, 7. dakikada kaleci Cantuğ başına isabet eden bir madde sonrası bir kez daha yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi Kutluhan Bilgiç sağlık görevlilerini oyuna davet etti.

Maç öncesi Bursaspor tribünlerinde beyaz Toros ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterleri açıldı.

İçişleri Bakan Süleyman Soylu maçta yaşanan olaylar ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik ise konuyla alakalı olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sporda ve her alanda şiddet ve nefret en güçlü şekilde dışlanmalıdır. Bursa’da oynanan futbol maçında tribünlerde açılan sporun ruhuna aykırı görseller kabul edilemez. Bu görseller hiçbir futbol kulübümüze ve hiçbir takımımızın taraftarlarına mal edilemez. Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Bu olayın her yönüyle araştırılması için gereken soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version