Beşiktaş’tan Lukebakio Sürprizi!

Kanat forvet pozisyonu için arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Dodi Lukebakio'ya teklif götürmeye hazırlanıyor.

lukebakio 1

Yeni sezon için ilk hamlelerini kısa bir süre önce tamamlayan Beşiktaş; teknik direktör Şenol Güneş’in ilettiği liste üzerinden çalışmalarını sürdürüyor. 6 numaraya Jean Onana ve stopere Daniel Amartey transferlerini yapan siyah beyazlılar; yeni sezon planlamasının en önemli eksiklerine yoğunlaşmaya başladı. Kanat forvet ve on numara arayışına tüm hızıyla devam eden yönetim; her iki bölge için de maksimum verimi sağlayabilecek isimlerden birini takıma katmayı hedefliyor.

On numara transferinde Roberto Pereyra ve Alex Oxlade-Chamberlain gibi tecrübeli isimleri hedef olarak belirleyen Beşiktaş yönetimi; kanat forvet hamlesinde ise hızlı ve bitiricilik yeteneği yüksek isimlerin takıma katılması için çaba sarf ediyor. Nathan Redmond ve N’Koudou’nun ayrılığıyla birlikte zaruri hale gelen kanat forvet eklemesi; Beşiktaş’ın transfer stratejisinin en önemli unsurlarından biri haline geldi. Bu bölge için birçok farklı isimle temas kuran yönetim, son olarak Hertha Berlin’den Dodi Lukebakio’yu listesine aldı.

Hücuma Lukebakio Eklemesi Gelebilir!

Alman basınında çıkan haberlere göre; küme düşen Hertha Berlin’den ayrılmak isteyen Dodi Lukebakio’nun en ciddi taliplerinden biri Beşiktaş oldu. Almanya ve Fransa’dan birçok takımın ilgilendiği iddia edilen Belçikalı oyuncu; kariyerini yeniden canlandırabilecek bir takıma gitmek istiyor. Hertha’daki döneminde beklentileri karşılayamayan ve takımının küme düşmesine engel olamayan yıldız isim; Avrupa’ya katılması ve şampiyonluğa oynaması sebebiyle Beşiktaş’a gelmeyi düşünebilir.

Beşiktaş Bonservisiyle İstiyor!

Lukebakio transferinden sonraki satıştan da para kazanabileceğini öngören Beşiktaş yönetimi; tecrübeli isim için maddi şartlarını zorlamayı hedefliyor. Hertha Berlin’in küme düşmesini de fırsat bilerek pazarlık masasına oturan yönetim; Belçikalı yıldız için 3,5 milyon euro civarında bir bonservis bedeli önerdi. Alman basınındaki haberlerde, transfer için ilk temasların gerçekleştiği iddiası duyulmuştu. Bu iddialarda Hertha’nın beklentisinin 7 milyon euro civarında olduğu belirtildi.

Pazarlık sürecini Ağustos ayına dek sürdüreceği öngörülen Beşiktaş yönetimi; yıldız ismi 5 milyon euro civarında bir bedelle kadrosuna katmak istiyor. Oyuncunun da Beşiktaş’a gelmeye sıcak bakması, siyah beyazlı ekibin yöneticileri için en olumlu gelişme olarak yorumlanıyor. Haziran ayından bu yana birçok transfer hedefinde istediği sonucu alamayan yönetim; hücuma yapacağı kalite takviyesiyle sorunu kökten çözmeyi umut ediyor. Lukebakio’nun ise Batshuayi’den Türkiye ve Beşiktaş hakkında görüş aldığı iddia ediliyor.

Dodi Lukebakio Kimdir?

Futbolculuk kariyerine Anderlecht’te başlayan Dodi Lukebakio; hücumun her bölgesinde oynayabilen bir isim. Anderlecht, Toulouse ve Charleroi’da da bu potansiyeli olduğunu kanıtlayan yıldız isim; 2018 Ocak’ta 5 milyon euro karşılığında Watford’a transfer olmuştu. Watford’daki ilk 6 ayı sonrasında Fortuna Düsseldorf’a kiralanan Lukebakio; sonraki yıllarda ise Bundesliga’dan çıkmadı. 2019’da 20 milyon euroya Hertha Berlin’e geçen Lukebakio; 2021-22 sezonunda ise bir yıllığına Wolfsburg’a kiralandı. 8 kez Belçika formasını da terleten tecrübeli hücumcu, kariyer toplamında ise 212 maçta 49 gol 34 asist kaydetti.

Exit mobile version