Beşiktaş’a Calvert-Lewin Sürprizi!

Uzun vadede kadrosunu çok daha güçlü bir hale getirmek isteyen Beşiktaş, Dominic Calvert-Lewin'in kontrat şartlarını inceliyor.

calvert 1

Yaz transfer döneminin en aktif takımlarından biri olan Beşiktaş, geçtiğimiz yıla oranla kadrosunu önemli ölçüde güçlendirdi. Neredeyse her pozisyonda iddialı isimleri kadrosuna katan siyah beyazlılar, ligde ilk haftalarda oynadığı maçlarda kadro dönüşümünün sonuçlarını aldı. Bu akşam oynayacağı Lyon ve Pazartesi akşamı oynayacağı Galatasaray maçları ise, Beşiktaş’ın lig ve Avrupa mücadelelerinde varacağı noktayı tayin etme konusunda büyük önem arz etmekte. Transfer harekatı ve teknik direktör değişikliğiyle alınan olumlu sonuçları devam ettirmek isteyen yönetim, Ocak ve yaz dönemlerinde de kadroyu güçlendirmeye devam edecek.

Yaz döneminde yapılan ilk takviyelerden biri, uzun süredir taraftarların beklediği yıldız golcü hamlesi olmuştu. Lazio’nun efsane golcüsü Ciro Immobile’yi renklerine bağlayan siyah beyazlılar, sonraki süreçte de birçok yıldız oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Ancak yaz döneminde yapılan operasyonda her pozisyon tam anlamıyla doldurulamadı. Özellikle de sağ kanat transferinin yapılamamasından şikayetçi olan taraftarlar, bir yandan da golcü rotasyonunun yeterince güçlü olmadığını öngörüyor.

Calvert-Lewin İçin Kollar Sıvandı!

İlk etapta sağ kanat transferini nihayete erdirmeyi düşünen Beşiktaş yönetimi, Ocak ayında bu bölge haricindeki eklemelere sıcak bakmıyor. Ancak orta saha rotasyonundan ayrılması gündemde olan Oxlade-Chamberlain ve Onana’nın takıma veda etmesi halinde, Beşiktaş’ın bir kez daha ön libero arayışına girmesi bekleniyor. Savunma hattına yapılması beklenen sol bek takviyesi ise, Masuaku’nun ayrılma ihtimaline göre şekillenecek. Bir süredir gündemde yer bulan santrfor eklemesi ise, yaz aylarında çok daha fazla gündemde yer bulabilir.

Ciro Immobile’nin yaşı nedeniyle her maçta en üst seviyede performans gösterememesi, Beşiktaş’ın golcü opsiyonlarını değerlendirme ihtimalini arttırıyor. Özellikle de önümüzdeki sezon için düşünülen santrfor takviyesi için, bu sezon sözleşmesi sona erecek isimler ön planda olacak. İngiliz basınından duyulan iddialara göre, Beşiktaş’ın Everton’la olan kontratını yenilemeyen Dominic Calvert-Lewin’e teklif götürmeyi planladığı belirtiliyor. Tecrübeli golcüyü Avrupa’nın birçok dev ekibinin istediği konuşulurken, Beşiktaş’ın elini çabuk tutarak bu transferde ön almaya çalışacağı tahmin ediliyor.

Beşiktaş’ın Calvert-Lewin için sezon sonunda geçerli bir kontrat önerisinde bulunacağı konuşulurken, basındaki haberlerde Beşiktaş’tan da önce Juventus’un ilk teklifi ilettiği belirtiliyor. Son yıllarda yaşadığı sakatlıklar sebebiyle Everton’la yol ayrımına gelen Calvert-Lewin, potansiyeli sebebiyle Premier Lig devlerinin de takibinde. Ancak Liverpool ve Arsenal gibi ekiplerin, İngiliz golcünün sezon sonuna dek göstereceği performansı takip etmesi bekleniyor. Juventus’un ise 27 yaşındaki golcünün sağlık raporlarını incelemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Dominic Calvert-Lewin’in Kariyeri

Sheffield United altyapısında yetişen ve burada profesyonel olan Dominic Calvert-Lewin, Stalybridge ve Northampton gibi kulüplerde kiralık oynadıktan sonra Sheffield’da da kendisini göstermeyi başardı. 2016 yazında yalnızca 1.8 milyon euro karşılığında Everton’a geçen İngiliz oyuncu, kanat forvet olarak katıldığı Merseyside ekibinde yıllar içerisinde santrfor rolünü benimsedi. Özellikle de Carlo Ancelotti döneminde yıldızını parlatan tecrübeli isim, sonraki süreçte ise uzun süreli sakatlıklar sebebiyle istikrar yakalayamadı.

Everton’daki 9. sezonuna devam eden 27 yaşındaki İngiliz golcü, mavi beyazlı formayla toplamda 255 maça çıktı ve 70 gol 15 asist kaydetti.

Exit mobile version