Beşiktaş’ta Yeniden Serdal Adalı İddiası!

17 Aralık'ta olağanüstü kongreye gitmesi kesinleşen Beşiktaş'ta, önceki seçimlerde aday olan Serdal Adalı'nın yeniden aday olması gündemde.

serdal adali 1

Beşiktaş’ta sezon başından bu yana devam eden kötü gidişat, teknik direktör değişikliğiyle de düzelmedi. Şenol Güneş’in yerine yardımcısı Burak Yılmaz’ı getiren yönetim, bu kararla birlikte olağanüstü kongre kararını da duyurmuştu. Kongre kararı sonrasında yalnızca İstanbulspor karşısında galip gelen siyah beyazlılar, Galatasaray ve Bodo Glimt deplasmanlarından ise mağlup ayrıldı. Konferans Ligi gruplarındaki ilk 3 maçından yalnızca 1 puan alan Beşiktaş, ligdeki sonuçların da etkisiyle artık yalnızca kongre tarihini beklemeye başladı.

Yaz aylarındaki transfer süreçleri nedeniyle yoğun bir biçimde eleştirilen Ahmet Nur Çebi’nin, 17 Aralık’ta yapılması planlanan kongrede aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Beşiktaş delegelerine yakın birçok farklı kaynak, Çebi’nin bu seçimde de aday olacağını belirtiyor. Ancak kongre kararının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen, Başkan Çebi’nin bu yönde bir açıklama yapmaması da dikkat çekti. Ahmet Nur Çebi’nin aday olmadığı senaryoda ise, asbaşkanlık görevini yürüten Emre Kocadağ’ın aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Son dönemde birçok farklı ismin Beşiktaş başkanlığına aday olacağı iddiaları konuşulmakta. Başkan Çebi’nin de net bir açıklama yapmadığı bu dönemde, yalnızca Hasan Arat’ın başkanlık için adaylığını açıkladığı biliniyor. Ancak son günlerde ortaya çıkan iddialara göre, kulüpteki güçlü figürlerden Serdal Adalı’nın da Beşiktaş’ı yönetmeye talip olacağı konuşuluyor. Geçmişte Beşiktaş yönetiminde asbaşkanlık yapan ve 3 Temmuz Davası’nda yargılanan isimlerden biri olan Adalı, Ahmet Nur Çebi’nin seçildiği ilk kongrede de başkan adayı olmuştu.

Beşiktaş’ta birçok kez yönetimde bulunan ve bu dönemlerde kulübün en etkili simalarından biri olan Serdal Adalı, camia içerisinde adaylığı beklenen figürlerden. 2012 yılından bu yana 4 farklı dönemde Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) başkanlığını da üstlenen Serdal Adalı, atçılık alanının da önemli figürlerinden. Adalı’nın aday olup olmayacağı, birçok kaynağa göre Kasım ayının ilk haftalarında netlik kazanacak. Bir önceki başkan Fikret Orman’ın da adı adaylık için gündeme gelirken, hakkında açılan soruşturmalar sebebiyle Orman’ın adaylık sürecine girmemesi bekleniyor.

Adı birçok kez Beşiktaş başkanlığına adaylık için anılan bir diğer isim de, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk olmuştu. Divan Kurulu’ndaki görevinden ayrılarak başkanlık için adaylığını açıklaması beklenen Yamantürk, geçtiğimiz günlerde adaylık başvurusunda bulunmayacağını duyurdu. Beşiktaş’ın menfaatlerini kişisel menfaatlerinin çok üzerinde tuttuğunu söyleyen Yamantürk, 10-17 Aralık tarihlerinde yapılacak kongrede divan başkanı olarak görev almayı sürdüreceğini belirtti.

Beşiktaş’ta şu ana dek adaylık sürecini resmen başlatan tek isim Hasan Arat oldu. Geçmişte Beşiktaş’ın basketbol şubesinde forma giyen ve 1998-2000 yılları arasında yöneticilik de yapan Arat, 2020 Olimpiyatları’nın İstanbul’da yapılması için proje oluşturan ekibin de başındaydı. Uzun bir süredir kulüpte görev almak istediğini belirten ünlü iş ve spor insanı, olağanüstü kongre kararından hemen sonra aday oldu. Hasan Arat’ın kısa bir süre içerisinde proje tanıtım toplantılarına başlaması bekleniyor.

Exit mobile version