Boca Juniors, Torreira’nın Peşine Düştü!

Galatasaray'ın yıldız ismi Lucas Torreira, Arjantin devi Boca Juniors'ın radarına girdi.

torreira 1

Süper Lig’de Kasımpaşa karşısında yaşanan puan kaybına rağmen liderliğini koruyan Galatasaray, yaz transfer döneminin en aktif takımlarından biri oldu. Türkiye’deki transferin son günü olan 13 Eylül’e dek oyuncu temaslarını sürdüren sarı kırmızılılar, son günün son saatlerinde Roland Sallai’yi renklerine bağlamıştı. Bu süreçte ana kadrodan Kerem Aktürkoğlu’yu Benfica’ya göndermek durumunda kalan Galatasaray yönetimi, milli yıldız haricindeki hiçbir oyuncuyu kaptırmaması sebebiyle de takdir toplamıştı. Ancak 2025 yılının Ocak ayı ve yaz ayları, gidişatın tersine dönebileceği bir durum yaratabilir.

Yaz transfer döneminde birçok takımın hedeflediği takviyeler başarıyla tamamlanmıştı. Ancak bazı dev ekiplerin istediği eklemeler yapılamadı. Fenerbahçe’nin Fred’in alternatifi olarak düşündüğü orta saha takviyesine uzun süre uğraştığı bilinse de, bu konuda kısa vadede sonuç alamadığı görülmüştü. Boca Juniors forması giyen Cristian Medina için 15 milyon euro’yu gözden çıkaran sarı lacivertliler, Arjantin devinin Medina’nın yerini dolduracak bir orta saha bulamaması sebebiyle hedefine ulaşamadı. Ancak Boca ve Fenerbahçe yönetimlerinin Ocak ayı için anlaşmaya vardığı ve bu süreçte Boca’nın da oyuncu arayışına başlayacağı öğrenildi.

Boca’nın Liste Başı İsmi Torreira!

Cristian Medina’nın Fenerbahçe’yle anlaşmaya varması ve Ocak’ta rotasını resmen Türkiye’ye çevirmeye hazırlanması, Boca Juniors yönetiminin hızlıca orta saha arayışına geçmesine neden oldu. Arjantin basınında çıkan iddialara göre, Boca Juniors başkanı Juan Roman Riquelme’nin kadroya kalite katacak bir isim aradığını ve takıma katılacak oyuncunun Avrupa’dan geleceği belirtiliyor. Basında Boca için yazılan ilk orta saha adayları ise, Roma’dan Leandro Paredes ve Galatasaray’dan Lucas Torreira oldu.

Medina’nın satışıyla birlikte maddi açıdan büyük bir rahatlama yaşaması beklenen Boca Juniors, hem Paredes hem de Torreira’yı alabileceği formüllerin üzerinde çalışıyor. Galatasaray’a geldiği günden bu yana takımın demirbaşı haline gelen Uruguaylı orta saha, geçmişte yaptığı röportajlarda Boca Juniors’ta forma giymek istediğini belirtmişti. Bu istekten yola çıkarak Torreira’yı ikna edebileceğini düşünen Boca yönetimi, Ocak ayı gelmeden Galatasaray’a resmi teklifini sunabilir.

Uzun yıllardır Avrupa’da top koşturduğunu ve Güney Amerika’ya bir gün mutlak döneceğini söyleyen 28 yaşındaki orta saha, Boca başkanı Riquelme’yle de sürekli temas halinde olduğunu belirtmişti. Ancak bu transferin Ocak ayında yaşanma ihtimali, Galatasaray içerisindeki kadro dengesini tamamen alt üst edebilir. Bu sebeple Torreira’nın satışı için yaz aylarını bekleme ihtimalini zorlamak isteyen Galatasaray yönetimi, Torreira’yı yaz dönemine ikna edememesi halinde orta saha transferi için büyük bir bütçe ayırmak durumunda kalabilir.

Lucas Torreira’nın Kariyeri

Uruguay’da genç takım seviyesindeyken İtalya ekibi Pescara tarafından keşfedilen Lucas Torreira, 19 yaşından bu yana Avrupa’da top koşturuyor. Pescara’daki kısa süreli tecrübesi sonrasında Sampdoria tarafından keşfedilen yıldız isim, 2016-2018 arasında ise Sampdoria formasıyla dev kulüplerin radarına girdi. 2018 yazında Arsenal’a 28.6 milyon euro karşılığında transfer olan Torreira, İngiltere deneyiminde aradığını bulamadı. 2020’de Atletico Madrid, 2021’de ise Fiorentina’ya kiralanan Uruguaylı yıldız; Fiorentina’da yeniden çıkışa geçti ve birçok önemli kulübün radarına yeniden girdi. Ancak Torreira için başlayan transfer yarışının kazananı Galatasaray oldu.

Galatasaray’daki 3. sezonuna giren tecrübeli orta saha, bu süreçte 2 Süper Lig şampiyonluğunun en kritik figürlerinden biriydi. Özellikle de takımın orta sahadaki pres ve enerji gücünü sağlayan isim olan Torreira, sarı kırmızılı formayla 91 maça çıktı ve 2 gol 8 asist kaydetti.

Exit mobile version