Beşiktaş’ın Dev Hedefi Asensio!

Sezon başında sağ kanat problemini çözemeyen Beşiktaş, Ocak'ta Marco Asensio'yu kiralamak istiyor.

asensio 1

Yaz döneminde yapılan transfer operasyonuyla takımın çehresini değiştiren Beşiktaş, ilerleyen dönemde transfer sürecini devam ettirme konusunda kararlı. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un göreve gelişiyle başlayan süreç, Eylül ayında yapılan Joao Mario hamlesine kadar devam etti. İlk 11’in büyük bir kısmını 2024 yılında takıma dahil eden başkan Hasan Arat ve ekibi, hem Ocak hem de yaz döneminde yapılamayan hamlelerin geri kalan kısmını 2025 yılında tamamlayacak. Siyah beyazlıların yeni yıldaki ilk takviyesinin sağ kanada yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ağustos ve Eylül aylarında da sağ kanat transferi için yoğun bir çaba gösteren Beşiktaş yönetimi, Chelsea’den Angelo’yu kiralamaya çok yaklaşmıştı. Ancak genç yıldızın Beşiktaş’a kiralanma süreci, Chelsea’nin transfer prosedürlerinde yaşadığı sorunlar sebebiyle iptal edilmişti. Sonraki süreçte Joao Mario’nun takıma katılması ve yabancı sınırında yer kalmaması nedeniyle, Beşiktaş’ın sağ kanatta Rashica haricinde alternatifi kalmadı. Bu bölgede Joao Mario ve Ernest Muçi’yi de deneyen teknik direktör van Bronckhorst, Ocak’ta ayrılması beklenen Oxlade-Chamberlain’in yerine sağ kanat transferi talep etti.

Asensio Liste Başı!

Beşiktaş yönetimi, van Bronckhorst’un talebi üzerine sağ kanat arayışını yeniden hızlandırdı. Sezonun ilk haftalarında Rashica’yla bu bölgeyi dolduran siyah beyazlılar, ilerleyen dönemde yaşanan hücum sorunları sebebiyle sağ kanat için alternatifleri değerlendirmek durumunda kaldı. Rashica’nın sağ bek performansının çok daha iyi olduğunu düşünen van Bronckhorst ve ekibi, ön bölgede ise alternatif azlığı sebebiyle istediği yapıyı tam anlamıyla oluşturamadı. Bu sebeple de Ocak ayında takıma katılabilecek sağ kanat seçenekleri masaya konuldu.

Sol ayaklı ve oyun kurucu özellikli bir sağ kanat isteyen Beşiktaş, listenin ilk sırasına PSG’de forma giyen Marco Asensio’yu ekledi. Bu yaz döneminde PSG’yle iyi ilişkiler içerisinde olduğunu Cher Ndour transferiyle kanıtlayan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Ocak’ta da bu ilişkilerin meyvesini almayı hedefliyor. PSG’de istediği seviyede forma şansı bulamayan Asensio’yu 6 aylığına kiralamayı düşünen Beşiktaş yönetimi, yıldız oyuncunun ilerleyen süreçte bonservisiyle takıma katılabilmesi için de görüşmelerde bulunacak.

Marco Asensio haricindeki alternatifleri de değerlendiren Beşiktaş yönetimi, şu anda önceliğini İspanyol hücumcuya vermiş durumda. PSG’yle olan sözleşmesi 2026 yazında biten 28 yaşındaki sağ kanat oyuncusu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapmaya hazırlanan siyah beyazlı ekip, oyuncuyu ikna etme aşamasında ise Rafa Silva ve Immobile gibi yıldızların yeniden yükselişe geçişini örnek gösterecek. İspanya, Premier Lig ve Suudi Arabistan takımlarından da teklif alması beklenen tecrübeli isim; Beşiktaş’ın uzun vadeli hedeflerine ikna olması halinde siyah beyazlı formayı giyebilir.

Marco Asensio’nun Kariyeri

Mallorca altyapısında yetişen ve burada profesyonelliğe adım atan Marco Asensio, İspanya alt yaş milli takımlarında gösterdiği performansla yıldızını parlattı. Mallorca’nın A takımında geçirdiği ilk sezonun ardından, 3.9 milyon euro karşılığında Real Madrid’e transfer oldu. Aynı yıl Espanyol’a kiralan ve burada da beğeni toplayan başarılı hücumcu, 2016-2023 yılları arasında ise Real Madrid’in rotasyonu için önemli bir isim haline geldi. Real kariyerinin son yıllarında sakatlıklarla boğuşan tecrübeli oyuncu, 2023 yazında bedelsiz olarak PSG’ye geçti. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl daha fazla süre bulan yıldız isim, bu sezon oynadığı 7 maçta 2 gol 2 asist kaydetti.

Exit mobile version