Beşiktaş’a Arnautovic Bombası!

Yeni sezon için iyi bir santrfor arayan Beşiktaş, Inter'den ayrılması beklenen Arnautovic'i gündemine aldı.

arnautovic 1

Beşiktaş’ta transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yeni sezon hazırlıklarında en radikal hamleleri yapması beklenen Beşiktaş yönetimi, şu ana dek yalnızca 2 oyuncuyla kontrat imzaladı. Kadrodaki isimlerden birçoğunu gönderme planına da Rosier ile başlayan siyah beyazlılar, as kadronun tamamına yakınını güncellemeyi hedefliyor. Rafa Silva ve Gabriel Paulista transferleriyle taraftarları da fazlasıyla heyecanlandıran yönetim, Temmuz ayı itibarıyla hücum ve savunmadaki eksikleri tamamlamak için çok daha yoğun bir çaba sarf ediyor.

İlk iki transferini de savunma ve hücuma yapan Beşiktaş, geride bıraktığımız sezon içerisindeki hayal kırıklığını yeniden yaşamamak adına planlı bir süreç yürütmenin peşinde. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un transfer istediği pozisyonlar ile yönetimin araştırdığı oyuncu profillerinin de eşleşmesi, Beşiktaş’ın çok daha hızlı bir sezon başlangıcı yapma ihtimalini yüksek tutuyor. Sezonun ilk haftasında yepyeni kadrosuyla sahaya çıkmayı arzulayan başkan Hasan Arat ve ekibi, Temmuz’da hedefledikleri birçok ismi İstanbul’a getirebilir.

Savunma hattının büyük bir kısmını ve hücumdaki ana rolleri yeniden tayin etmeye çalışan Beşiktaş yönetimi, bir süredir santrfor transferine de önemli oranda mesai harcıyor. Bir önceki sezon Aboubakar ve Cenk Tosun’un verimsiz bir görüntü sergilemesi, özellikle de Kamerunlu yıldız için ayrılık ihtimalini arttırmıştı. Bir yandan Cenk Tosun’u iyi bir alternatif olarak gören siyah beyazlı ekip, öte yandan da as forvet oynayacak ismi belirlemenin yollarını arıyor. Teknik direktör van Bronckhorst’un altyapıdan yetişen Semih Kılıçsoy’u sol kanatta oynatması beklenirken, 9 numaradaki ismin kim olacağı merakla bekleniyor.

Arnautovic’e Yeşil Işık Yanabilir!

Beşiktaş’ın forvet arayışlarının ve taraftarın bekleyişinin devam ettiği bu dönemde, İtalyan basınından beklenmedik bir haber geldi. İtalya’daki transfer habercilerinin aktardığı bilgilere göre, Beşiktaş’ın santrfor hedefleri arasında Marko Arnautovic de yer alıyor. Inter formasıyla gösterdiği yedek golcülük deneyiminde başarılı olan Avusturyalı yıldız, yeni sezonda kulübünde kalmayabilir. İtalya’dan da birçok talibi olduğu dile getirilen tecrübeli golcü, cüzi bir bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş’ta da 9 numarayı devralabilir. Ancak Beşiktaş ve Inter’in konu hakkında henüz görüşme yapmadığı öğrenildi.

Beşiktaş’ın Inter’le resmi bir teması bulunmamakta. Ancak siyah beyazlı ekibin yöneticileri, oyuncunun temsilcileri üzerinden transferin şartlarını incelmekte. Inter’e bu yıl bonservisiyle geçen ve kontratının son yılında olan Arnautovic, İtalyan devine Porto’dan Mehdi Taremi’nin gelmesi nedeniyle ayrılma ihtimalini gündeme getirebilir. Arnautovic’in birçok İtalyan kulübü tarafından da istenmesi, başarılı ismin risksiz bir tercih yapma ihtimalini güçlendiriyor. Ancak Beşiktaş’ın uzun vadeli bir kontrat ve takımda önemli bir rol önermesi durumunda, Avusturyalı yıldızın rotası Türkiye’ye dönebilir.

Marko Arnautovic Kimdir?

Avusturya’nın birçok önemli kulübünde altyapı eğitimi alan Marko Arnautovic, profesyonel kariyerindeki ilk maçını ise Twente formasıyla deneyimledi. Twente’deki ilk iki sezonunda yıldızını parlatan Avusturyalı golcü, 2009-2010 sezonunda Inter’e kiralandı. Ertesi sezon bonservisinin alınmaması kararlaştırılan Arnautovic, 2010 yazında Werder Bremen’e geçti. Almanya’daki 3 sezonluk performansıyla beğeni toplayan yıldız isim, sonraki süreçte 6 sezonluk Premier Lig kariyerine adım attı. 4 sezon Stoke City, 2 sezon West Ham formasını terleten 35’lik golcü; 2019’da ise Çin’in Shangai SIPG kulübüne imza attı.

2 sezonluk Çin kariyerinde de beklentileri karşılayan yıldız golcü, 2021’de Bologna’ya geçti. İtalyan ekibindeki 2. sezonunda yeniden kariyerini yükselişe geçiren Arnautovic, 2023 yazında kariyerinde 2. kez Inter’e transfer oldu. Geride bıraktığımız sezon Inter’in alternatif golcülerinden olan tecrübeli isim, 35 maça çıktı ve 7 gol 3 asiste imza attı.

Exit mobile version