Beşiktaş, Zalewski’nin Peşinde!

Yaz döneminde verimli bir transfer süreci geçiren Beşiktaş, Galatasaray'ın çok istediği Zalewski'ye talip olabilir.

zalewski 1 1

Süper Lig’in yaz transfer dönemi, her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça hareketliydi. Yaz aylarının tamamına yayılan ve zorlu geçmesi beklenen bir transfer sürecini geride bırakan Beşiktaş, hedeflerinin neredeyse tamamına ulaştı. Oxlade-Chamberlain haricindeki göndermek istediği tüm yabancı oyuncularla vedalaşan siyah beyazlılar, bu süreç içerisinde kadrosuna birbirinden iddialı isimleri ekledi. Özellikle de Süper Kupa maçından bu yana üst düzey performans sergileyen Rafa Silva ve Immobile, Beşiktaş’ın kaliteyi yükseltme hedefinin başarıya ulaştığını gösterdi.

Ağustos ve Eylül aylarında da transferin aktif takımlarından olan Beşiktaş, tüm yıldız eklemelerini Avrupa Ligi kadrosuna yetiştirmeyi başardı. Son olarak Benfica’nın tecrübeli orta sahası Joao Mario’yu da takıma ekleyen siyah beyazlı ekip, Giovanni van Bronckhorst önderliğindeki istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Yaz döneminde yalnızca hızlı kanat oyuncusu isteğini tamamlayamayan yönetim, Ocak ayındaki transfer operasyonunda yalnızca bu eklemeyi hedefliyor. Ana rotasyonun tamamına yakınını bu sezon kadroya katan Beşiktaş yönetimi, devre arasında net bir takviyeyle yoluna devam etmeyi düşünüyor.

Ocak Hedefi Zalewski!

Bu yaz tam 8 oyuncuyu kadrosuna katan ve bu isimlerin tamamına yakınından verim almayı başaran Beşiktaş, devre arasında da son hedefine kavuşmak istiyor. Hızlı ve çalım becerisi yüksek bir kanatla sezonun geri kalanını getirmeyi düşünen yönetim, bu hedefi için Oxlade-Chamberlain’i göndermenin yollarını arayacak. Tecrübeli orta saha oyuncusuna yeni bir takım seçeneği sunmak için erkenden çalışmalara başlayan Beşiktaş’ın sportif danışmanı Brad Friedel, Ocak’ın ilk günlerinde yabancı kontenjanını hazır hale getirmeyi planlıyor.

Beşiktaş’ın kanat transferindeki ilk hedefinin, Roma forması giyen Nicola Zalewski olduğu iddia ediliyor. Ağustos’un son günlerinden geçtiğimiz haftaya dek Galatasaray’ın transferi için çok uğraştığı Polonyalı oyuncu, sarı kırmızılı ekibin yönetim kaosuyla birlikte yaptığı düzensiz tekliflere yanaşmadı. Galatasaray’a gitmemek için kulübüyle olan gerilimi dahi çözme yoluna giden genç kanat oyuncusu, yine de İtalyan devinden ayrılmayı arzuluyor. Özellikle de Roma’da istediği maaş baremine ulaşamayan Zalewski, Ocak’ta çok daha iyi bir maaşa kavuşmak için takımdan ayrılabilir.

Beşiktaş yönetiminin Ocak ayına dek Zalewski’yi ikna etmek için yoğun bir çaba sarf etmesi bekleniyor. 22 yaşındaki yıldızın Türkiye’ye gelmek istememesi halinde ise, siyah beyazlıların kiralık hedeflere yönelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Zalewski’ye yapılacak yatırım için 10 milyon euro’yu gözden çıkaran yönetim, geçtiğimiz kış aylarındaki transfer operasyonunun bir benzerine imza atabilir. Geçtiğimiz Şubat ayında Al-Musrati’yi 10 milyon euro değerindeki zorunlu satın alma opsiyonuyla getiren yönetim, aynı yöntemle Zalewski’yle de anlaşma sağlayabilir.

Bu sezon Roma’yla 3 Serie A maçında forma giyme şansı yakalayan Nicola Zalewski, kanat bek rolünde oynadığı bu mücadelelerde skor yapma şansına erişemedi. Kariyerinin tamamını Roma formasıyla geçiren Polonyalı yıldız, geçtiğimiz yaz oynanan EURO 2024’te de Polonya formasını terletmişti.

Exit mobile version