Beşiktaş’ta İlk Hedef Joao Victor!

Devre arasında savunmaya takviye yapmak isteyen Beşiktaş, Benfica'dan Joao Victor'u istiyor.

joao victor 1

Bu sezonu beklentilerin çok altında bir performans grafiğiyle geçiren Beşiktaş, Ocak ayında başlayacak transfer döneminde aktif bir görüntü sergilemeyi hedefliyor. Sezon başında kadroya katılan birçok ismi göndermeyi planlayan siyah beyazlılar, yeni yönetimin yapacağı planlama ile önümüzdeki sezonun temellerini atmaya hazırlanıyor. Hasan Arat’ın göreve gelmesiyle birlikte futbol operasyonunun başına geçen Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba, transfer sürecinde takıma maksimum katkıyı verebilecek isimleri araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrenin kazananı olan Hasan Arat, dün itibarıyla resmen Beşiktaş Başkanı oldu. Taraftarlardan büyük bir teveccüh görerek göreve gelen Arat, takımın geleceğini de taraftarı mutlu edecek bir şekilde planlamayı hedefliyor. Futbol yönetimini kulübün efsanesi olarak bilinen Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar’a emanet eden Hasan Arat, bir yandan da yaklaşan transfer dönemi için ilk girişimleri yapmaya başladı. Seçim öncesinde PSG, Chelsea ve Al-Nassr ile yakın temaslar kuran Başkan Arat; Avrupa’nın dev ekiplerinin havuzlarından oyuncular elde etmeye çalışacak.

Sezon başından bu yana siyah beyazlılarda en büyük problem olarak görülen bölge savunma oldu. Stoper tandemine yapılan Daniel Amartey ve Leon Bailly transferlerinden memnun kalmayan Beşiktaş taraftarı, performans düşüklüğü veya sık aralıklarla sakatlık yaşamayacak oyuncuları görmek istiyor. Yönetimin bu yöndeki hedefi ise, Beşiktaş’la beraber yükselebilecek potansiyelde oyuncuları keşfetmek olacak. Siyah beyazlı ekibin yeni yönetiminin iş başı yapmasıyla birlikte, menajerler tarafından savunmaya iddialı bir alternatif önerildi. Benfica forması giyen Joao Victor, Beşiktaş’ın Ocak’taki ilk hamlesi olabilir.

Yeni yönetimin Ocak ve Haziran aylarında kadroda büyük bir temizliğe başlaması bekleniyor. İlk etapta Ocak ayını efektif bir biçimde kullanmak isteyen Beşiktaş yönetimi, sezon başında alınan ve yüklü maaşlar ödenen yabancıların bir kısmıyla yollarını ayırma çabasına girişecek. Amartey ve Bailly’i bu planda ilk sıraya koyan yönetim, taraftarlardan yoğun tepki alan Jean Onana için ise bonservisini alabilecek kulüp araştırmalarına girişecek. Takımdan gönderilmesi planlanan yabancıların yerine ise, Avrupa’da kendisini kanıtlamak isteyen genç isimler takviye edilecek.

Beşiktaş yönetiminin ortaya koyduğu profile uyan isimlerden biri olan Joao Victor, menajerlerin önerisiyle Beşiktaş’ın transfer listesine girdi. Savunmanın sert ve teknik yönlerinin büyük bir kısmına hakim olan Brezilyalı oyuncu, Benfica’da Antonio Silva ve Otamendi gibi isimlerin gerisinde kaldı. Geçtiğimiz sezonu Nantes’ta kiralık geçiren ve performansıyla beğeni toplayan 25 yaşındaki savunmacı, bu sezon da forma şansı bulamaması sebebiyle Benfica’dan ayrılmayı planlıyor.

Corinthians’ta yıldızını parlatan ve 2022 yazında 9,5 milyon euro karşılığında transfer edilen Joao Victor, bu sezon yalnızca 2 maçta forma giyebildi. Kariyerini yeniden yükselişe geçirmek isteyen deneyimli savunmacı, Beşiktaş’a satın alma opsiyonuyla kiralanmaya sıcak bakıyor. Siyah beyazlılarda birçok önemli savunmacının çıkış yakalaması ve Pepe gibi önemli bir figürün de forma giymesi; Brezilyalı yıldızın takıma gelme ihtimalini yükseltmekte. Beşiktaş yönetiminin alternatifleri arasına üst sıralardan giren Joao Victor, transfer gündeminde çok daha fazla yer bulabilir.

Exit mobile version