Beşiktaş’ın Yeni Hedefi Matip!

Savunmaya en az 1 takviye daha isteyen Beşiktaş, Liverpool'dan ayrılan Matip'le sözleşme imzalamanın şartlarını zorluyor.

matip 1

Bu sezon ana kadrosunu büyük ölçüde dönüştürmeyi hedefleyen Beşiktaş, ilk hamleleriyle bu konuda epey kararlı olduğunu gösterdi. Özellikle de yabancı oyuncu havuzunu büyük oranda değiştirmek için çalışmalarını sürdüren siyah beyazlılar, Rosier haricindeki hiçbir yabancı oyuncusunu henüz gönderemedi. Buna rağmen araştırmalarını sürdüren ve birçok isme teklif götüren Beşiktaş yönetimi, eldeki isimlerle vedalaştıktan sonra birçok önemli oyuncuyla anlaşma zemini bulmaya çalışacak. Yönetimin Temmuz ortasına dek yaptığı üç önemli transfer, taraftarların da bu projeye inanmasına vesile oldu.

Gabriel Paulista ve Rafa Silva hamlesiyle yeni sezonun işaret fişeğini yakan Beşiktaş yönetimi, uzun süredir devam eden santrfor arayışını ise Ciro Immobile’yi renklerine bağlayarak sonlandırdı. Hücum ve savunma hattındaki eksikleri tek tek kapatmaya çalışan başkan Hasan Arat ve ekibi, orta alanda ise Gedson’un transfer olma durumuna göre hareket edecek. Hücumdaki ana unsurları büyük ölçüde tamamlayan Beşiktaş, savunmada henüz istediği kurguyu oluşturabilmiş değil. Teknik direktör van Bronckhorst ve ekibinin bu bölgedeki ilk isteği, lider özellikleri yüksek bir stoper oldu.

Paulista’nın Partneri Matip Olabilir!

Stoper pozisyonuna ilk takviyeyi Haziran ayında yapan Beşiktaş, uzun bir süredir bu bölge için düşündüğü birçok isimde kararsız kalmaktaydı. Özellikle de Omar Colley’in takımdan ayrılmaya sıcak bakmaması, bu transferin önündeki başlıca engel olarak görülmekteydi. Ancak bu hafta içerisinde kesinleştirilen yabancı sınırı değişikliği, Beşiktaş’ın bu konuda elini rahatlattı. Yabancı sınırının yeniden 14 olmasıyla birlikte, siyah beyazlıların stoper alternatifleri yeniden duyulmaya başlandı. Bu listedeki ilk sırayı ise, Liverpool’dan ayrılan Joel Matip aldı.

Mats Hummels’le görüşmeleri ilerletemeyen ve Stefan Savic’i Trabzonspor’a kaptıran Beşiktaş, menajerlerden gelen öneriler ışığında Joel Matip’e teklif götürme kararı aldı. Liverpool’la olan sözleşmesini yenilemeyen ve Kırmızılara veda eden Kamerunlu stoper, ABD ve Avrupa’dan birkaç takımla temas halinde. Avrupa piyasasında kalmaya çok daha olumlu bakan tecrübeli savunmacı, Beşiktaş’tan gelebilecek bir teklife de sıcak bakabilir. Özellikle de siyah beyazlıların bu sezon yaptığı hamleler, Matip’in Türkiye’ye gelme ihtimalini epey yükseltiyor.

Beşiktaş’ın da Matip transferine sıcak baktığı bilinse de, tecrübeli isimle anlaşma zemini ararken birçok farklı opsiyonu da gündeme getirmesi bekleniyor. Yıldız ismin sakatlık geçmişinin oldukça kabarık görünmesi ve Beşiktaş’tan isteyeceği kontrat süresi, pazarlıklara geçilmesi halinde siyah beyazlıların gündeminde olan maddeler arasında yer alacak. Stoper tandemini en kısa sürede kurmak isteyen Beşiktaş yönetimi, sözleşme şartlarında anlaşılması durumunda Matip’in kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçmesini talep edebilir.

Joel Matip’in Kariyeri

Bugüne dek yalnızca iki kulüpte profesyonel seviyede forma giyen Joel Matip, altyapısından yetiştiği Schalke 04’te profesyonel kariyerine adım attı. Schalke formasını en üst seviyede 7 sezon boyunca terleten Kamerunlu stoper, Liverpool’un Klopp dönemindeki ilk savunma hamlelerinden biri olmuştu. Bedelsiz olarak Liverpool kadrosuna katılan yıldız isim, 8 sezon boyunca Klopp yönetimindeki Liverpool’un başat unsurlarından biriydi. Sakatlıklarla boğuşmadığı dönemlerde Liverpool’da 11’in önemli figürlerinden olan Matip, çoğu kez sakatlık sorunları nedeniyle kadrodan uzak kaldı.

Jürgen Klopp’un ayrılmasıyla birlikte Liverpool’daki kontratını yenilemeyen 32 yaşındaki stoper, İngiliz deviyle 201 maça çıktı ve 11 gol 6 asist kaydetti.

Exit mobile version