Beşiktaş’a Isco Sürprizi!

Ocak ayında 10 numara arayışına girmesi beklenen Beşiktaş, Real Betis'ten Isco'nun peşine düşebilir.

isco 01

Beşiktaş’ta bir yandan kongre heyecanı için gün sayılırken, bir yandan da Ocak ayı transfer dönemi beklenmekte. Bu hafta sonu yapılacak kongrede Hasan Arat veya Serdal Adalı’dan birini seçmesi beklenen siyah beyazlılar, bu sürecin sonrasında ise takımın geleceğinin nasıl şekilleneceğini gözlemleyecek. Geçici antrenör olarak göreve getirilen Rıza Çalımbay’la çıktığı iki maçtan da galip ayrılan Beşiktaş’ın, sezon sonuna dek tecrübeli teknik adamla devam edip etmeyeceğine ise kongre sonrasında belirlenecek yeni yönetim karar verecek.

Ligin 13. haftasında ezeli rakiplerinin 9 puan gerisinde kalan Beşiktaş, bu sezonki başarısız kadro planlaması ve takıma katılan isimlerin fayda vermemesi sebebiyle şampiyonluk ümitlerini azalttı. Konferans Ligi’ndeki Lugano maçı sonrasında hem yönetim hem de teknik direktör Şenol Güneş görevlerinden ayrılma kararı aldı. Geçtiğimiz haftalarda Ahmet Nur Çebi’nin de aday olmayacağının netleşmesiyle birlikte, yeni başkan adayları ve yıldız isimlerin transfer iddiası gündeme gelmeye başladı. Bu hafta sonu seçilecek yeni yönetimin, Ocak ayından itibaren transfer piyasasında son derece aktif bir görüntü sergilemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Sezon başında taraftarların uzun süre beklediği 10 numara transferi tamamlanmamıştı. Orta alana yalnızca Oxlade-Chamberlain’i getiren Beşiktaş yönetimi, deneyimli oyuncunun sakatlık sorunlarının fazlalığı ve 10 numara olmaması sebebiyle çokça eleştirdi. Chamberlain transferi sonrasında Roberto Pereyra, Papu Gomez, Talisca gibi isimler de gündemde yer bulmuştu. Ancak bu haftayla birlikte görevi bırakacak Beşiktaş yönetiminin tercihleri arasında 10 numara eklemesi yoktu. Yeni yönetimin ilk hamlelerinden birinin 10 numara transferi olması beklenmekte. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın listesindeki ilk ismin Isco olduğu iddia ediliyor.

10 numara arayışı devam eden Beşiktaş, Ocak veya Haziran’da imza attırmak için sürpriz bir ismi ortaya attı. Sezon başında Real Betis’e imza atan ve öncesinde 6 ay boşta kalan Isco, siyah beyazlı ekibin liste başı ismi oldu. Bu sezonki performansıyla dikkatleri yeniden üzerine çekmeyi başaran İspanyol yıldız, kontratının sezon sonunda sona ermesi sebebiyle de iştah kabartıyor. Rıza Çalımbay ve ekibi, yeni yönetimden deneyimli isimle Ocak ayında görüşülmesini talep edecek. Ancak yeni yönetimde kimlerin yer alacağının bilinmemesi, görüşme sürecinin nasıl geçeceğini belirsiz hale getiriyor.

Ocak ayında Betis’i bırakmamasına kesin gözüyle bakılan Isco, takımının Avrupa Ligi ve La Liga’daki istikrarlı tablosunda önemli pay sahiplerinden biri oldu. Uzun yıllar sonra istikrar yakalamayı başaran İspanyol yıldız, önümüzdeki sezon ne yapacağına henüz karar vermedi. Endülüs ekibiyle 1 yıllık kontrat yapan Isco’nun, önümüzdeki yıl da Betis’te kalması en olası senaryo olarak görülüyor. Ancak Beşiktaş ve Suudi Arabistan, Katar gibi ülkelerden gelecek tekliflerin de tecrübeli 10 numaranın fikrini etkilemesi muhtemel.

Isco Kimdir?

Valencia ve Malaga alt yapılarında yetişen Isco, Malaga ile profesyonel kariyerine adım attı. Malaga’nın Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdiği dönemde yıldızı parlayan İspanyol oyuncu, 2013 yazında 30 milyon euro karşılığında Real Madrid’e geçti. 9 sezon boyunca Real Madrid’de forma giyen deneyimli oyuncu, takımda birçok dönemde geri planda kaldı. Ancak takımın rotasyonu içerisinde uzun yıllar yer aldı.

5 Şampiyonlar Ligi alınan dönemin tamamında kadroda olan yıldız isim, geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Sevilla’da geçirdi. İspanyol ekibinden Aralık 2022’de ayrılan 31 yaşındaki oyuncu, bu yaz ise Sevilla’nın ezeli rakibi Real Betis’e geçti. Betis’te yıllar sonra yeniden yükselişe geçen Isco, 17 maçta 3 gol 3 asiste imzasını attı.

Exit mobile version