Bruno Fernandes’e Suudi Arabistan’dan Rekor Teklif!

Manchester United'ın yıldız oyuncusu Bruno Fernandes'e Suudi Arabistan'dan 100 milyon euroluk bir teklif yapılacağı iddia ediliyor.

bruno 1

Bu sezon Premier Lig’de beklentileri karşılayamayan Manchester United, teknik direktör ve oyuncuların fazlasıyla tartışıldığı bir ortamda milli araya gitti. Erik ten Hag’ın gönderilme ihtimalinin birçok kez gündeme geldiği bu dönemde, oyuncular ve kulüp sahipleri üzerinden de birçok konunun tartışıldığı görüldü. Kulübün satış sürecinin de devam ettiği bu dönemde United, Ocak ayına dek ligde orta sıraların üstüne çıkmayı hedefliyor. Ancak uzun süredir devam eden sakatlıklar ve eldeki kadrodan sonuç alınamaması, bu ihtimalin de oldukça düşük olduğunu gösteriyor.

Manchester United’ın uzun yıllardır süregelen düşüş süreci, geçtiğimiz yılki üçüncülük ile az da olsa sönümlenmişti. Takımın yıldız isimlerinin geçtiğimiz yıldan farklı olarak son dönemde ön planda görünememesi de, United’daki tartışmalarının alevlenmesindeki bir diğer neden olarak yorumlanıyor. Kulübün alt yapısından yetişen Rashford ve takım kaptanı Bruno Fernandes, hücumdaki etkisiz performansları sebebiyle eleştirilerin odağında. Ronaldo’nun gitmesiyle birlikte liderliği yeniden devralan Fernandes ise, ManU kariyerindeki en kötü dönemi geçirmesi sebebiyle çok daha fazla eleştirilmekte.

Son dönemde düşüşe geçmesi ve takımın yeni sahiplerle dönüşme ihtimali, United’da radikal değişikliklere yol açabilir. Bu değişikliklerin başında da, Bruno Fernandes’in Ocak ayında rekor bir bedelle satılması görülmekte. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Suudi Arabistan’ın yıldız avındaki bir sonraki hedefin Bruno Fernandes olacağı iddia ediliyor. Portekizli yıldızın transferi için 100 milyon euro ödemeye razı olduğu söylenen Arap kulüpleri, oyuncunun United kariyerinde problemler yaşanması sayesinde kulübü kolayca ikna edebilir.

Manchester United’ın hem eski hem de yeni sahiplerinin bu teklife olumlu bakacağı öngörülüyor. İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe’in futbolda etkili bir pozisyonda kulübe ortak olması halinde, Arabistan’dan gelecek tüm teklifleri kabul etmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Takımda yalnızca Rashford ve Höjlund’un tutulmak istendiği bilinirken, diğer oyunculara gelebilecek tüm astronomik tekliflere olumlu yaklaşılacak. Geçtiğimiz yılların rekor transferleri Sancho ve Antony’nin kadro dışında bırakıldığı dönemlerin yaşanması da, United’da yaşanacak dönüşümde önemli bir oyuncu çıkışı olacağını gösteriyor.

Suudi Arabistan’dan gelecek tekliflere açık olduğu bilinen Manchester United, Fernandes transferi için henüz resmi bir teklif almadı. Bruno Fernandes’in de bu sebeple gelen teklife nasıl yaklaşacağı belirsizliğini koruyor. Ancak United’ın Glazer sonrası için girmesi muhtemel görülen dönüşüm süreci, takım kaptanının da yüklü bir bonservis karşılığında ayrılmasına olanak sağlayacak.

Bruno Fernandes’in Kariyeri

Boavista’da futbol kariyerine adım atan Bruno Fernandes, profesyonel kariyerinin ilk maçını ise alt yaş takımlarından transfer edildiği Novara’da oynadı. Yaklaşık 4 sezon İtalya’da top koşturan deneyimli oyuncu; Novara’nın ardından Udinese ve Sampdoria’da da rotasyon oyuncusu olarak yer aldı. 2017’de Sporting’le Portekiz’e dönen Fernandes, ülkesinde yakaladığı çıkış sayesinde dev ekiplerin radarına girdi. Ocak 2020’de 65 milyon euroya Manchester United’ın yolunu tutan Portekizli yıldız, İngiliz devinde de önemli başarılara imza attı. 202 kez United formasını terleten Fernandes, 68 gol 57 asist kaydetme başarısını gösterdi.

Exit mobile version