Beşiktaş’a Delaney Sürprizi!

Orta sahasını yenilemeyi düşünen Beşiktaş, Sevilla'dan Delaney'i istiyor.

delaney 1

Transfer çalışmalarına erkenden başlamak durumunda kalan Beşiktaş; Weghorst’un ayrılığı sonrasında ilk hamlesini santrfor bölgesine yapmıştı. Vincent Aboubakar’ı 3. kez kadrosuna katan siyah beyazlı ekip; Şenol Güneş’in transfer listesinde bulunan isimlerle görüşmelerini sürdürüyor. Stoper, sol kanat ve on numara bölgeleri için takviye bekleyen deneyimli teknik adam; ön libero için ise Josef’in ayrılma ihtimalini düşünerek bir transfer talep etti. Brezilyalı yıldızın düşüşe geçmesiyle birlikte zaruri hale gelen bu hamle; yıldız bir oyuncunun transferiyle sonuçlanabilir.

Geçtiğimiz yıldan bu yana ön libero pozisyonu için Mohamed Elneny’i düşünen siyah beyazlı ekibin yöneticileri; Ocak ayı transfer döneminde de bu ihtimali değerlendirmeye başladı. Orta alanın fiziksel müdahale gücünün yüksek olmasını arzulayan Şenol Güneş, Josef sonrasında bu bölgeyi dolduracak ismin kalitesinden emin olmak istiyor. Elneny’nin takıma katılma fikrine sıcak bakan yönetim ve teknik heyet, Mısırlı yıldızın bu sezon sonuna dek hiçbir teklifi değerlendirmek istemediğini öğrendi. Takımıyla Premier Lig’de zirveye yarışan Elneny’nin alternatifi ise İspanya’da bulundu.

Delaney Sevilla’dan Ayrılmak İstiyor!

Geçtiğimiz sezon Borussia Dortmund’dan Sevilla’ya transfer olan Thomas Delaney; bu sezon istediği forma şansını elde edemedi. Eski Galatasaraylı Fernando ve Sırp oyuncu Gudelj’i kesemeyen Danimarkalı orta saha; sezonun geri kalan bölümünde de oynayabilmek adına, Ocak ayında ayrılmaya olumlu yaklaşıyor. Şu ana dek birçok Bundesliga takımının da takibine girdiği bilinen yıldız isim; Beşiktaş’ın da listesine üst sıralardan dahil oldu. Sezon sonuna dek kiralama ve sonrasında satın alma opsiyonu bulunacak bir teklifle masaya oturması beklenen Beşiktaş yönetimi, Sevilla’yı ikna etmesi halinde transferi kısa bir süre içerisinde tamamlayabilir.

EURO 2020’de Çok Konuşuldu!

Almanya’dan gelecek tekliflere öncelik vereceği konuşulan Delaney, Bundesliga kapılarının açılmaması halinde Beşiktaş’a imza atma fikrine olumlu bakıyor. Kulüplerin kiralama ve satın alma opsiyonu konusunda anlaşması halinde takımdan ayrılmayı hedefleyen Delaney; İspanya kariyerini tamamlayarak, yeniden ilk 11’de oynayacağı bir kulüpte bulunmayı planlıyor. İspanya basınında çıkan haberlerde de; Delaney’in Beşiktaş’ın Sevilla ile olan pazarlığı tamamlaması beklediği belirtiliyor. Siyah beyazlıların bu eklemeyi yapması durumunda, Josef’in de Brezilya’ya dönme ihtimali yüksek görülüyor.

Futbol hayatına Kopenhag’da başlayan ve yaklaşık 8 sezon boyunca Danimarka ekibinin formasını giyen Thomas Delaney; 2017’de Werder Bremen’e transfer oldu ve Avrupa kariyerine başladı. Alman ekibinde 1,5 yıl boyunca yüksek performans gösteren Danimarkalı yıldız, 2018 yazında ise 20 milyon euro karşılığında Borussia Dortmund’a imza attı. Dortmund’daki üç sezonunda da beklentileri fazlasıyla karşılayan Delaney, son sezonunda yaşadığı sözleşme probleminin ardından Sevilla’ya imza atmıştı. Danimarka Milli Takımı’nın EURO 2020’deki kilit isimlerinden olan Delaney; ülkesinin çıkardığı en başarılı oyunculardan biri olarak görülüyor.

Exit mobile version