Beşiktaş’ta Kongre Sonrası İçin Sergen Yalçın İddiası!

Aralık ayının ilk günlerinde yapılması planlanan Beşiktaş kongresi, teknik direktör bilmecesinin çözülmesi için ilk adım olarak görülüyor.

sergen 2

Beşiktaş’ta uzun süredir devam eden kötü gidişat, Şenol Güneş sonrasında da kaldığı yerden devam ediyor. Galatasaray ve Bodo Glimt mağlubiyetlerinin ardından da yönetimin istifasına yönelik sloganlarını duyuran taraftarlar, Kasım sonu ve Aralık başında düzenlenecek kongrenin sonucunu merakla bekliyor. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, diğer başkan adayları ise sezonun geri kalanı için planlarını oluşturmaya başladı.

Beşiktaş’ın kongre takvimi geçtiğimiz günlerde resmileşti. 26 Kasım’da salt çoğunluk aranarak düzenlenecek kongre, 3 Aralık’ta ise çoğunluk aranmaksızın tertip edilecek. Aralık’ın ilk günlerinde kongre stresini atlatması beklenen siyah beyazlı ekip, bu sürecin ardından yeni teknik direktörüyle anlaşmayı umuyor. Şenol Güneş’in ayrılığı sonrasında kongre yapılana dek Burak Yılmaz’ı görevde tutan mevcut yönetim, yeni bir yönetimin göreve gelmesi ihtimaline karşı bu önlemi aldı. Başkan Çebi’nin görevde kalması halinde kiminle anlaşacağı belirsizliğini korurken, başkan adaylarında ise bu konuda hazırlıkların başladığı öğrenildi.

Ahmet Nur Çebi’nin aday olmaması durumunda adaylığını açıklaması beklenen Emre Kocadağ ve şu anda görünürdeki tek aday olan Hasan Arat’ın, yeni teknik direktör konusunda uzlaşıya vardığı iddia ediliyor. Beşiktaş’a yakın kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, Kocadağ ve Arat’ın tek tercihi Sergen Yalçın olacak. 2020-2021 sezonunda kazandığı şampiyonlukla birlikte teknik direktörlüğüyle de Beşiktaş tarihine geçen Sergen Yalçın; yaklaşık 2 yıllık aranın ardından bir kez daha Beşiktaş’la anılmaya başlandı. Emre Kocadağ veya Hasan Arat’ın başkan olması durumunda, Sergen Yalçın’ın da gelecek herhangi bir teklifi reddetmeyeceği öngörülüyor.

Başkanlık seçiminin tamamlanmasıyla birlikte sezonun geri kalanını ve yeni sezonu planlamaya hazırlanan Beşiktaş’ın; takıma son şampiyonluğunu kazandıran Sergen Yalçın’la bu sürece girme ihtimali oldukça yüksek. Başkanlık seçiminde aday olması beklenen her iki ismin de tecrübeli teknik adamın üstünde uzlaşması, Sergen Yalçın ihtimalinin güçlü bir biçimde anılmasını sağladı. Ancak Ahmet Nur Çebi’nin kongreye girmesi ve galip çıkması durumunda, Sergen Yalçın dışında bir tercih yapılması olası görülüyor.

Çebi’nin görevde kalma senaryosunda yabancı bir teknik direktörün göreve gelme ihtimali son derece olası. Ancak diğer isimlerin takımın başına geçmesiyle birlikte, Sergen Yalçın’ın takımı yapılandırması istenecek. Beşiktaş’a yakın kaynakların aktardığı bilgilerde, Emre Kocadağ’ın transfer bütçesi olarak 20 milyon euro civarında bir fon bulduğu ve bu sayede yeni teknik direktörün elinin rahatlatılacağı öngörülüyor. Bu bütçeyle Beşiktaş’ın en az 3 yıldız transferi tamamlaması hedeflenecek.

Exit mobile version