Beşiktaş’ta İlk Hedef Youcef Atal!

Geçtiğimiz günlerde Valentin Rosier'i kadro dışı bırakan Beşiktaş, Fransız oyuncunun yerine Atal'ı getirmeyi düşünüyor.

atal 1

Sezona büyük umutlarla başlayan, ancak birbiri ardına büyük şoklar yaşayan Beşiktaş; günümüze gelen süreçte ise önemli değişikliklere imza attı. Teknik heyetini ve yönetimini değiştiren siyah beyazlılar, bu hafta içerisinde oyuncu kadrosuna da ilk müdahaleyi yaptı. Valentin Rosier, Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Jean Onana ve Eric Bailly’i kadro dışı bıraktığını açıklayan Beşiktaş yönetimi; bu isimlerin yerine yeni oyuncular eklemek için araştırmalarına başladı. Beş yabancı oyuncunun yüksek maliyetinden kurtulmayı hedefleyen yönetim, daha düşük maliyetli ve verimli alternatifleri araştırıyor.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde Rachid Ghezzal’ın alternatifinin bulunduğu haberleri ortaya çıktı. Beşiktaş’ın devre arasında Adana Demirspor’dan Yusuf Sarı’yı kadroya katacağı ve 5 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği iddia edildi. Vincent Aboubakar’ın ayrılmasıyla birlikte santrforda da takviye ihtiyacı duyması beklenen siyah beyazlılar, PSG’den Hugo Ekitike’yi kiralamak istiyor. Sezon sonuna dek kadronun maaş maliyetini düşürmek isteyen Beşiktaş yönetimi, Valentin Rosier’in alternatifini ise Fransa’da buldu.

Son haftalarda disiplinsiz davranışları ve saha içi performansıyla çok eleştirilen Valentin Rosier, yönetimin aldığı kararla birlikte kadro dışı bırakıldı. Deneyimli oyuncunun Ocak ayında Ligue 1 ekiplerinden birine transfer olması beklenirken, Rosier’in yerine gelmesi istenen ismin de Ligue 1’den olduğu iddia ediliyor. Nice forması giyen Youcef Atal’ı listesine alan Beşiktaş, yakın dönemde Cezayirli oyuncu için Fransız ekibinin kapısını çalacak. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek yıldız isim, takımından ayrılma konusunda kararlı.

Atal’a Filistin Baskısı!

Ekim ayından bu yana süregelen İsrail’in Filistin saldırısıyla ilgili sosyal medyada tepki gösteren Youcef Atal, kulüp yönetiminin aldığı karar sebebiyle kadro dışı bırakıldı. Bir süredir maçlarda boy gösteremeyen Cezayirli yıldız, sezon sonunda sona erecek sözleşmesini uzatmama kararı aldı. Nice yönetimi ise Ocak ayında düşük bir bonservis bedeliyle oyuncuyu satmak istiyor. Beşiktaş yönetimi de, deneyimli sağ bekin transferi için ilk devreye giren ekiplerden biri oldu.

Sağ bek mevkiinin yanı sıra sağ açıkta da rol alabilen Youcef Atal, geçmişte takımına önemli oranda hücum katkısı da sağladı. Yönetim odaklı bir kadro dışı kriziyle düşünülmemeye başlanan başarılı oyuncu, Suudi Arabistan ve diğer Arap yarımadası ülkeleri tarafından da istenmekte. Ancak Beşiktaş’ın Avrupa’ya katılma iddiası ve son dönemde geliştirdiği futbol yapılanması planları, Atal’ın da siyah beyazlı ekipte oynamaya sıcak bakmasını sağlayabilir. Ayrıca Türkiye’nin Müslüman ağırlıklı bir ülke olması da, Atal’ı cezbeden unsurlardan olabilir.

JMG Algier ve Paradou ekiplerinde altyapı eğitimini alan Youcef Atal, profesyonel kariyerine adım atmasıyla birlikte yıldızını parlattı. 2017’de Belçika’nın Kortrijk kulübüne kiralanan yıldız isim, 2018’de ise bonservisiyle Nice’e geçti. Fransız ekibinde 6. sezonuna giren deneyimli oyuncu, bu süre zarfında 115 maçta 12 gol 5 asiste imza attı.

Exit mobile version