Beşiktaş’tan Ricardo Horta Sürprizi!

Sol kanat arayışlarına tüm hızıyla devam eden Beşiktaş; Braga'dan Ricardo Horta'yı listesine aldı.

horta 1

Bu sezonki transfer çalışmalarından beklediği verimi elde edemeyen Beşiktaş, takımdaki eksikleri tamamlama çalışmalarını sürdürüyor. Stoper, ön libero, on numara ve sol kanat pozisyonları için arayışlarını sürdüren Beşiktaş yönetimi; bu bölgelerde oynayabilmesi için görüştüğü hiçbir oyuncudan sonuç alamadı. Geçtiğimiz günlerde Dusan Tadic için de nabız yokladığı bilinen yönetim; Sırp oyuncuda da sonuç elde edemedi ve yıldız ismi Fenerbahçe’ye kaptırdı. Tadic’in Fenerbahçe’ye gitmesiyle birlikte taraftar tepkisini de yoğun bir şekilde hisseden Beşiktaşlı yöneticiler; bu tepkiyi dindirmek için iddialı hamleler yapmayı deneyecek.

Transfer piyasasında bütçe problemi sebebiyle etkin bir görüntü sergileyemeyen Beşiktaş; kanatlarda görev alabilecek isimleri önceliği haline getirdi. Cenk Tosun’un sakatlığıyla birlikte bu bölgede oyuncusu kalmayan siyah beyazlılar; takımı bir adım daha ileri götürebilecek bir yabancıyı kadroya katmak istiyor. Bu noktada Beşiktaş’a önerilen ilk yıldız ise; Braga forması giyen Ricardo Horta oldu. Almanya’da yapılacak kampa yeni transferleri yetiştirmek isteyen yönetim; Portekizli yıldızın kiralanması için çalışmalara başladı.

Braga’yla yakın dönemde kontrat yenileyen ve 5 yıl daha mukavelesi bulunan Ricardo Horta’nın, Braga’yla olan mukavelesi esnasında farklı deneyimler yaşamak istediği iddia ediliyor. Bu sebeple yeni sezona farklı bir kulüpte girmeye sıcak bakan tecrübeli isim, Avrupa’dan gelen birçok teklife de olumlu yaklaşıyor. Hücumun birçok farklı noktasında görev alabilen Horta; Braga’nın Portekiz’deki istikrarlı performansındaki başlıca figürlerden biri olarak görülüyor. Portekiz ekibindeki 7. sezonunu geride bırakan yıldız oyuncu; Beşiktaş’ın kendisine önereceği role sıcak bakabilir.

İspanya’dan da birçok teklif aldığı bilinen Ricardo Horta; Beşiktaş’ta oynayan Portekizliler sayesinde kulübe dair pek çok bilgiye sahip. Gedson Fernandes’ten de kulüp hakkında bilgi aldığı öğrenilen 28 yaşındaki sol kanat oyuncusu; hem skor katkısıyla, hem de tekniğiyle Beşiktaş’ın aradığı kanat profili olarak öne çıkıyor. İspanyol ekiplerinden gelebilecek cazip tekliflere de kapısını açık bırakan yıldız isim, Beşiktaş’tan gelecek resmi teklifin şartlarını değerlendirmeyi de gündemine aldı.

Beşiktaş’ta Portekizli isimlerin parlaması ve büyük başarılar elde etmesi, Horta’nın siyah beyazlılara sıcak bakmasındaki en önemli etken olarak yorumlanıyor. Tecrübeli oyuncuyu bonservisiyle alma ihtimali bulunmayan Beşiktaş yönetimi; en azından bu sezon için başarılı oyuncuyu taraftarının huzuruna çıkarmanın peşinde. Horta’nın öncelikleri arasında görünmeyen bu hamle; Beşiktaş yönetiminin ısrarlarıyla birlikte, yeni bir maceranın kapılarını aralayabilir.

Kariyerine Benfica ve Vitoria Setubal alt yapılarında başlayan Ricardo Horta; 2014 yazında Malaga’ya transfer oldu. Malaga’daki iki sezonunda beklediği forma şansını yakalayamayan Portekizli kanat oyuncusu; 2016 yazında kiralık, 2017 yazında ise bonservisiyle Braga’nın oyuncusu oldu. Sonraki yılların tamamını Braga’da geçiren başarılı isim; bu dönemde Portekiz Milli Takımı’nın rotasyonuna da girmeyi başardı. Braga’da 322 kez sahaya çıkan Horta, toplamda 110 gol 57 asist yapma başarısını gösterdi.

Exit mobile version