Beşiktaş’ta Demarai Gray İddiası!

Transfer çalışmalarını son günlerde hızlandıran Beşiktaş, kanat transferinde rotayı yeniden İngiltere'ye kırdı.

gray 1

Yeni sezona güçlü bir kadroyla girmek isteyen Beşiktaş, transfer çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Temmuz ayının ortalarına dek araştırma ve ön görüşme süreçlerini yürüten yönetim; bu süre zarfında hamle yapılamaması sebebiyle taraftarlar nezdinde yoğun eleştirilere maruz kaldı. Futbol direktör Ceyhun Kazancı’nın istifasının da geldiği bu süreçte; stoper ve 6 numara için beklenen takviyeler yapıldı. Ancak hücum hattına yönelik hiçbir alternatif getirilememesi, Beşiktaş taraftarının tepkilerini daha da arttırdı.

Sol kanat için arayışlarını sürdüren siyah beyazlı ekip; uzun bir süredir Ante Rebic’in transferine yoğunlaşmış durumdaydı. Bazı kaynaklar tecrübeli oyuncuyla anlaşmaya varıldığını iddia ederken, bazı kaynaklarda ise bu transfere yönelik iddialar doğrulanamamakta. Transfer çalışmalarının sürdüğü ve ilk resmi maçın da oynandığı bu dönemde; Beşiktaş’ın listesindeki tüm isimlerle görüşme süreçlerini hızlandırdığı iddia edildi. Sol kanat için düşünülen Rebic haricindeki oyuncular için de teklif süreçlerini başlatan yönetim; ilk olarak Everton’dan Demarai Gray için kulübüyle temasa geçti.

Geride kalan sezonda Everton’ın en skorer isimlerinden olan Jamaikalı yıldız, Avrupa’nın birçok önemli takımı tarafından da isteniyor. Merseyside ekibindeki kontratının son yılına adım atan 27 yaşındaki kanat oyuncusu; Everton’daki başarılı dönemi sonrasında transfer ihtimallerini değerlendirmeye başladı. İlk hedefini Premier Lig’de kalmak olarak belirleyen Gray; buna rağmen Avrupa’daki birçok farklı ülkeden de istenmekte. Beşiktaş’ın da Gray için Everton’ın kapısını çaldığı bilinirken; tecrübeli isim için istenen bonservis konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Premier Lig’de De Talipleri Var!

Everton’da oynadığı iki sezon içerisinde piyasa değerini yeniden yükselten Jamaikalı oyuncu; Premier Lig’de iddia sahibi kulüpler tarafından da isteniyor. Geçtiğimiz yılın sürpriz çıkışını yapan ekiplerden Fulham ve Konferans Ligi’nin şampiyonu West Ham United; Gray için Everton’ın kapısını çalan başlıca kulüpler oldu. İngiliz basınında Gray için 15-20 milyon euro civarında bir bonservis bedeli isteneceği konuşulurken; başarılı ismin de İngiltere’den gelecek tekliflere çok daha yakın olduğu aktarılıyor.

Beşiktaş’ın da Gray transferinde teklifi 10 milyon euroya ulaşabilecek bir paket halinde sunması beklenmekte. Siyah beyazlı ekibin bu transferi yapmasıyla birlikte mali durumunda önemli bir sorun oluşabileceği öngörülürken, öte yandan da sponsorlar veya taksitli satın alma yöntemiyle bu ihtimali gerçekleştirmek için çaba sarf edebileceği konuşuluyor. Everton’ın yeni sezon kampında çalışmalarını sürdüren Gray ise; Beşiktaş ihtimalini Premier Lig seçeneklerinin ardında tutuyor.

Birmingham’da futbol kariyerine başlayan Demarai Gray; Ocak 2016’da Leicester City’e transfer olmuştu. Şampiyon olan ekibin içerisinde yer alan Gray; Ocak 2021’e dek Leicester formasını giydi. 6 aylık Leverkusen deneyimi sonrasında Everton’a geçen Jamaikalı yıldız; İngiliz ekibinde 75 maçta 12 gol 6 asistlik katkı sundu.

Exit mobile version