Beşiktaş’ın Büyük Hedefi Berardi!

Kanatlardaki oyuncu profilini değiştirmek isteyen Beşiktaş, İtalyan yıldız Domenico Berardi'yi kadrosuna katabilir.

berardi 1

Ekim ayına dek Süper Lig’de 7 maça çıkan Beşiktaş, bu müsabakalardan 17 puan topladı ve geçtiğimiz sezonki hüsran dolu süreci geride bıraktığını kanıtladı. Ancak UEFA Avrupa Ligi’nde alınan sonuçlar ve ligde de ilk haftalara oranla temponun düşmesi, Beşiktaş’ın kadro yapılanmasındaki sorunların yeniden gündeme gelmesine yol açtı. Sezon başındaki transfer harekatında kanat rotasyonunu istediği seviyeye getiremeyen yönetim ve teknik heyet, Ocak’ta ilk hedef olarak sağ ve sol kanat için iddialı birer takviye yapmayı planlıyor.

Yaz aylarında sağ kanat için Angelo ve sol kanat için Lauriente’yle temas kurduğu bilinen Beşiktaş yönetimi; Angelo’da Chelsea’nin kiralama sorunları, Lauriente’de ise yüksek bonservis talebi sebebiyle geri adım atmıştı. Ancak van Bronckhorst’la birlikte takım yapısının taraftarlara güven sağlaması, Beşiktaş’ın Ocak’ta kesenin ağzını açma gereksinimi duymasını da beraberinde getirdi. Oxlade-Chamberlain’i göndererek yabancı sorununu da çözmesi beklenen yönetim, sağ kanatta Ghezzal’ın verdiği güveni yeniden tesis edecek bir oyuncu arıyor.

Beşiktaş’ta Çözüm Yeniden İtalya’da Bulundu!

Haziran ayından itibaren transfer gündeminde neredeyse her gün aktif olan Beşiktaş, yeni yılın ilk günlerinde de benzer bir performans sergilemeyi hedefliyor. Oynanan son maçlarda net bir biçimde görülen hücum aksiyonlarındaki sorunları çözmek isteyen Beşiktaş yönetimi, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un talep ettiği özelliklere uygun oyuncuları aramayı sürdürüyor. Sezon başında takımdan ayrılan Ghezzal’dan alışılagelen oyun kurucu kanat rolü için oyuncu arayan yönetim, Joao Mario’yu da aynı amaçla renklerine bağlamıştı. Ancak Joao Mario’nun orta alanda daha etkili görünmesi, yönetimin sağ kanatta görev alabilecek sol ayaklı oyuncuları gündemine almasına neden oldu.

Ağustos ayında aynı rolde oynayabilen Angelo’yu da gündemine alan siyah beyazlı ekip, Ocak’ta ise çok daha iddialı bir oyuncuyu kadrosuna katmak için kollarını sıvadı. Sassuolo’nun kulüp efsanesi hücumcusu Domenico Berardi’yle temasa geçmeye hazırlanan Beşiktaş yönetimi, deneyimli ismi renklerine bağlamak adına birçok maddi yükümlülüğü göze almış durumda. Ancak Berardi’nin hem Serie A hem de Avrupa’daki birçok dev ekip tarafından da izlendiği biliniyor. Bu sebeple transfer görüşmelerini erkenden tamamlamak isteyen yönetim, Berardi’nin milli takımdan arkadaşı Immobile’yi de görüşmeler öncesinde ikna amacıyla kullanmayı düşünüyor.

Ciro Immobile’yle birlikte EURO 2020’yi kazanan İtalya’nın hücum hattında görev alan Domenico Berardi, uzun yıllardır formasını giydiği Sassuolo’dan ayrılmak istiyor. Yaz döneminde sakatlığı sebebiyle İtalyan ekibinden ayrılamayan tecrübeli hücumcu, kısa bir süre önce sahalara döndü ve küme düşen Sassuolo’yla Serie B’de bu sezonki ilk maçına çıktı. Sezonun kalanına Serie B’de devam etmeyi düşünmeyen yıldız isim, Milan ve Lazio gibi dev ekiplerin de takibinde. Ancak Sassuolo’nun istemesi muhtemel 15 milyon euro civarındaki bonservis bedeli ve Berardi’nin görece yüksek sayılabilecek maaşı, İtalyan devlerini de zorlayabilir.

Ocak’ta önemli maaş kalemlerinden en az ikisini göndermeyi düşünen Beşiktaş ise, Berardi savaşında maddi olarak da ön plana çıkmaya çalışacak.

Domenico Berardi’nin Kariyeri

Altyapıdan bu yana Sassuolo’da top koşturan Domenico Berardi, kulübünün bir numaralı efsanesi statüsüne erişti. Sassuolo’nun Serie A macerasının tamamında takımın yıldızı statüsünde olan 30 yaşındaki hücumcu, Serie A’da geçirdiği süre boyunca ligin önemli yıldızlarından biri oldu. Aynı dönemde İtalya Milli Takımı’na da seçilen Berardi, EURO 2020’yi kazanan İtalya’nın en önemli parçalarından biri konumundaydı. Bir dönem bonservisi Juventus’a geçmesine rağmen Sassuolo’yu bırakmayan İtalyan sağ açık, yeşil siyahlı formayla 371 maça çıktı ve 142 gol 95 asist kaydetti.

Exit mobile version