Beşiktaş’a Lo Celso İddiası!

Yeni sezonda kadroyu sil baştan kurması beklenen Beşiktaş, Tottenham'dan Lo Celso'nun durumunu takip ediyor.

locelso 1

Bu sezonki Süper Lig performansıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş, önümüzdeki sezon kadrosunu sil baştan kurmaya hazırlanıyor. İlk olarak sportif direktör ve teknik direktör hamlelerini yapmayı planlayan yönetim, sonraki süreçte ise kadrodaki dönüşüm sürecini başlatmayı hedefliyor. Sportif direktörlük ve teknik direktörlük görevleri için birçok ismin adı anılmakta. Ancak henüz net bir kararın çıkmadığı biliniyor. Bir yandan da Türkiye Kupası finalinden alınacak sonucu merakla bekleyen yönetim, transfer hamlelerinde UEFA Avrupa Ligi avantajını da getirebilecek bu kazanım ile sezonu kapatmayı arzuluyor.

Kadrodaki birçok mevki için önemli hamleler yapmak isteyen Beşiktaş yönetimi, bu hamlelerin ilk ikisini devre arasında tamamlamıştı. Al-Musrati ve Muci’nin etrafına birçok yeni oyuncuyu eklemeye hazırlanan başkan Hasan Arat ve ekibi, gidecek isimlerden elde edilecek maaş karı sayesinde kadro kalitesini yükseltmeye çalışacak. Özellikle de Aboubakar, Chamberlain ve Ghezzal gibi isimlerin ayrılığıyla birlikte; yönetimin kasada önemli oranda kolaylık elde edeceği öngörülüyor. Bu sayede Beşiktaş’ın yeni yıldızlar için alan açabilmesi bekleniyor.

İlk 11’in tamamına yakınını değiştirmeye hazırlanan Beşiktaş, Avrupa’da beklentileri karşılayamayan birçok oyuncuya kancayı takmış durumda. Takımı üst seviyelere çıkartabilecek her isimle temas kurmaya çalışan yönetim, ilk olarak stoper ve santrfor hamlelerini yapmayı hedefliyor. Bu hamlelerin ardından orta saha ve kanatlarda da yeni takviyeler yapmaya hazırlanan siyah beyazlılar, yakın dönemde bu pozisyonlar için de taraftarı sevindirecek birçok ismi gündemine aldı. Son günlerde basında adı geçen isimlerden biri de, Tottenham formasını giyen Giovani Lo Celso oldu.

Lo Celso Ayrılmak İstiyor!

Yakın dönemde Beşiktaş’ın gündemine menajerler aracılığıyla gelen Giovani Lo Celso, siyah beyazlıların orta alanda aradığı yaratıcılık ihtiyacını giderebilecek isim olarak görülüyor. Bu sezonki orta saha yapısından neredeyse hiç verim alınamaması ve kadrodaki birçok orta alan oyuncusunun da ayrılmak istemesi, bu transferin Beşiktaş açısından elzem olabileceğini gösteriyor. Tottenham’da beklediği şansı bu sezon da bulamayan Lo Celso ise, 1 yıl daha kontratı olmasına rağmen İngiliz ekibine veda etmeyi çok istiyor. Bu sebeple hem Tottenham hem de Beşiktaş cephesinin kısa sürede anlaşmaya varabileceği konuşuluyor.

Tottenham yönetimi oyuncuyu bonservisiyle göndermek istiyor. Ancak Beşiktaş’ın yüksek bonservis talebiyle karşılaşma ihtimaline karşı kiralama seçeneğini de masada tutacağı biliniyor. Önümüzdeki sezon Avrupa Ligi’nde boy göstermeye hazırlanan Tottenham’ın, Lo Celso’dan oldukça düşük bir bonservis beklentisi olacağı tahmin ediliyor. Bu sayede Beşiktaş yönetiminin de pazarlıklarda elinin rahatlayabileceği öngörülüyor. Lo Celso için kulüplerin görüşmelere başlamadığı bilinirken, sürekli oynama ihtimali sebebiyle Arjantinli yıldızın Beşiktaş seçeneğini de değerlendirmeye aldığı iddia ediliyor.

Futbola Rosario Central’de başlayan Giovani Lo Celso, genç yaşta yıldızını parlattı ve 2016’da PSG ile Avrupa’ya adım attı. PSG’de geçen iki sezonda beklentileri karşılayamayan Arjantinli oyuncu, 2018’de Real Betis’e kiralandı. Betis’teki ilk sezonunda gösterdiği başarı sonrasında bonservisiyle İspanyol ekibine katılan Lo Celso, aynı yıl Premier Lig ekibi Tottenham’a 16 milyon euro ödeme karşılığında kiralandı. Bir yıl sonrasında ise 32 milyon euro bonservis bedeliyle İngiliz ekibinin oyuncusu oldu. Tottenham’da da beklenen çıkışı yakalayamayan Lo Celso, 2022-2023 yıllarında 1.5 sezon boyunca Villarreal’de kiralık olarak forma giydi. Bu sezon yeniden İngiliz devine dönen 28 yaşındaki orta saha, 24 maçta 2 gol 2 asist kaydetti.

Exit mobile version